Fürdőszoba tárolás tökéletesítése: megoldások kisebb fürdőszobához is

hirdetés

Ebben a blogbejegyzésben a fürdőszoba tárolás tökéletesítésére szeretnélek motiválni! Hiszen a fürdőszoba sok esetben a háztartások egyik legkisebb helyisége, mégis rengeteg tárgy kap itt helyet.  Ahhoz viszont, hogy esztétikus és átlátható legyen minden, fontos, hogy megtaláld a megfelelő tárolási módszereket, amik segítségével hosszútávon is fenn tudod tartani a rendezett állapotot!

Általános érvényű szabályok a fürdőszoba rendszerezéshez

A fürdőszoba rendszerezés mindig a szelektálással kezdődik. Tehát pakold ki az összes fiókod, polcod, szedj le mindent a csap és kád széléről, és halmozd fel a rengeteg tárgyat a fürdő padlójára!

A szelektálás azért egy kihagyhatatlan lépés, mert ilyenkor szembesülhetsz azzal, hogy az elsőre kevesebbnek hitt tárgyad valójában az évek alatt mekkorára nőtte ki magát.

Dobj ki mindent, aminek lejárt a szavatossága, és válj meg azoktól a dolgoktól is, amiket soha nem használsz, mint például egy parfüm, aminek nem igazán tetszik az illata, vagy egy bontatlan arckrém, amit sosem fogsz elhasználni. 

Ezeket ajándékozd valakinek, aki szívesen elhasználná, így a pazarlást is elkerülheted. Az olyan tárgyakon is ideje továbbadni, amikről nem igazán tudod, hogy mire valók mégis őrzöd évek óta. Ilyen lehet például a hajszárító cserélhető feje vagy bármi kis mütyür apróság, amit valamilyen oknál fogva ide pakoltál. 

A szelektálás során egyúttal alkoss kategóriákat a megtartani kívánt termékekből! Pakold külön a szájápolási termékeket, legyen külön kategória az arc- és testápolás, tedd külön a hajápolással kapcsolatos dolgokat, külön a parfümöket, intim higiéniát és így tovább. A cél, hogy lásd mi az a mennyiség, amit el kell oszlatod a fiókokban és a polcokon. 

A fürdőszoba tárolás során fontos, hogy a megalkotott kategóriákat logikusan pakold el. A napi szinten használt termékek kéznél legyenek, például a csap alatti fiókban, míg amiket ritkábban használsz, azt nyugodtan tedd egy magasabb polcra. Továbbá, amire mindenképpen figyelj az az, hogy a csap szélén ne tárolj feleslegesen semmit! Itt csak a szappan maradjon, illetve a fogkefe és a fogkrém. Valamint azt tanácsolom, hogy az utóbbiakat egy tálcára helyezd el, így ugyanis takarítás során mindent egyszerre tudsz elmozgatni.

Fürdőszoba tárolás helyszűkében

Fiókos smink tárolóKicsinek érzed a fürdőszobádat? Vagy kevés lehetőséged van tárolás szempontjából? A következő néhány ötlet segíthet neked abban, hogy a fürdőszoba tárolás maximálisan ki legyen használva.

1. Ne tárolj extra dolgokat

Egy kisebb fürdőszoba nem alkalmas arra, hogy helyet szoríts az utánpótlásnak. Ne itt tárold az extra szappant, tusfürdőt, hanem rendezd egy multifunkcionális tárolóba és az otthonod más pontján tárold ezeket. Másik megoldás, hogy csak akkor vásárolsz, amikor kifogytál ezekből a dolgokból.

2. Költöztess át néhány dolgot máshova

Ha kevés tárolási lehetőséged van a fürdőszobában, akkor a fiókban vagy a polcokon csak azokat a dolgokat tartsd, amik rendszeres használatban vannak. A smink- vagy arcápolási termékeket például nyugodtan rendezd külön, egy saját smink tárolóba.

Így egyben tudod őket mozgatni, tehát akár egy másik szobában is tarthatod, és készülődés során be tudod vinni opcionálisan magaddal a fürdőbe.

A törölközőkkel ugyanez a helyzet. Rengeteg helyet foglalnak el, miközben nem olyan fontos, hogy itt legyenek tárolva. Nyugodtan hajtsd be a gardróbba, különösen a nagyobb méretű, fürdőtörölközőket. Alkalmazd a felgönygyölgetős ruha hajtogatás technikát az esztétikus és helytakarékos tárolás érdekében! Továbbá a tisztítószereket sem feltétlenül kell itt tárolnod, ha például a konyhai csaptelep alatt akad extra helyed. Gondold át, mik azok a dolgok, amiket csak heti szinten használsz vagy annál ritkábban, és ezeket nyugodtan költöztesd át az otthonod más helyiségébe, hogy a fürdőszoba tárolás effektív maradhasson!

3. Falra szerelhető megoldások

Ha van lehetőséged, akkor helyezz el néhány dolgot a falon, ugyanis így elkerülhető a zsúfoltság érzése egy kisebb fürdőszobában. Például a nagyobb helyet foglaló WC papír állvány helyett jobb megoldás egy kisebb falra szerelhető WC papír tartó változat. Ilyenkor viszont csak 1-2 tartalék tekercset tárolj a WC-hez közel. Ezt esztétikusan egy WC papír tároló dobozban tudod megtenni. A tusfürdőket szintén el lehet helyezni falra tapasztható tartóban, sőt, ha a hajszárítónak már nem jut fiók, akkor azt is nyugodtan applikáld fel a falra. 

Fürdőszoba tárolás, ha kevés a lehetőség

Amennyiben nem azzal van a problémád, hogy kicsi a fürdőszobád területe, hanem azzal, hogy a tárolási alkalmatosságodból van kevés, vagy tárolástechnika szempontjából nehezen rendszerezhetőek a fiókjaid, polcaid a kialakításuk miatt, akkor számodra egy gurulós tároló állvány jó megoldás lehet. Hiszen egy ilyen tárolót széleskörűen ki tudsz használni, és a legtöbb fürdőszobába beillik, letisztult, minimalista megjelenésének köszönhetően. Tárolj rajta hajszárítót, törölközőt vagy bármit, amit a fürdőben használnál és nem fér el a fürdőszobaszekrényben!

Extra rendszerezőket alkalmazva, akár több kategóriába tartozó eszközt is el tudsz rajta esztétikusan helyezni. Előnye, hogy takarítás során bárhová átguríthatod mobilitása miatt.

Emellett egy tükrös polc is megoldást nyújthat a problémádra. Cseréld le a sima tükröt a mosdókagyló felett erre a változatra, így plusz tárolási lehetőséged lesz a polcoknak köszönhetően!

Fürdőszoba tárolás: praktikus rendszerezők a fürdőbe

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba tárolás a legpraktikusabb legyen, használj rendszerezőket! Az esztétikus rendszer érdekében azonban mindig mérd le a fiókokat, polcokat mielőtt bármilyen tárolót beszerzel!

Az EcoWood fa fiók rendszerezői segítségével például nagyon könnyen el tudod határolni egymástól a fiókodban elhelyezett kategóriákat. Több méret közül válogathatsz és az olyan apró tárgyak számára is esztétikus tárolást biztosíthatsz, mint a hajgumik vagy csatok. Azonban, ha ez a naturális irány nem tetszik vagy kevésbé illik a fürdőszoba bútoraidhoz, akkor válassz átlátszó smink fiókrendszerezőt.

Magas polcok esetén kiváló megoldás a rendszerezőkkel való duplikálás, hogy a vertikális hely maximálisan ki legyen használva tárolás szempontjából. Ezt megteheted akár egy többszintes kozmetikai rendszerezővel vagy egy kétszintes forgótálcával, amikre rengeteg krémet és egyéb tisztálkodási eszközt elhelyezhetsz. Azonban, ha ezek már túl magasak vagy ennél egyszerűbb lehetőséget keresel, akkor egy sima forgótálca is sokat tud segíteni azon, hogy könnyen hozzáférj a dolgaidhoz, és ne a polc végében kelljen káoszt kialakítva keresgélned.

Egyéb kiegészítők az esztétikus megjelenés érdekében

Egy alapos szelektálás és rendszerezés után a legkisebb fürdőszoba is sokkal letisztultabbá válik, ahová jó érzés belépni. Viszont annak érdekében, hogy esztétikai szempontból is a maximumot tudd kihozni, ajánlok néhány kiegészítőt. Vagyis olyan termékeket, amik a rendszer kialakításához nem járulnak hozzá közvetlenül, mégis az egységességüknek köszönhetően sokkal rendezettebbnek tűnhet a tér. Kiemelkedő funkcionalitásuk pedig megkönnyítik a mindennapokat.

Ilyen kiegészítő egy automata szappanadagoló, ha a modern stílust kedveled, vagy egy márvány folyékony szappan adagoló, ha inkább az elegáns megjelenést preferálod. Ugyanis sokkal szebben mutatnak a csap szélén, mint a műanyag dobozos folyékony szappan.

Sokak nagy kedvence a szilikon WC kefe is egy olyan kiegészítő, ami sokkal harmonikusabbá varázsolja a fürdőszoba megjelenését egy műanyag változattal szemben. Esztétikuma mellett azonban ez egy kifejezetten hasznos eszköznek is mondható, hiszen sokkal higiénikusabban használható, mint a kefe fejű társai.

Ezek mellett válassz betét tartó dobozt az intim higiéniás termékek esztétikus tárolására, vagy modern nedves törlőkendő tartót, hogy ne rontsa el a harmóniát a műanyag zacskós változat. 

Ne feledd, egy kis fürdőszobából is kihozhatod a maximumot, csupán alkalmaznod kell az otthonszervezés mesterhármasát: szelektálás, kategorizálás, rendszerezés. A praktikus rendszerezők és fürdőszobai kiegészítők pedig segíthetnek abban, hogy vizuális zajtól mentesen élvezd az esti habfürdőt vagy az arcápolási rutinod!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz