Tea tárolás módszerei

Az biztos, ha megnyitottad ezt a cikket, szereted a teát. Vajon te is a mértéktelen tea fogyasztók táborába tartozol, mint anyukám, aki bármikor bármennyi teát képes meginni, vagy az éppen még egészséges teafogyasztók táborába tartozol? Bármelyik is igaz rád, a teafilterek rendszerezett tárolása mindig jó ötlet. A teánk megivása közben a hangulatod is megváltozik. Miért ne készülhetnél fel a teázásra már az előkészületekben is? Hiszen biztosan megvan a kedves bögréd, ami hogyha éppen koszos, máris más lesz az íze a teának.

Ha mondjuk nagy tea rajongó vagy, akkor lehet, hogy már nem is teafiltereket használsz, azonban ha mégis, a hangulatod teljesen megváltozik, amint egy teafilter tárolásra alkalmas tárolót választasz a teafiltereknek, és abban rendszerezed a számodra megfelelő módszer segítségével. Szembetűnő a különbség aközött, hogy mindent benn hagysz a dobozában, vagy pedig egy közös tárolóba helyezed át. Nem csupán letisztultabb lesz, hanem pontosan tudni fogod, hogy melyik fajta hol van, és nem utolsó sorban hány darab filter maradt belőle.

Az csak egy tévhit, hogy sok teát nem lehet rendszerezni.

Még mielőtt azonban beszereznéd a megfelelő teafilter tároló dobozt, válogasd át a teáidat is. Igen, a teáid is lejárhatnak. Egy általános szabály, hogy a tea 6-12 hónapon belül megromolhat. Tehát ha nincsen rajta lejárati idő, akkor az ízlelő bimbóidra kell, hogy hagyatkozz. Amondó vagyok, hogyha szeretsz teát inni, és valami miatt mégsem fogyasztottad el 12 hónapon belül, akkor engedd el, már nem valószínű, hogy meg fogod inni.

Elindult a Kívül Belül Boldogság Webáruház! Prémium minőségű műanyag tárolókat találhatsz a konyhádba, hűtőszekrényedbe, fiókodba és még a fürdőszobába is.

Kívül Belül Boldogság Webáruház

Fűszertartó piramis a modern konyha kötelező eleme

Fűszertartó piramis

Érdekel
Modern konyha és a teafiletr tároló

Teafilter tároló doboz

Érdekel

Teaszűrő adagoló kanál

Érdekel
A modern konyha tepsi tárolója

Tepsi és deszka tároló

Érdekel

Tea tárolás módszerei:

Napszaknak megfelelően

Ebben a teafilter tároló dobozban 4 sor van, így eldöntheted, hogy mikor iszod a legtöbb teát, és annak 2 fakkot adhatsz. Így kaphat 2×4 fajta koffeinnel teli teát a reggeli szekció a könnyebb felébredés végett, 2 fakkot a napközbeni zöld teák, hogy átbillentsenek a délutáni fáradságon, és további 2 fakkot fenntarthatsz a fehér, herba, illetve relaxációs teáknak az esti szeánszhoz.

A legtöbb hagyományos napon működik ez a rendszer, azonban ha valami esemény miatt szükséged van az extra koffeinre délután 1-kor, akkor lehet, hogy az egész rendszer összekuszálódik. Ha nincsen vizsgaidőszakod, nem bulizol gyakran, és a gyerkőc sem kelt fel hajnali 1-kor, majd 3-kor és 5-kor, akkor ez a módszer neked való.

Hangulatnak megfelelően

Ha hangulat alapján választod a teáidat, akkor a rendszerezésnél is erre kell figyelned. Szerencsére minden hangulatra van egy teafajta, néhány dobozon még rajta is van, hogy milyen hangulatban ajánlják, nem lehetne egyszerűbb, nem?

A hideg, esős napokon egy jó fekete tea, kis tejjel segít elfogadni a kinn tomboló szélvihart. Egy forró, nyári napon pedig egy jeges zöldteával vészelheted át a kánikulát. A kamilla tea pedig kisimítja a nyugtalan gondolataimat.

Azonban ha néha túl sok tea közül kell választanod, akkor túlterheltnek is érezheted magad, különösen, ha éppen olyan lelkiállapotban is vagy.

Típus szerint

A leginkább szokványos elrendezés a típus alapján történik. Tehát a fekete teáidat egy csoportba rakod, és szépen elkülöníted a zöld, illetve a fehér teáidtól… Ez a legegyszerűbb elrendezés, hiszen tudni fogod, hogy hova kell nyúlnod.

Ennek egy kicsit vizuálisabb fajtája, ha csoporton belül még a csomagolás színeire is figyelsz. Arra, hogy hogyan viszonyulnak egymáshoz a különböző anyagok, a színek, és a fajták. Csak akkor, ha tényleg örömöt lelsz abban, hogy a teáidra ránézhetsz, és megadod a hangulatot nemcsak a bögréddel, de a tárolóddal is.

Te mi alapján rendszerezed a teáidat?

Tea tárolás nálam