Bőrápolási termékek tárolása – TP Makeup – Takács Petra

Ha szeretsz sminkelni, akkor valószínűleg a rendszerezés is az egyik kedvenc elfoglaltságaid közé tartozik. Hiszen, ha éveket töltöttél a smink gyűjteményed kiépítésével, akkor azt egy hatékony és átlátható rendszerben szeretnéd látni. Sajnos a sminkek és a bőrápolás termékek tárolása nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. Ha rengeteg dekorkozmetikai termék birtokában vagy, az könnyedén felhalmozódhat a fiók mélyén. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen feladat lesz megtalálni azt a hidratáló krémet vagy szemhéjpúdert, amit keresel.

Ebben a bejegyzésben megmutatom neked a legpraktikusabb módjait annak, hogy miként tudod megvalósítani a tökéletes és hosszan fenntartható rendszert a bőrápolási termékek tárolása esetén. Hidd el, sec-perc alatt alakul át a fürdőszobád vagy éppen a smink asztalod a lehető legtisztább térré, és majd ismét készen fogsz állni arra, hogy a legjobb kozmetikumokkal egészítsd ki a gyűjteményedet.

Bőrápolási termékek tárolása kompakt módon

A kompakt tárolási módszer nem egyenlő a sminkek és kozmetikumok egybeömlesztésével! Alapvetően némiképp máshogy kell kezelnünk mind a smink-és mind a bőrápolási termékeket. Míg egy púdert vagy egy ecsetet nem tanácsos nyirkos, piszkos kézzel megfogni, addig a nagyobb tubusos vagy tégelyes kozmetikumok esetében ez nem jelent akkora problémát. Azt hiszem hangsúlyoznom sem kell, hogy mennyire nem higiénikus, ha a termékek egymás hegyén hátán fekszenek. Kiemelten fontos és előnyös ennél a praktikánál, hogy sminkjeid különböző szekciókban helyezkednek el. Az e fajta rendszerhez ideális az osztott kozmetikai rendszerező, amelynek segítségével kozmetikai termékeid, legyenek bármilyen méretűek, jól elférnek majd a különböző nagyságú rekeszekben. A rendszerezőt tarthatod a fürdőszobában, a smink asztalodon, de még a fiókodban is, ha elég mély hozzá. Az utóbbi esetben elengedhetetlen, hogy lemérd a fiók mélységét, hiszen célszerű, hogy maradjon egy kis hely, hogy kényelmesen ki tudd emelni azt, ami éppen kell, anélkül, hogy órákig kutakodnál.

Állványos tárolás, fiókokkal megfűszerezve

Ez a típusú rendszerezési technika nagyon hasonló az előzőhöz, azonban annyi különbséggel, hogy ebben az esetben a termékek kissé kiemelkednek egymás mögül. Mi több, az emeletes sminktartó állvány esetében a kisebb pirosítókat, single szemhéjpúdereket, bronzosítókat még külön fiókokban is el tudod helyezni kedved szerint. Nagyon jó megoldás, mert sok minden elfér a különböző rekeszekben. Akár pulton, asztalon vagy nyitott polcrendszerben is megállja a helyét. Egy másik előnye, hogy átlátszó, így szem előtt van minden, amire szükséged lehet az adott smink vagy bőrápolási rutin közben.

Bőrápolási termékek tárolása forgótálcán

Van kisebb nagyobb, magas peremes, alacsony peremes. Természetesen tetszés szerint kiválaszthatod azt a típusú Lazy Susant, ami számodra a legpraktikusabb, és a legesztétikusabb vizuális élményt nyújtja. A forgótálca lényege az, hogy minden könnyen elérhető legyen és minimális erőfeszítést kelljen megtenned ahhoz, hogy hozzáférj az adott sminkekhez, bőrápolási termékekhez. Így, ha egy polc mélyén a sarokban megbújt egy-egy alapozó, és teljesen megfeledkeztél róla addig a pontig, amíg már lejárt a termék szavatossága, akkor ez a megoldás neked való! (Mert bárhogy is tagadni próbáljuk a sminkeket valóban egy bizonyos idő után már higiéniai okokból nem tanácsos használni.) Azonban a forgótálca nagyszerűen kiküszöböli az ilyen helyzeteket. Ráadásul a Lazy Susan lehetővé teszi, hogy ne döntsd szét a kialakított rendszert, amikor éppen nyúlnál egy termékért. Brutál jó találmány, nem? 🙂

Piramis, mint kozmetikai rendszerező

A piramis az üvegben, tégelyekben kapható termékek rendszerezésének

kérdését oldja meg elsősorban. Az alapvetően fűszerek tárolására megalkotott piramis segítségével átláthatóvá válik minden. A szintkülönbségnek köszönhetően kiemelkednek a termékek egymás mögül. Szérumok, sprayk, olajok, krémek számára szuper tárolási módszer lehet.

Ám ebben az esetben is kardinális befolyásoló tényező a polcok magassága, hiszen fenn kell tartanunk a kényelmes kiemelés lehetőségét. 

Kihúzható fiókos

Tégelyes kozmetikumokat, sminktermékeket lehet egy alacsony kihúzható fiókkal ellátott tárolóban pihentetni. Átlátszó, nem dőlnek jobbra-balra a termékek. Ha polcot választottad a sminkek helyének, de alacsonyak a polcaid, akkor kifejezetten neked találták ki ezt az alternatívát. A The Home Edit lányok 4 féle méretben tervezték meg a fiókos smink tárolót, hogy az alacsony, de széles paletták, és a kicsit magasabb, kompaktabb hidratáló krémek, púderek is megtalálják a helyüket.

Ha a fiókban tudod őket biztonságban

Fontos neked, hogy ne legyenek elől a sminkjeid, bőrápolási termékeid, mert könnyen porosodnak, koszolódnak? Ha igennel válaszoltál, akkor neked a kozmetikumok fiókban való tárolását javaslom. Ez a technika igazán stílusos és ízléses módon fogja rendszerbe vágni a kollekciódat. Mi például Mix Your Nature kozmetikumainkat illesztettük be a bambusz fiók rendszerezőinkbe. Kulcsfontosságú, hogy lemérd a fiókok mélységét, hogy tökéletes össze tudd illeszteni a különböző méretű smink fiók rendszerezőket. Mérlegelj! Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket: Mennyi terméket szeretnék tárolni? Ezek milyen méretűek külön-külön? Mekkora a fiókom mélysége és magassága? Van-e lehetőség a fiókrendszerezők egymásra helyezésére? Ha úgy érzed mindenre választ kaptál, akkor jön csak a vásárlás, mint utolsó előtti lépés. A smink fiók rendszerezőkről még azt érdemes tudni, hogy tisztításuk csak kézzel és puha ronggyal ajánlott, hiszen akril anyaga miatt a mosogatógépben könnyen eldeformálódhatnak magas hő hatására. 

Hogyan tárold az ecsetek?

Az sminkecsetek tárolásánál nagyon oda kell figyelni, ugyanis a pamacs tisztaságának és eredeti formájának fenntartása az elsődleges cél.

Valójában, állva érdemes az ecseteket tárolni, mivel lényeges, hogy kivételkor lásd az ecset fejét.

Valamint, ilyen esetben az ecsetek pamacsa sem szenved kárt. Egy másik hasznos tipp, amiben még nekem is fejlődnöm kell, hogy hetente egyszer minimum ki kell tisztítani minden akár egyszer használt ecsetet. A tisztítást követően, amikor az ecsetek nedves állapotban vannak, fontos, hogy vízszintesen feküdjenek, mert ily módon ki tud folyni a víz a szőröcskék közül, nem lesz tele kórokozóval, és lelassítja az ecset szálainak hullását is. Ha teljesen megszáradtak, akkor pedig jöhet a függőleges tárolás. 

Válaszd ki, hogy számodra melyik tárolási módszer lenne a legalkalmasabb, legkényelmesebb, mert egy jól kitalált rendszer akár 5-10 percet képes lerövidíteni a sminkelési vagy bőrápolási rutinodból, és hát ki ne szeretne időt spórolni?:) Ha érdekel, hogy hogyan is működnek a fentebb említett rendszerezők, és még szükséged van egy kis inspirációra a sminkjeid, kozmetikumaid rendszerbe helyezésének kapcsán, akkor tekintsd meg a Petra YouTube csatornáján a videót, ahol Takács Petra, sminkes és professzionális bőrápolási tanácsadó segítségével boncolgattuk a bőrápolási rutin témáját. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük