Álmaink konyhája egyre elérhetőbbé válik

A konyhakiállítás 2018-ban izgalmakkal teli volt.

A hétvégén volt a Konyhakiállítás, amit én sem hagyhattam ki. Annyit utólag elárulok, hogy pénteken olyan tíz fele értem oda, és délután háromkor kaptam észbe, hogy mennyire elment az idő. Pedig csak körülnéztem. Megnéztem a standokat, kicsit beszélgettem, belenéztem egy-két programba, és máris délután volt. Elment az idő, mert jól éreztem magam. Idén a fogyasztói élmény volt a prioritás és ez meg is látszott a rendezvényen.

Konyhakiállítás 2018-ban

A programok közül a legizgalmasabb

A pénteki nap rettentően izgalmasan indult, hiszen a Bosch nagyszínpadon segítettem Smartanak pohárkrémeket készíteni, persze csak mellékszereplőként, és csak messziről szórtam a kekszdarabokat a vendégkóstoláshoz, mégis boldog voltam, hogy részese lehettem a rendezvénynek.

Mindig is szerettem kiállításokra járni, de most amellett, hogy megismerkedhettem a hazai konyhadizájnnal foglalkozó cégekkel, csodaszép konyhai bútorokat és a legmodernebb eszközöket, a programok is szórakoztatóak voltak.

Például a BWT standján szombaton a kedvenc koktélozós helyemről, a Boutiq’Barból Nagy Zoltán mixershowját nézhettük meg. Ha budapesti vagy, szereted a koktélokat és még nem ismerted a Boutiq’Bart, ez az a hely, amit nem szabad kihagynod. Továbbá Ikler Dóri mentes sütikkel kápráztatta el a nézőket, Jancsa Jani pedig kézműves hamburgereket készített.

Az RS bútorbirodalom idén ünnepli a 25. születésnapját, így az előző évekhez képest egy hatalmas standdal készültek, rögtön a bejáratnál. Nem mást, mint Posta Renit kérték fel, hogy egészséges nasikat készítsen az érdeklődőknek. Sajnos lemaradtam róla, pedig azt mondták, hogy isteni finomak voltak a sütik. Majd legközelebb.

Az élményeken túl

Az idei Konyhakiállításon mutatkozott be többek között a Bosch Vario Stlye hűtősorozatát, melyet különböző színű előlapokkal”öltöztethetünk”. Megnéztem, valóban nem tűnik anynira bonyolultnak a csere, bár nem vagyok benne biztos, hogy szeretnék hűtő előlapot tárolni az otthonomban.

A másik nagy kedvencem a Grohe standja volt, ahol az érdeklődők ellepték a különböző színű csaptelepeket. Igen, most már a csaptelepünket is lehet öltöztetni. A konyhában lassan minden színváltós lesz, ízlésünk szerint alakítható. Így ezek a csaptelek nem csak szépek, de kialakításuknak köszönhetően segítenek minket abban, hogy ne pazaroljuk a vizet.

A szakértelem

Ez a hétvége azért volt kiváló lehetőség, mert egy zárt helyen, hóvihartól mentesen olyan szakértők voltak a standoknál, akiktől tudtunk kérdezni, és könnyedén össze tudtuk hasonlítani, hogy mire is van szükségünk. Így nem csupán a termékeket tudtuk megfogni, hanem olyan tudást is kaptunk mellé, amit egy boltban nem feltétlenül tudtunk volna megkapni olyan nagy odafigyeléssel.

A Curver standon a legújabb Smart termékcsalád mutatkozott be, amivel egyszerűen, egy kis víz hozzáadása segítségével magában az ételtárolóban tudjuk párolni a zöldségünket. Persze ha szükségünk van útközbeni zöldségpárolásra. Ha a boltban néztem volna meg ezeket a termékeket, lehet, hogy egy ugyanolyan tárolónak néztem volna őket és tovább is mentem volna. A standnál levő szakértő azonban megmutatta, elmondta, hogy ez miben más, mint bármelyik másik tárolóeszköz a piacon. 

Konyhabútorok

A kiállításon nagy szerepet kaptak a különböző konyhabútor stúdiók is, hiszen már nincs akkora különbség a konfekció konyhabútorok és az egyedi tervezésű konyhabútorok között. Különösen a Nobilia Konyhabútor standja tetszett, hiszen ők voltak a pár konyhabútor stúdió közül, akik kifejezetten a tárolásra helyezték a marketingjükben a hangsúlyt.

Mégpedig én az okos otthonok mellet a tárolás miatt is látogattam el a kiállításra. Így nagyon örültem, amikor a Dósafa Bútornál olyan kiállított bútorokat találtam, amiben a bépített, függőleges tárolást preferálták. A vágódeszkákat, muffinsütőket és különböző széles és lapos konyhai eszközöket így nem kell egymás hegyén-hátán a fiókban tárolni, külön dedikált hely jut nekik a konyhában.

Az edények mellett a VacSy ételtárolókat is meg lehetett tekinteni a Zepter standján. A vákuumcsomagoló rendszer segítségével speciális üvegedényekben és fóliatasakokban vákuumozhatjuk a tárolni kívánt ételt, ami akár ötször tovább is megtartja az élelmiszerek frissességét.

Mosogatás a konyhában

A Konyhakiállításon mégis az egyik legbolodgabb pillanat az volt, amikor a Somat standján az én Hogyan pakoljunk be a mosogatógépbe helyesen videóm ment a háttérben. Örömmel töltött el, hogy egy ilyen rangos eseményen az én videómat találták legalkalmasabbnak, hogy levetítsék, és remélem, hogy az, aki valóban végignézte a videót, hasznosnak találta a tartalmat. Az élő videót attól a standtól kezdem, kukkants bele és meglátod, mennyire örültem neki!

Ha lemaradtál volna idén a Konyhakiállításról, akkor jövőre mindenképpen látogass ki, mert remek ötletek voltak, izgalmas programok, és ha nem vagy glutén és tejérzékeny, akkor minden második standon kipróbálhatsz valami igazán finomat. Ha pedig az vagy, akkor csak minden ötödiknél 😉 A modern konyha kialakítása már nem egy távoli álom, vedd kezedbe az irányítást, és alakítsd ki a számodra ideális konyhát, amiben mindig megtalálsz mindent és élvezet benne főzni.

Nézd meg az ÉLŐ bejelentkezésemet a 2018-as Konyhakiállításról:

A cikket a Konyhakiállítás szponzorálta.

2018-05-25T00:05:54+00:000 hozzászólás