Az ideális fürdőszoba felszerelés kiválasztása

Fürdőszoba felszerelés kiválasztása sokszor kemény munkával jár.

A fürdőszoba számomra az egyik legjobb hely a relaxálásra a lakásban. Az ember kint hagyja az összes kütyüt, egy kicsit kikapcsol, a forró víz és gőz segíti ellazulni az izmokat, így sokkal könnyebb saját magunkra koncentrálni és egy kicsit befelé figyelni. Általában ez az a pont az otthonunkban, ahol a testünkkel foglalkozunk: megtisztítjuk, hidratáljuk, szárítjuk, festjük, formázzuk. Itt a helye és az ideje a feltöltődésnek.
Otthonszervezési szempontból ezért is kiemelten fontos, hogy ez a helyiség és a fürdőszoba felszerelés kielégítse az igényeinket.

Praktikus és esztétikus fürdőszoba felszerelés

A fürdőszobában lévő bútorok és tárgyak komoly fizikai terhelésnek vannak kitéve a vízkő, a váltakozó hőfok és páratartalom által. Emiatt aztán a legnagyobb lakberendezési lelkesedés közepette is megvan kötve a kezünk: csak rozsdamentes, a párát jól viselő darabokat választhatunk, amelyek jól takaríthatóak és bírják a mindennapos használatot. Ezen praktikus szempontok után fókuszálhatunk csak a megjelenésre és a stílusra, legyen szó akár szaniterről, fürdőszoba bútorról vagy akár fürdőszobai kiegészítőről.

Emiatt alapvetően a fürdőszoba felszerelés esetében két út nyílik előttünk: olcsó, gyakran cserélhető darabokat választunk, amelyek stílusban vagy illenek a fürdőszobánkhoz vagy nem. Vagy pedig tartósabb fürdőszobai darabokba ruházunk be, amelyek hosszabb ideig bírják majd a strapát és megőrzik a minőségüket. Ugyanezt látom a zuhanyfüggönyökön keresztül a fogkefe tartó pohárig mindenhol. Igazából mindkét megoldásnak megvan a maga létjogosultsága, de ha az otthonunkat már hosszabb távra alakítjuk ki egy lakásban, akkor szerintem érdemes a tartós, esztétikus darabokba beruházni.

A komolyabb fürdőszobai kiegészítők esetén általában nagyobb a választék, vagy semlegesebb és esztétikusabb a megjelenés. Így nem kell kötelezően neonszínekben tarkállani a polcoknak és a silányabb minőségű műanyagfelületeken küzdeni a vízkővel. Ráadásul egy minőségi fürdőszoba felszerelést nem kell évente kidobni, újat vásárolni, ezért aztán kevesebb szemetet is termelünk vele.

Bár a hétköznapokban ritkán tűnik fel, valójában a környezetünk elég nagy hatást gyakorol ránk: egy stílusos, tiszta helyen jobban fogjuk magunkat érezni, kellemesebb hangulatban készülődünk reggelente. Összességében egy jól megválasztott fürdőszobai kiegészítő időt, energiát spórol. Egyszerűen jobb ránézni, ezáltal könnyebben válik a pihenés helyévé a fürdő.

A saját fürdőszobád személyre szabott rendje

Azt javaslom, hogy miután átnézted és megvizsgáltad a fürdőszobád tartalmát, próbáld megszüntetni a polcok zsúfoltságát. A ritkán használt termékek, mint minden kisebb helyiségben, itt is kerülhetnek zárt helyre, tárolókba. Az elöl hagyott, minden nap használt dolgokat pedig érdemes kosarakba, fürdőszobai tárolókba helyezni. Ezek elősegítik, hogy takarításkor könnyen mozgathasd a sminkeszközöket, a tusfürdőket és ne kelljen mindent egyesével pakolgatni.

A zsúfolt hatáson sokat javít, ha a kád és a csap szélét felszabadítod, például falra szerelhető tárolókkal. Az összegyűlő portól is egyszerűbben megszabadulhatsz, valamit biztosan nem fognak elkezdeni penészesedni az ott tárolt flakonok, apróságok, pikk-pakk le tudod takarítani, higiénikusabb lehet a fürdőszobád.

Rain smink tároló fürdőszoba felszerelés

Forgatható smink tároló

A nyitott polcokon is csak azt érdemes ott hagyni, ami fontos, hogy a hétköznapokban mindig kézre essen, de itt is jól jön, ha csoportosítva, egy mozdulattal mozgathatóan tárolod az apróságokat. Fogkefék, fogkrémek, borotvák, krémek, sminkeszközök, vatták, fültisztító pálcikák mind jobban kézre állnak összerendezve.

Ha a fürdőszobának más funkciója is van, például itt mosod vagy szárítod a ruhákat, akkor különösen fontos odafigyelni a szellőzésre és a könnyű takaríthatóságra. Igyekezz egy helytakarékos szennyestartót választani! Célszerű a mosószereket és csipeszeket zárt helyen tárolni és próbáld meg száradás után rögtön elhajtogatni a szekrénybe a ruhákat. Ezek segítségével egy jobban használható, rendezettebb helyiséget kapsz.

Okos fürdőszoba felszerelés?

Nem a képernyőt és az okostelefont szeretném becsempészni a fürdődbe és nem is a LED-világítós zuhanyzóhangszórót értem az okos felszerelés alatt. (Bár azért egy gondolatot megér, hogy milyen érzés lehet lilán villódzva a YMCA-re zuhanyozni reggel hatkor.)

Amikor a fürdőszova fel

Erről beszélek…

Egy-két éve olcsón beszereztem egy cuki, madaras, falra rögzíthető tárolót a fürdőszobába. Ami nagyjából minden egyes nap leesik! Egy idő után már képtelenség úgy visszarakni a tapadókorongjainál fogva, hogy huzamos ideig ottmaradjon – szerintem neked is volt vagy van ilyen szerzeményed.

Amikor reggel megint koppan a tároló a padlón és kiborul az összes fésű, akkor őszinte leszek: az idegeim pattanásig feszülnek és nem gondolok jó szívvel a megspórolt pár száz forintra meg a madárkára.

Úgyhogy amikor megláttam, hogy létezik olyan tapadókorongos megoldás, ami biztosan ott marad, akkor tudtam, hogy nekem ez az ősz hajszálaim megelőzése érdekében: kell! A forgasd és zárd módszer miatt olyan erősen odaszívja magát a falhoz a tároló, hogy akár komplett samponos flakonokat is megtart.

Fürdőszoba felszerelés, ami kiszolgál téged

Tusfürdő tartó

Az ilyen látszólag apró, de okos megoldások sokat dobnak a hétköznapi hangulaton.Személy szerint nekem innentől évente 300-szor kevesebbszer kell bosszankodva összeszedegetnem a földről a cuccokat.

A falra rögzíthető tároló egyébként nagyon sok szempontból egy praktikus fürdőszoba felszerelés. Ha albérletben vagy, akkor nem kell engedélyt kérni, falat és csempét fúrni a rögzítéshez. Ha meggondolod magad, bármikor át tudod rakni máshova. Valamint takarításkor sem kell nehézkesen körbetisztítgatni, hogy mindenhol elérd, mert egyszerűen levehető a falról.

Ráadásul jóval egyszerűbb ellazulni egy olyan kádban, aminek a peremén nincs kiskacsa, műanyaghadsereg, kifogyóban lévő sampon és ötféle tusfürdő. Elfér mondjuk egy könyv, egy mécses, esetleg egy kis illóolaj…

Kívül Belül Boldogság Webáruház

Serpenyő tartó

Érdekel
A modern konyha tepsi tárolója

Tepsitároló

Érdekel

Ajtóra akasztható tároló

Érdekel

Fedőtartó

Érdekel

A kevesebb néha több

Amikor az otthonunk tárgyait, rendszereit és rutinjait alakítjuk ki, akkor mindig az aktuális élethelyzetünkre és a saját igényeinkre kell koncentrálni. Másra van szükség egy albérleti fürdőszobában, egy olyan helyiségben, ahol már egy kisgyerek is pancsol és másra egy tíz-húsz évre kialakított fürdőben. A lényeg, hogy minden életszakaszban csak azt a fürdőszoba felszerelést válasszuk ki, amelyre éppen akkor tényleg szükségünk van és örömmel tölt el.

A másik fontos dolog, hogy általában kevesebb tárgyra van szükségünk, mint elsőként gondoljuk. Ha egyszer alaposan átválogatod a lakásban lévő dolgaidat és megválsz a holtteherként hurcolt, haszontalan, rossz érzéseket keltő daraboktól, akkor egyszerre több fontos lépést is megteszel. Egyrészt felszabadítod a lakásodban lévő teret, megkönnyíted a takarítást és a hétköznapi rendrakást is. (Hiszen sokkal kevesebb tárgynak kell majd helyet találnod!) Másrészt legközelebb kétszer is meggondolod, hogy mit veszel meg, hiszen biztos nem akarsz majd újra kacatokat vásárolni. Csak hasznos tárgyakat hozol majd haza, megelőzve, hogy a nem használt, csak oda-vissza pakolgatott tárgyak homokzsákként húzzák le az otthonod hangulatát.

A fürdőszoba felszerelés terén igazából ugyanez a helyzet. Válassz kevesebb kiegészítőt, amelyek viszont magas minőségűek, kellemes érzéssel töltenek el és hosszú ideig fognak szolgálni téged a hétköznapokban. Egy vastagabb anyagú zuhanyfüggöny, egy falra rögzíthető, kosaras tároló vagy egy kézre álló hajszárító tartóra talán nehéz segítségként gondolni. Mégis, ezek hozzásegítenek ahhoz, hogy az idődet és a figyelmedet a tényleg fontos dolgokra fordíthasd.

Te milyen fürdőszoba felszerelés mellett tetted le a voksod? Meg vagy elégedve vele?

2018-06-07T17:44:24+00:000 hozzászólás

Hagyj üzenetet