7 kreatív ötlet a genotherm otthoni használatához

Genotherm otthoni használata

A genotherm, lánykori nevén nejlonbugyi, mindenkinek ismerős az irodából. Az iratrendezéshez használt műanyag tasakból található víztisztán átlátszó, színezett, sima és narancsos felületű, lefűzhető, oldalt és felül nyitott, többféle méret és mikronban jelzett, különböző vastagság. Praktikusan tárolhatóak benne a különböző iratok, de mire tudjuk használni otthon? Ha egy kicsit máshogy nézünk a genothermre, akkor egyszerű és kézenfekvő megoldást nyújthat egy csomó otthonszervezési feladathoz. Sokkal több lehetőség rejlik benne annál, hogy csak az irodai rendszerezéskor használjuk!

Mire is jó a genotherm otthon?

A titok nyitja, hogy genothermből nem csak A4-es méretű, nyitott vagy lefűzhető verzió létezik, bár tény, ezek a legismertebbek. Ha egy kicsit jobban körbenézünk a papír-írószerben vagy irodaszer szaküzletben, akkor jóval szélesebb választékkal szembesülhetünk: ha tudjuk, hogy mit keresünk!

1. Receptek a konyhában

Teljesen érthető, ha a legszebb, drága, féltve őrzött szakácskönyveinket sajnáljuk kitenni a konyhai munka során keletkező gőznek, zsírnak. Viszont vannak olyan ételek, amiknél ha legón kéne járkálnom egész éjjel, akkor se tudnám megmondani, hogy hány gramm diót ír a recept, több év sütés-főzés után sem. Ezért aztán jobb, ha kéznél vannak és a nem a mobilt kell egyensúlyozni a keverőtál felett.

A genotherm a recpetet is megvédheti sütés közben

A legjobb megoldás erre néhány A5-ös genotherm beszerzése: a leggyakrabban használt receptek jól olvasható méretben belerakhatóak, akár kétoldalasan és egy A5-ös mappába szépen lefűzhetőek. A receptek szabadon cserélgethetőek és nem baj, ha néha ez-az odafröcsög!

2. A hazaérkező gyerekművek tárolása

Akinek gyereke van, annak folyton fennálló kérdés, hogy mi legyen az óvodából, iskolából hazaküldött műremekekkel, amelyet az utódunk maszatolt-ragasztott-festett. Kisebb cetliket és papírokat még elnyelnek a mappák, de a nagyobb darabokat jó sokáig lehet fel-alá pakolgatni a lakásban. Erre a problémára jelent megoldást az A3-as genotherm: mindent elnyel, megóvja a gyűrődéstől és sokkal könnyebb helyet találni így a kreatív alkotásoknak.

Szeretnél még többet megtudni arról, hogy hogyan lehet hatékonyabban rendszerezni a gyerekeink dolgait? Jelentkezz a Gyerekjáték rendszerezés mini kurzusra, ami akár egy fél napon belül is elvégezhető.

3. Archiválás klasszikusan

Milyen jó érzés lenne, ha azt mondanám, hogy kérlek, vedd elő az autó három évvel ezelőtti szervizdokumentációját és fejből tudnád, hogy a jobb fiók hátsó részén a zöld mappában kell keresni? Az iratok rendszerezése minden háztartásban okoz némi nehézséget, de a jó hír, hogy csak egyszer kell kialakítani a rendszert.

Akkor viszont nagy segítséget nyújt, ha beszerzünk néhány jelölőfüles genothermet, amiknek a kis, oldalra kilógó címkéje segít, hogy átlátható legyen a mappa egésze. Ha sima genothermet használunk, akkor is érdemes felcímkézve, vagy egy filccel megírva összerakni a dokumentumokat. A genothermes tárolás azért szuper, mert ha időközben kinőnénk a mappát, akkor a műanyag bugyiban tárolt doksikat egyszerűen, pár mozdulattal átcsoportosíthatjuk.

4. Pipálós lista a falon

Akár a gyerekek napirendjének kialakításakor, akár saját új szokásaink bevezetésekor hasznos lehet egy elérhető helyen, szem előtt lévő, pipálható lista. A listát egyszer kell csak elkészíteni, aztán beletesszük egy genothermbe és máris indulhat a filces pipálás! A hét végén egy gyors mozdulattal letöröljük az eredményeket és újrakezdődhet az időszámítás.

5. A nyaralási emlékek helye

Bár egy komolyabb lomtalanítás után az ember kétszer is meggondolja, hogy mennyi szuvenírt hozzon haza az utazásról, de általában azért csak hazaszökik velünk egy-két képeslap vagy egy csodálatos kagyló, ami a tengerparti közös estére emlékeztet. Aztán közös sorsa ezeknek az apróságoknak, hogy végül nincs helyük a lakásban.

Egy boríték formátumú, lehajtható füllel vagy patenttal zárható genothermmel sok kis tárgynak helyet nyújt és rögtön egyszerűen elrakhatóak és elővehetőek az emlékek. Ha a sztoriban már a gyerekek is lebeszélhetetlenül hazahordják a szívüknek kedves elszáradt kórót és fontos kavicsot, akkor a borítékos tároló felértékelődik.

6. Személyre szabható fényképalbum

A régi papírfényképek gyakran kallódnak, mert nem lehet mind a háromszázat képkeretbe tenni. Sokszor fontosak ezek az emlékek, ezért többet érdemelnek, mint hogy egy régi táskában ömlesztve heverjenek valahol egy szekrény alján. A genothermek között vannak olyanok, amelyek eleve fényképek tárolására lehet kialakítva: egy négyfelé osztott, A4-es műanyag bugyit kell elképzelni. A fotókat megóvja a tapogatástól és egy gyűrűs mappába egyszerűen lefűzhetőek. Szimplán annyit genothermet veszel, amennyire szükséged van a képeidhez.

7. A hurcolászott fontos papírok helye

A műanyag bugyi hátránya sokszor, hogy egy műanyag bugyi… Csörög-zörög, nehéz belőle menet közben kivenni az iratokat. Érdemes beszerezni egy olyan genothermet, amely összecsukva A4-es méretű, de füzetszerűen kinyitható.

A két oldalas genotherm leegyszerűsíti a mindennapokat.

Két A4-es méretű papír helyezhető bele, de a belső oldalon csak a lap feléig fedi a műanyag a papírt, így egyszerűen látható és kivehető a keresett dokumentum.

Ha a szükséges orvosi papírokat tároljuk benne, akkor is mindent könnyedén átláthatunk. Ha pedig egy prezentációra készülünk, akkor egyszerűen megoldható, hogy jól mutasson a fedőlap a kezünkben, céges mappa nélkül is.

A fenti tippekkel megússzuk a lecsepegtetett, olvashatatlan recepteket, a kreatív és lelkes óvónéni buzdítására elkészült A3-as remekmű feletti kisebb szívrohamot, a lakásban fel-alá pakolgatott kavicsokat és kagylókat, meg az orvosi rendelőben való félperces zörgést, amíg a nejlonbugyiból elővarázsoljuk a szükséges leleteket.

A Heti Fél óra Rend online tanácsadás sorozat pedig neked való, ha úgy érzed szükséged van egy támogató és motiváló környezetre. A rendszeres beszélgetés során mindig kitűzünk egy feladatot, ami segít téged közelebb vinni az ideális otthonodhoz. Minden héten beszélünk, mindig egy terület van fókuszban, és apránként rendszerezünk.

Az otthoni rendszerezés néha ennyire nagyon egyszerű. Egy kis kreativitással sok időt és energiát spórolhatuk magunknak és a lakásunk, házunk egy sokkal élhetőbb hellyé válhat. Így hát ne gyűjtögess tovább, hanem hatékonyan rendszerezd az otthonodat. A jó rendszerezés után kevesebb pakolászás és hatékonyabb takarítás vár minket, az időnket pedig arra fordíthatjuk, ami tényleg örömmel tölt el.

Kép forrása: 1,2,3

Kívül Belül Boldogság Webáruház

Tepsitároló

Belső polc

Wc papír tartó állvány