Konyhai tippek és újdonságok 2018-ban

Konyhakiállítás 2018: újdonságok a konyhában

Egyre többször kerül szóba az elmúlt időszakban, hogy a konyha és a nappali szinte már egy térré olvadt össze, és az otthonunk melegsége egyre jobban megjelenik a konyhánkban is. Így keressük azokat az innovatív megoldásokat, amik segítenek nekünk megteremteni az egyensúlyt a főzés közbeni családi beszélgetések és praktikus tárolási rendszerek között. A konyha klasszikus “konyhai” jellege már inkább lazábban értelmezhető és az otthonosság is a fontosabb szempontok között szerepel.

Egységesség látszata

A kamránkban hiába vannak tárolók, ha nem keltik az egységesség látszatát, akkor mindig egy kicsit befejezetlennek és rendetlennek fog tűnni. Találj egy termékcsaládot, ami praktikus, ami tetszik, és “tárolj be” belőle annyit, amire szerinted szükséged lesz hosszútávon. Ha csak apró változtatásokra van 2018-ban lehetőséged a konyhádban, akkor legyen ez az egyik.

Az ugyanolyan stílusú tárolókon felül tovább egységesíthetjük a konyhánk kinézetét viszonylag kicsi kiadással, ha például egy termékcsaládon belüli háztartási kisgépeket veszünk. Gondolj bele, ha mindennek más a színe, anyaga, formája, akkor milyen érzésed van a konyhában, és akkor milyen, amikor megvan egy tematika, egy hangulat, és minden egységes.

Válassz egy olyan márkát megalapozott döntések alapján, amiben hiszel és ami minőségi. Remélhetően sokáig fog téged kiszolgálni.

A tárolás örök, mégis mindig vannak újítások

A modern konyha célja, hogy a tisztán tartás egyszerű legyen. Ehhez elkerülhetetlen, hogy mindennek legyen helye a konyhában. Így amikor már nincsen szükségünk egy eszközre, vagy alapanyagra, akkor pontosan tudjuk, hogy hova tudjuk visszarakni. Gyakran előfordul, hogy a zsúfolt szekrényekből kiveszünk valamit, utána az alapanyagok összeborulnak, és már nem is lesz hely, ahova vissza tudnánk tenni a lisztet.

Annak is megvan a szépsége, amikor egyesével vadászod össze az összes extra elemet a konyhádba, de minek is venni egy vázat, hogy aztán megtöltsük extra elválasztókkal, ha van egyszerűbb megoldás? Így amikor azt olvastam, hogy a Nobilia jön a Konyhakiállításra, akkor nagyon megörültem neki. Miért érdemes odafigyelni rá? A Nobilia azt ígéri nekünk, hogy mindennek lesz helye a konyhánkban, akármilyen kicsi is a hely. Nem kell külön elválasztó elemekért rohangálni, már beépített polcelválasztókkal optimalizálhatjk a konyhánk tárolóegységeit.

Funkcionalitás a konyhában

A konyhabútor kiválasztásánál törekedni kell arra, hogy hosszútávon is kiszolgáljon minket. A konyhánkat úgy kell kialakítani, hogy a főzés élvezetén túl praktikus is legyen az elrendezése. Tehát nem érdemes most az évekkel ezelőtti tárolástechnikákat alkalmazni, ha van jobb, hatékonyabb és szebb megoldás, amit már most könnyedén beleépíthetsz a konyhádba. Azonban bármennyire is szeretünk tervezni, sokszor előfordul, hogy elszámoljuk magunkat, úgy tervezzük, hogy a szokásaink javulni fognak, és nem tesszük a konyhapultra minden alkalommal a mosatlan edényeket a mosogatógép helyett, vagy pedig nem vásárolunk több élelmiszert, mint amennyi tárolónk van. Ilyenkor lehet egy hasznos megoldás, ha a BRW bővíthető konyhabútorcsaládból választunk bútort, hiszen ez a szett elemenként is bővíthető, ha rájövünk, hogy végül több helyre van szükségünk. Mert valljuk be, a végén szinte mindig több hely kell.

Boldogság a konyhában

A hűtőt sokan a teljesítménye alapján választjuk. Aztán ha nem beépített hűtőről van szó, telepakoljuk az emlékeinkkel, és rendezetlenül rárakunk végtelen sok hűtőmágnest, mondván, hogy szeretnénk egy kicsit feldobni, kicsit személyesebbé tenni. Megfigyelhető, hogy azoknál az otthonokban, ahol viszonylag sok hűtőmágnes van a hűtőn, nagyobb a valószínűsége, hogy az egész otthon területén az átlagosnál több tárgy van. Mondhatnátok azt, hogy jó, na de mire másra való a hűtő eleje?

Akik a KonMari módszert megszerették és tudnak azonosulni vele, azoknak a Bosch új hűtőjében is biztos találnak örömöt. A Konyhakiállításon fogják először bemutatni az öltöztethető hűtőjüket, és az extravagáns színektől egészen a letisztult, mégis különleges előlapok között is válogathatunk. Egy hűtő most már nem csak belülről, de kívülről is boldogságot okozhat. Hűtőmágnesek nélkül is.

Mindenesetre a hűtő eleje nem tárolóeszköz. Lehet, hogy fennmaradnak többé kevésbé a mágnesek, de valóban szükségünk van ennyi mindenre a hűtőnkön, vagy inkább csak megszoktuk őket. A megszokás nagy úr. Néha egy kicsit ki kell szabadulnunk a komfortzónánkból, inspirálódni, beszélgetni, és legfőképpen kérdezni. Próbáld meg, hogy elteszed akár csak egy hétre a hűtőmágneseket és minden dolgot a hűtődről. Milyen érzés? Lehet, hogy a végén visszapakolod az összeset, de ha csak a felét rakod végül fel, már akkor is nyertél. 

Ha most tervezitek felújítani a konyhátokat, vagy csak szeretnétek inspirálódni, hogy hogyan lehet apróbb újításokkal is egy funkcionális konyhát kialakítani, akkor gyertek el március első hétvégéjén a Konyhakiállításra! Én ott leszek!

2018-05-25T00:08:00+00:000 hozzászólás