Fedőtartó szekrénybe: jó és kevésbé praktikus megoldások

A konyhában a fura alakú eszközökön kívül a másik fájó pontot a fedők elhelyezése okozza. Úgy hiszem, nincsen egy univerzális megoldás, hogy kinek a konyhájába milyen fedőtartó megoldás fog működni. Mégis van egy-két jó megoldás a piacon, meg persze pár olyan is, amitől szeretnélek óva inteni, nehogy eltörjön valamid. Jogos a kérdés: fedőtartó szekrénybe való egyáltalán?

Falra ragasztható kampók

Kép forrása: www.instructables.com

Rengeteg oldalon mutatják a kis műanyag fehér kampókat, hogy azt majd mi felragasztjuk a szekrényünkre jobbról, balról, meg aztán felülről is, és az majd megtartja a fedőnket. Számos vicces videó is van ezzel kapcsolatban, hogy miért is nem működik ez az egész. Persze, lehet, hogy pont eltalálod azt a szöget, és különben is a te fedőd nem is olyan nehéz, de legtöbb esetben ez a megoldás nem működik, és csak a lábunkra esik a fedő.

Így azt javaslom, hogy ezt NE próbáld ki otthon, mert annak az esélye, hogy mégsem jön be sokkal nagyobb, mint annak, hogy valóban sikerül. Nem utolsó sorban, hogy tartós is lesz, és nem esik le az egyik kampó egy-két héten belül.

Praktikusság: 2/10

Fiókelválasztó

Kép forrása: www.oprah.com

Amennyiben a fiókunk elég magas, belehelyezhetünk feiókelválasztókat is. Így fennakad a fedő, nem gurul el, és átlátható marad a fedőtartó fiókunk. Nem utolsósorban rengeteg hely marad mellette. Így a többi lábasunk és serpenyőnk is könnyen be fog férni.

A képen itt egy függönytartóval oldották meg, de van kifejezetten erre fejlesztett fiókelválasztó is a boltokban, ami tartósabb megoldást jelenthet a konyhánkban. Hiszen ezek a függönytartók nem a legkitartóbbak, főleg ha sokszor húzzuk ki hirtelen a fiókunkat.

Praktikusság: 6/10

Törölközőtartó

Kép forrása: www.simplybeautifulkitchens.com/

Emögött az az elképzelés, hogyha a konyhában szabadon szeretnéd tárolni a fedőidet, akkor egy törölközőtartót felfúrhatsz, és abba belerakhatod a fedőket, a kiálló tartója miatt nem fog leesni. Ez természetesen működni fog, itt csak az esztétika a kérdés. Ha neked nem szép, letisztult és egységes fedőid vannak, akkor ezeket jobb valahova eldugni és nem kinn, mindenki szeme láttára tárolni.

A törölközőtartót a szekrényajtóra is felfúrhatjuk, feltéve ha van egy olyan gépünk, amivel méretre vágjuk, hiszen ezek általában hosszabbak a szekrényajtónál. Ha mindezek után még minidg ki szeretnéd próblni ezt a megoldást, akkor már csak egy megfelelő helyet kell neki találni a konyhafalon.

Praktikusság: 4/10

Mágneses késtartó

Kép forrása: www.goodhousekeeping.com/

Ez a megoldás is csak akkor működik, ha maximum két darab fém fedőt szeretnél tárolni, vagy veszel négy-öt mágneses késtartót, hogy biztosan mindegyik fedődet tárolni tudd rajta. Amint bekerül egy üveg anyagú fedő, azt már nem tudod ebben a megoldásban tárolni, és annak helyet kell találnod máshol. Tehát vagy maradj a fém fedőknél, vagy pedig ne ezt a megoldást válaszd.

Praktikusság 2/10

Lábason és serpenyőn

Kép forrása: www.bhg.com

Amennyiben nem szeretnéd egymásba rakni a lábasaidat és a serpenyőidet, és egészséges számú edényed van, akkor tárolhatod a fedőket a láboson és a serpenyőn is. Így sosem kell keresgélni, hogy melyik fedőre is van éppen szükséged (igen, szerintem mindenkivel előfordult már, hogy rápróbálta a fedőt a lábasra, és a próba közben össze is koszolta. Persze nem az a fedő volt a jó méret…).

És, hogy mi az egészséges zsámú edény? Ebben az esetben annyi, amennyi pont belefér egymás mellett abba a fiókba, vagy szekrénybe, amiben szeretnéd tárolni ezeket. Ez függ attól is, hogy miylen gyakra, hány főnek, és milyen változatos ételeket készítesz.

Praktikusság 8/10

APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDEZETT KONYHÁHOZ

Érdekel

Szekrényben csak úgy

Kép forrása: www.napomichigan.com

Sokan viszont csak berakjuk teljesen véletlenszerűen és nem foglalkozunk vele. Amikor meg szükségünk van rá, akkor kicsit keressük, de nem igazán érdekel minket, még ha próbálkozás közben össze is koszolunk teljesen feleslegesen néhány fedőt.

Talán nem így néz most ki a szekrényed, de ha mégis, akkor érdemes lenne kicsit rendszerezni a szekrényt, mielőtt bármilyen fedőtárolási megoldáson elkezdesz gondolkozni.

Praktikusság 4/10

Kihúzható, beépített szekrény

Kép forrása: https://christianpf.com

Ez a csúcstechnológia, mikor a fedőtárolásról beszélhetünk. Külön egy egész szekrényt dedikálni a lábosoknak, serpenyőknek. Egy egész kihúzható polc pedig a fedőknek jut. Szépen, átláthatóan kihúzzuk az elemet, és megtalálhatunk benne mindent. Pár tízezer forintból már meg is rendelhetjük, és felszerelhetjük a konyhánkban. Feltéve, ha van erre igényünk.

Talán a fantáziaénemnek van ilyen a konyhájában, vagy mondjuk Martha Stewardnak. Mégis ahogy keresgéltem, nem is olyan nehezen elérhető ez a szerkezet. Így ha tetszik, akkor miért is ne, nem közeledik valamilyen alkalom, amire kérhetnél te is ilyet?

Praktikusság 8/10

Mobil Fedőtartó

Kép forrása: www.thekitchn.com

A másik fajta fedőtároló, az a mobil, mozgatható, állítható fedőtároló, amit berakhatunk egy kihúzható fiókba is akár, és úgy alakítjuk a méretet, ahogyan szeretnénk. Itt csak annyi lehet az átgondolni való, hogy mennyire alkalmas a mi fiókunk, hogy állítva, kicsit megdöntve tároljuk a fedőket benne, és mennyire is szeretnénk egy mobil fedőtartót. Ha viszont eddig bajt okoztak nekünk a fedők, akkor érdemes adni neki egy lehetőséget.

Praktikusság: 9/10

Felfüggesztett Fedőtartó

Fedőtartó a szekrénybe most.

Több fajta fedőtartó van, mégis számomra ez az egyik kedvenc. Ezt fel lehet szerelni a falra, szekrényajtóra. Ha van spájzunk, akkor nincs is szem előtt, viszont itt is számít, hogy mennyire egységes a kínálat fedőkből.

Ez a fedőtartó egységes méret, így a kisebbtől a nagyobb fedőid is beleférnek, még akkor is, ha nagyobb a család és több edényre van szükség a konyhában.

Hiszen ezt nem lehet módosítani, vagy belefér, vagy nem. Mindenesetre nem esik le, egyszerre több fedőt is tudunk tárolni vele, és valóban erre fejlesztették ki, hogy mi fedőt tárolunk rajta.

Ha szeretnéd, hogy mindig egy biztos ponton legyenek a fedőid, és úgyérzed, hogy nincsen már helyed a fiókban, akkor ez a megoldás neked való.

Ezt a fedőtartót, ami a képen található a Kívül Belül Boldogság Webáruházban is meg tudod vásárolni. A Fedőtartónak vannak kistestvérei is a kollekcióból: Tepsitároló, Serpenyő tartó, Szekrényajtóra akasztható tároló.

Praktikusság: 9/10

Neked mi a modern konyha alapeleme? Melyik megoldást próbálnád ki szívesen?

Kívül Belül Boldogság Webáruház

Serpenyő tartó

Érdekel
A modern konyha tepsi tárolója

Tepsitároló

Érdekel

Ajtóra akasztható tároló

Érdekel

Fedőtartó

Érdekel
2018-07-18T15:51:32+00:000 hozzászólás