Ruháim szelektálása: hogyan hatott rám az otthonszervező találkozó

Élménybeszámoló az otthonszervező találkozóról

Egy ideje már foglalkoztatott a gondolat, hogy a ruháim nagy részét nem hordom, sőt, át sem látom már, mennyi a felesleges, és mennyi a ténylegesen használatban lévő ruhám.

Amikor megismerkedtem Szandrával, rögtön érdekelni kezdett a téma, de egy ideig csak gondolatban foglalkoztam vele. Majd jelentkeztem a 8 hetes rendszerezős online kurzusára, ahol valami elindult. Elkezdtem felismerni, mi a számomra felesleges tárgy az otthonomban, azonban azt éreztem, hogy ennél nagyobb a „baj” nálam, és több segítségre van szükségem. 

Volt egy csomó ruhám, amit nem hordtam, sőt, sok olyan is, ami még egyszer sem volt rajtam. Megválni mégsem tudtam tőlük. Folyton az járt a fejemben, hogy egyszer még biztos felveszem, pénzt adtam értük, nem adok túl rajtuk. De végül rászántam magam, biztosra akartam menni, tudtam, hogy Szandra extra motivációt ad majd nekem. Elhívtam Szandrát az otthonszervező találkozó keretében hozzánk, amit a ruhák átválogatásával és rendszerezésével töltöttünk.

Megdöbbentő volt egy kupacban látni, hogy mennyi ruhám van. Minden ruhámat a hálószobámban az ágyra pakoltunk. Mondhatni, sokkoló Szandra segítségével el tudtam dönteni, mi az, amire tényleg szükségem van, és mi az, ami teljesen feleslegesen foglalja a helyet a szekrényemben. Nem volt könnyű nap, volt egy pont, amikor úgy éreztem, ezt én most nem csinálom tovább. Szandra szerencsére ezt profi módon kezelte, és átsegített a hullámvölgyön.

A nap végére 5 nagy zsák ruhától sikerült megválni (azóta új gazdájuk örömmel hordja őket, képeket is küldött nekem, aminek nagyon örültem), a szekrényem átláthatóbb lett, és sokkal könnyebb reggelente eldönteni, mit is vegyek fel. Tényleg igaz, hogy minél kevesebb ruhád van, annál könnyebb dönteni.

Hogyan legyél rendszerezett, ha túl sok holmit szeretsz

Pólóim a fiókban, szépen összehajtva

Ráadásul azóta mindössze 2 új darabot vásároltam, mert rájöttem, hogy igazából semmi szükségem új ruhákra, vagyis sokkal tudatosabban döntök. A pénztárcámon is érzem a változást

Köszönöm Szandrának a türelmét és a munkáját, amivel hozzásegített egy tudatosabb, átgondoltabb ruhatár kialakításában, és amivel megkönnyítette a reggeli döntéseket

Otthonszervező találkozó

ÉRDEKEL

25% kedvezmény

Kuponkód: 25SZAZALEK

Az információ, a tudás a fejünkben még nem jelenti azt, hogy azt gyakorlatba is át tudjuk ültetni. Sokszor szükségünk van egy kis motivációra, inspirációra és javaslatokra, hogy mit hova tegyünk, hogyan alakítsunk egy jól megtartható, hosszú távon fenntartható rendet az otthonunkban, ahol stresszmentesen tudunk pihenni, és kiélvezni a jelen pillanatát, ahelyett, hogy csak az “elúszás” és a “káosz” érzéseket hessegtetjük el a gondolataink közül.

Ez a találkozó arról szól, hogy ketten, közösen egy adott területet, vagy kategóriát átválogassunk, rendszerezzük, és közelebb kerüljünk az ideális otthonod kialakításához. Nem csak válogatunk, és rendszerezünk. Nagy fókuszt helyezünk arra, hogy a rendet fenn tudd tartani, stratégiát építsünk a hosszútávú rend kialakításához, és a saját szokásaitoknak megfelelően olyan rendszert építsünk ki, hogy mindenki könnyen megtaláljon mind

ÉRDEKEL
2018-05-25T00:08:47+00:000 hozzászólás