A takarítónő és takarítószolgálat valódi ára

A takarítónő és a takarítószolgálat takarításátnak árát vizsgáljuk meg.

Az egyik kedves vidéken élő ismerősömmel beszélgettem a minap. A fő téma a jó takarítónő, valamint a takarítás valódi ára volt. Ő egy kisebb városban lakik, és a takarítónője már benne van a korban. Így aztán már nem vállal be megterhelőbb feladatokat, utánpótlás pedig nincsen. Ha meg elküldi, akkor csúnyán néznek majd rá, mert ott a környéken mindenki ismer mindenkit.

Így állunk vidéken a kisebb településeken. Ezzel szemben Budapesten és a nagyobb városokban rengeteg választási lehetőségünk van, mégis nehéz meghozni a döntést. Kit engedjünk be az otthonunkba? Mik azok a kulcsfontosságú pontok, ami alapján takarítónőt vagy takarítószolgálatot választunk? Záporoznak a kérdések, konkrét választ azonban ritkán kaptam. Az elmúlt időszakban engem is érintett a téma, hiszen eljutottam a pillanatig, hogy szeretnék segítséget. A rengeteg ajánlás és keresgélés után felmértem, hogy mire is van szükségem. Mindez pedig kinél mennyibe is fog kerülni. Mert arra már régen rájöttem, hogy az olcsóbb nem mindig elegendő indok. (10% kuponkód a cikk végén!)

Milyen az ideális takarítónő számomra?

Kezdjük a legelején, vegyük sorra, hogy amikor takarítónőt szeretne valaki, milyen főbb pontokat szükséges figyelembe venni:

Bizalom 

Meg tudjak benne bízni, tehát kvázi olyan szolgáltatást kell igényelni, amikor a segítséget esetenként ott is hagyhatom az otthonodban. Megbízom benne, hogy nem fog semmit eltörni, ellopni, vagy akár olyan helyekre bekukkantani, ahova nem szabad. Számomra ez a bizalom. Ezt várom el attól, aki a lakásom tisztaságával foglalkozik, még akkor is, ha én nem vagyok jelen az otthonomban.

Egészség 

Bárki bármit is mond, a kedves ismerősöm takarítónője csak fél segítség. Ha nincsen meg a megfelelő fittség, egészség, akkor igazából nem is veszi le a terhet a vállamról. Ez egy komoly fizikai munka. Tudom, mert amikor valóban ráveszem magam, hogy úgy igazán takarítsak, akkor izzasztóan nehéz. Ha gyakran lebetegszik, ha nincsen ereje a nehezebb feladatokhoz, akkor sokkal drágább lesz, mint valójában az óradíja, hiszen az általam amúgy sem kedvelt feladatokat nekem kell majd elvégezni.

Ügyesség és odafigyelés 

Lehetőleg ne törjön el semmit, odafigyeljen amikor mozog a lakásban. Sajátjának tekintse a mi értékeinet is. Nekünk volt olyan dadánk, aki leverte a falat, eltörte a kukánk tetejét, megrongálta a dolgokat, mert nem figyelt oda. Nem érdekelte. Utána pedig hetekig, hónapokig, amíg nem lettek kijavítva ezek a dolgok, rossz szájízünk volt amikor a kukába helyeztünk bármit is.

Ár-érték arány 

Az egyedülálló takarító nem tud garanciát vállalni, ha eltörnek a dolgok. Lehet, hogy óradíjban nézve kicsit olcsóbb, mint egy olyan személy, aki mögött egy egész cég van. Mit tudok csinálni, ha a szomszéd által javasolt takarítónő véletlenül kárt okoz a kanapénkon? Mert ugye a kukát is több ezer forint volt kicserélni, a kanapéról ne is beszéljünk. Míg a Rendi takarítószolgálat garanciát vállal a munkára, és felelősségbiztosítással rendelkezik, addig a pl. a dadával nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Magyarul ha a Rendi takarítószolgálat takarítónője véletlenül kárt tesz a takarítás ideje alatt az otthonodban, akkor a kár megtérítése biztosítva van. Ez számomra máris nyugtatóan hat.

Takarítónő vs. takarítószolgálat ára

Elővettem hát a legősibb módszert, és megnéztem a pro-kontra érveket, hátha segítenek egy kicsit közelebb jutni a megoldáshoz. Jelen helyzetben a takarítónő az a személy, akit a szomszéd, vagy ismerősöd ajánlott, és egy személyben ő a segítség, nem tartozik cég hozzá. A takarítószolgálat pedig akik több takarítónővel dolgoznak együtt, és ott a takarítószolgálaton keresztül kommunikálsz a takarítónővel.

Takarítónő

~1500/óra

Óradíjban van

Ajánlás útján – szomszédnál már volt

Személyesebb az elején

Mindig ugyanaz a takarító jön

Kevésbé rugalmas az időbeosztása

Szereti a rendszeres megrendelést

Egy fő

Kapcsolattartó: takarítónő

Garanciát nem vállal

Takarítószolgálat -› Rendi

~2000 Ft/óra

Elvégzett, előre megrendelt projekt munka

Biztos háttér lecsekkolás

Először a céggel találkozol

Ugyanaz/váltogathatod is

Rugalmas időbeosztás és rendelés

Alkalmanként is kampányszerűen rendelhető

Akár több fő is egyszerre

Kapcsolattartó: vállalkozás

Garanciát vállal

Itt ki szeretném emelni, hogy az általános gondolat, hogy a takarítószolgálat esetében nincs lehetőség ugyanazt a takarítónőt kérni a munkák során hibás. Amennyiben a személye a takarítónőnek fontos számodra, a rendszeres takarítás során kérheted ugyanazt a takarítónőt is.

A döntés meghozatala

Ruth Chang Ted videója cseng a fülemben, amiben a nehéz döntésekről beszél. Ruth azt mondja, hogy a könnyű döntésnél az egyik mindig sokkal jobb választás, mint a másik. Azonban egy nehéz döntésnél összességében egyik sem jobb sokkal mint a másik. Az adott élethelyzettől függ, hogy mit tartunk fontosabbnak éppen. A takarítónő/takarítószolgálat választásánál is így éreztem. Végülis a végeredmény – remélhetőleg – ugyanaz a tiszta otthon lesz, bármelyiket is választom. A nehéz választás azért annyira nehéz, mert nincsen egyértelműen “legjobb” választás.

Mégis eltér a két választás. Egy ilyen nehéz döntés meghozatalában nem feltétlen csak a számok a meghatározóak. Az idő és a rugalmasság nem csupán tarifadíjban fejezhető ki, sőt legkevésbé talán abban. A nap végén a pro és kontra érvekben találhatunk olyan más egyéb tényezőt is, mint például a rugalmasság, ami felülírja az árat.

Én ezért a takarítószolgálat mellett adom le a voksom, azon belül pedig a Rendi mellett. A munkám és a magánéletemben is van egy bizonyos rendszer. El vannak osztva a feladatok a háztartásban, és az ügyfelekhez pedig alkalmazkodnom kell. Pozitív dolog számomra a Rendinél, hogy kipróbálhatok akár több takarítónőt is, mielőtt elköteleződök valaki mellett, ha  egyáltalán szeretnék. Tehát nem kell leragadni egy takarítónőnél, attól még ugyanúgy a Rendi munkatársaival fogok kapcsolatban maradni. Hiszen ismertek, nem vagyok egy könnyű eset 😉

A takarítónő és a takarítószolgálat valódi ára sokkal magasabb.

Még ami segített meghozni a döntést az a takarítás rendszertelensége. Mivel valószínű én kampányszerűen, vagyis nem heti rendszerességgel, hanem 3-4 hetente fogok segítséget kérni, így tudom, hogy egyenrangú ügyfélként leszek kezelve. Természetesen az egyedülálló takarítónő a rendszeres ügyfeleit előnyben részesíti. Számomra a cél, hogy ki legyen takarítva, akkor amikor én szeretném. Nekem az sokkal fontosabb, hogy el legyen végezve a munka, akkor amikor szükségem van rá, mintsem alkalmazkodjak munkát illetően máshoz.

Kényelem

Ami még a kényelemhez hozzátartozik az a könnyű fizetés. Mivel a munkánk során a férjemmel nem kapunk készpénzt, így ha valamikor készpénzes fizetésre van csak lehetőségünk, arra külön fel kell készülnünk. Tehát az időnk megy el vele, hogy készpénzhez jussunk. Lehet apróságnak tűnik, mégis az nekem itthonról oda-vissza egy 20 perces séta. Azért szervezem ki a takarítást, mert azt szeretném, hogy a lehető legkevesebb időm menjen el vele, akár gondolati síkon is, akár felkészülés tekintetében. Ezt pedig a Rendi kínálja nekem jelenleg.

A döntés a tied. Mint ahogy Ruth is mondta, ez lehet, hogy apró döntés, azonban nehéz döntésnek minősül. Valakit be kell engedned az otthonodba. Ne a félelem határozza meg a döntésedet, hanem élvezd ki azt, hogy te magad teremtheted meg az indokot, hogy miért választasz egy takarítónőt, vagy pedig a takarítószolgálat által küldött Rendi takarítót.

Ezt a cikket a Rendi szponzorálta. Használd a kivulbelulboldogsag01 kuponkódot a 10% kedvezményért, ami az alap takarítás árából vonódik le! Az akció 2018.08.31-ig vehető igénybe!

2018-06-28T06:45:55+00:000 hozzászólás

Hagyj üzenetet