A fürdőszobai játékok rendszerezése fontos a rutin kiépítésben

Amikor a kisfiam kicsi volt, mindig a férjem fürdette meg. Ez volt a közös fiús program. Beszélgettek, játszottak, és nekem csak a fürdés végére kellett bemennem a fürdőszobába. Amikor bebugyoláltam a kisfiamat a hatalmas törölközőbe és suhantunk a szobájába felöltözni. A férjem utána leeresztette a fürdővizet, a játékokat pedig rendesen kirázta és kitette a kád szélére száradni…

Ahogy telik az idő, néha már az én felügyeletem alatt is fürdik a kisfiunk. Amíg ő játszik, én kicsit pakolászok a fürdőben. Bevallom őszintén néha előkerül a telefon is, azt azért próbálom ilyenkor kint hagyni. Úgy vagyok vele, hogyha már nem töltöm értékesen az időt, amit a kisfiam szórakoztatásával is tölthetnék, akkor már legalább legyen szép és rendezett a fürdőszoba. A kisfiam pedig szeret egyedül játszani. Beleéli magát az éppen aktuális sztoriba, előkerülnek a labdák, a kis csónakok és egyéb játékok. Szeretem ezt az időt, minden olyan nyugodt és kellemes. Kivéve ha hajat mosunk. azt senki sem szereti…

Fürdőszobai játékok otthona

Mióta az otthonszervezéssel foglalkozom, tudom, hogy milyen fontos, hogy mindennek legyen helye az otthonunkban. Ez alól a fürdőszobai játékok sem mentesülnek. Nem, semminek nem lehet a hivatalos helye a kád széle. Egyrészt azért sem, mert ez előteremti a tusfürdők terjeszkedésének az esélyét, másrészt pedig lehetetlenség lesz takarítani. Senki sem szeret 20+ flakont emelgetni, hogy kitakarítsa a fürdőkádat.

Fürdőszobai játékok tárolása

Ennek értelmében a korábbi feltevés, hogy a fürdőkád szélén ki lehet szárítani a játékokat nem feltétlenül jó megoldás. Ott csak az útban vannak, könnyebben koszolódnak, és vizuális zajként szolgálnak ha teljesen véletlenül előfordul, hogy egy meleg fürdőt veszünk egy pohárka bor kíséretében. Akkor aztán igazán ne legyen ott a kishajó, mert a gyertyákat rakosgatom oda, vagy éppen a fejemet, attól függően, hogy hol van éppen hely.

Amikor a fürdő után elpakoljuk a játékokat még vizesek, így a Fürdőszobai játékrendszerező kiválóan alkalmas arra, hogy a fakkjaiban tároljuk a játékokat, hiszen nem fog bepenészedni. A hat részes játékrendszerezőben tárolhatunk gyereksamponokat, illetve játékokat is. Így pedig teljes mértékben el tudjuk különíteni, hogy mi tartozik a gyermekünk holmijához, mi pedig a család többi tagjához. Nem lesz keveredés, és maximalizálni tudjuk a gyerekholmikat is. Hiszen egy fürdés során éppen elegendő az a mennyiségű játék, ami ezekbe a tároló fakkokba belefér.

A Webáruház hírlevél feliratkozásnál kapsz egy 1000 Ft-os kupont az első vásárlásod alkalmával. (Amit akár ezeknek a játékrendszerezők vásárlására is felhasználhatsz 😉 )

A fürdőszobai rutin része a játékok tárolása

Hogyan is várhatnánk el a gyermekünktől, hogy állandóan rendet rakjon maga után, ha nem adjuk meg neki a rend kialakításához szükséges eszközöket. Friss anyukaként rengetegszer estem abba a hibába, hogy az egyik területen elvártam a tökéletes visszapakolást a kisfiamtól, a másik helyen pedig a szeme láttára csak ímmel ámmal pakoltuk el a dolgait. Ilyen volt a fürdőszobai játékok kihalászása a habos vízből. Mindig a káoszban landoltak. Sosem raktuk vissza ugyanúgy. Nem volt meg semelyik játékának az igazi helye, csak úgy ott, nagyjából.

Fürdőszobai játékok tárolására alkalmas könyökpihenőEzt a rendrakási rutint a fürdőben már egészen pici kortól is el lehet kezdeni, hiszen míg a Fürdőszobai játékrendszerezőhöz fel kell tudnia stabilan állni, hogy vissza tudja tenni, addig a Könyökpihenő és sampontartóba már ülő pozícióban is bele tudja rakni a játékait. A belső részen egy nagy fakk van a játékok tárolásának, a külső részen pedig három fakkba samponokat, gyerektusfürdőt és további játékokat lehet tenni, mindamellett pedig úgy tudunk a kád szélénél ülni, hogy a hideg kád nem érintkezik a bőrünkkel. Akár még meg is szeretheted a kád szélénél való üldögélést. Kellemes érzést biztosít a neoprém anyag, amikor érintkezik a könyökkel, vagy az alkarral.

A fürdéshez tartozó rutin részeként pedig azóta beépítettük az utolsó lépést: visszarakni a játékokat a helyükre. A játékhoz tartozik, hogy bepakolja a kishajót és az egyebeket a hálós fakkba, és csak ezután száll ki a kisfiam a fürdőkádból. Ez is csak egy szokás része, mint minden más. Most legalább tudja, hogyha másnap visszatér, akkor a kishajó ugyan ott lesz, nem lesz elpakolva, nem lesz arrébb taszajtva, mert éppen útban van. Az az ő birodalma, és azok a játékok az ővéi. Minden egyes darabnak pedig megvan a pontos helye, amit napról napra ugyanoda visszapakol a fürdés végén.

Tippek:

  • ha félsz, hogy bepenészednek a nyomkodós játékok, ragaszd be a lyukat, így nem megy bele feleslegesen víz.
  • csak olyan tárolót használj, ami lyukas, levegőzik, és van lehetősége a tárgyaknak megszáradni.
  • minőségi tárolót használj, mert annál nincsen rosszabb, ha a játékok rozsdás, penészes felülettel érintkeznek
  • ha takarítasz, jobb, ha a játékokat kiviszed, mielőtt rászáll a vegyszer permet.

Pozitív példamutatás a fürdőben is

A rendrakás mindenki számára mást jelent. Mást jelent neked, a párodban, és a gyermekednek is. Míg nektek már egy kiforrott véleményetek van arról, hogy minek hol a helye, addig gyermeked gondolkodása még formálható. Azzal, hogy megteremted neki a lehetőséget, hogy rendet tegyen maga körül, segíted kialakítani a felnőttkori kiforrott rendről kialakított véleményét.

Természetesen az első lépés, amit meg kell tenned, hogy a saját holmijaidat is elpakolod a kád széléről, és találsz neki megfelelő tusfürdő tartót. Csak úgy leszel képes rávenni a gyermekedet, hogy rendet rakjon maga után, ha te is megteszed ezt a lépést. Gyermekeink minden lépésünkben minket utánoznak. Így az eszközhasználat és a rendrakás tekintetében sincs ez így másképp.

Mutass példát, találd meg te is a kozmetikumok helyét a fürdőszobában és utána sokkal könnyebben fogja ő is visszapakolni a helyére a tárgyakat. És ne feledd, a rutin kiépítéséhez nem csupán 21 napra van szükség. Adj időt neki, hogy belerázódjon, és pár hét után már magától fogja visszarakni a játékokat a megérdemelt helyükre.

Játékrendszerező a fürdpszobába

Kívül Belül Boldogság Webáruház

Serpenyő tartó

Érdekel
A modern konyha tepsi tárolója

Tepsitároló

Érdekel

Ajtóra akasztható tároló

Érdekel

Fedőtartó

Érdekel