Fürdőszobai kiegészítők – stílus & praktikum!

A fürdősobai kiegsézítők szepere nagyon fontos.


Amikor az otthonszervezés során eljutunk a fürdőszobáig, mindig feladja a leckét. Meg kell küzdeni a fürdőszobai kiegészítők rengetegével, a kozmetikumok hadával és, ráadásul bármilyen tárolót is választunk, többféle szempontnak is meg kell felelnie. Bírnia kell a párát, a vizet, a hőmérséklet-ingadozást és a vízkövet. Továbbá legyen jól takarítható a higiénia végett, ráadásul nagyon jól tenné, ha időközben még esztétikus is lenne és a fürdőszobabútorhoz is illene… 

Fürdőszobai kiegészítők: tartsd a minimumon!

Ha szeretnél egy rendezett, rendszerezett fürdőt, akkor az első tanács, hogy határozd meg a számodra elfogadható minimumot. Mi az, amit minden nap használsz és a fürdőben kell helyet találni neki? Teremts meg egy minimális, praktikus összképet!

Csak az maradjon elől, ami feltétlenül szükséges, az extrán betárazott tusfürdők, fogkrémek, vagy épp a hetente egyszer használt tisztítószerek menjenek csak a szekrénybe! Így sokkal egyszerűbbé válik a vízszintes felületek takarítása és letisztultabb, rendezettebb megjelenése lesz a fürdődnek, még átmeneti, “kacatos” állapotában is.

A következő tipp, hogy hangold össze a színeket. Bár ez már inkább lakberendezési terület és oda nem szívesen merészkedek ;), de hatalmas változást jelent, amikor a törölközők, szőnyegek, kiegészítők egységes színűek.

Stílus és praktikum: legyen egységes a kép!

A fürdőszobád jelenlegi színeitől, stílusától és az ízlésedtől függ, hogy milyen fürdőszobai kiegészítőket szerzel be. A különböző anyagoknál mindig tartsd előtt a praktikumot: páratűrés és takaríthatóság! Utána már ízlés és választás dolga, hogy mi mellett teszed le a voksod.

A bambusz fürdőszobai kiegészítők

Természetes hatást keltenek a fürdőben is: ha szereted a természetközeli dolgokat és a fürdőszoba egyéb részei is ilyen naturális hatású anyagokat használnak, akkor tökéletes választás.

Környezetbarátnak mondható az anyaguk és jól bírják a párát. A bambusz fiókrendszerezők több méretben kaphatóak a webáruházban. Így nem maradnak ki felesleges helyek a fürdőszobai fiókodban. Minden kategóriának meglesz a helye, átlátható lesz a fürdőszobai fiók belseje is. Hiszen nem csupán a konyhában kell gondolni a rendszerezésre, a fürdőszobában is megelőzhető a felesleges vásárlás, ha pontosan tudjuk mennyi kozmetikumot rejt a szekrény. 

A kerámia vagy porcelán fürdőszobai kiegészítők

Elegánsak, dekoratívak és jól takaríthatóak. A hátrányuk, hogy a reggeli bamba fogmosás során gyorsan találhatod magad egy marék szilánk közepette… ha gyerekek is vannak a háztartásban, akkor nem a kerámia fogkefetartó lesz a legjobb választás.

Azonban ha tudsz vigyázni a kerámia szappanadagolóra, ékszerköve lehet a fürdőszobádnak. Elegáns külsőt kölcsönöz, és megadja az alaphangulatot a reggeli készülődés közben is. Hiszen ha már egy rendezett, elegáns fürdőszobai pult köszönt vissza rá reggel, az már fél siker 😉 

+ 1 tipp: kacsincs magadra a tükörben. Akkor biztosan nevetve hagyod el a fürdőszobát. Nem hiszel nekem? Próbáld ki!

A kovácsoltvas fürdőszobai kiegészítők

Nagyon stílusosak és kellemes antik hatást kölcsönözhetnek a fürdőszobának. Egy letisztult burkolat mellett, egy lábakon álló káddal csodásan mutatnak! A párát, vizet jól bírják, viszont a vízkő nagyon gyorsan meglátszik rajtuk. Tehát praktikus és esztétikus választás lehet a kovácsolt vas, de bele kell kalkulálni a hétköznapokba a rendszeres takarításukat.

Rozsdamentes és műanyag fürdőszobai kiegészítők

A modern hatású fürdőszobák leginkább ezekkel operálnak. Ezek egyszerűen tisztán tarthatóak és bírják a párát és a hőmérsékletváltozást. Itt viszont az esztétikum lehet kérdés: az olcsó hatású, műanyag fürdőszobai kiegészítők a legszebb burkolat mellett sem nyújtanak szép látványt, ráadásul idővel eldeformálódnak, megkopnak. A rozsdamentes és a műanyag fürdőszobai kiegészítők, tárolók esetében is érdemes tartós, minőségi darabokat beszerezni, amely hosszú éveken keresztül szolgálnak majd.

 

Rain ecsettartó

Rain smink rendszerező

Fürdőszobai kiegészítők fúrás nélkül

Általában a fürdőknél az az elsődleges lépés, hogy a vízszintes felületeket felszabadítsuk és könnyen takaríthatóvá tegyük. Ha felrögzíthetjük a falra, kézre eső helyre a szappantartót, a hajszárító tartót, a törölközőtartót, az jelentősen megkönnyíti ezt. Amennyiben viszont albérletben lakunk, vagy szimplán nem szeretnénk telifurkálni a hosszú távra odaálmodott burkolatokat, akkor maradnak az öntapadós és a vákuumos fürdőszobai kiegészítők és tárolók, illetve a fiókok kimaxolása.

Fürdőszobai tusfürdőtartó

Fürdőszobai akasztó

A sima odatappancsolható tartók persze jó szokásuk szerint lepotyognak, úgy minden másnap… Ezért örültem repesve, amikor rátaláltam a “Forgasd és Zárd” technikával működő tapadókorongos fürdőszobai kiegészítőket megtaláltam. Akasztók és tárolókosarak is elérhetőek már a webáruházban ebből a típusból, miután kipróbáltam és bevált, fent maradt a falon! 🙂 A másik megoldás, ami még a segítségünkre lehet, az pedig az öntapadós ragasztóval felrögzíthető polc, tálca, akasztó. Kevésbé stabil, de nagyon szépen mutathat!

Ha bent rend van…

A rendelkezésünkre álló szekrények kihasználása szintén jó módszer: néhány belső rendszerezővel megtöbbszörözhetjük a rendelkezésre álló teret. Egy belső tárolódoboz lehetőséget nyújt arra, hogy függőlegesen egymás mellé állítsuk a tartalék szappanokat, törlőkendőket, vagy épp a gyógyszereket, így nem csúszkálnak szét és a fiókok terét függőlegesen is kihasználhatjuk.

Külön-külön csoportosíthatod a hajas kellékeket, a krémeket, a gyógyszereket és a tárolandó tartalékokat. A következő előny, ha a fiókon belül tárolódobozokat használsz, hogy takarításkor három mozdulattal kipakolhatod. Ha pedig kifolyik a naptej, akkor elég egy tárolódobozt elmosni, nem az egész fiókot kell kitakarítani.

További ötlet a függőleges térkihasználásra: a szekrényajtók belső oldalára akasztókat szerelhetünk, így kézre eső helyen tarthatjuk a borotvagépeket és hajformázó eszközöket.

A minimalizmus nem zárja ki az extrákat!

Bár mindig azt mondom, hogy az egyszerűségre kell törekedni, főleg a fürdőben, de ez nem azt jelenti, hogy a mindennapokat megkönnyítő megoldásokról le kéne mondani. Vannak kötelező elemek mint a wc papír tartó, a törölközőtartó és a szappantartó – ezeket nehezen úszhatja meg bárki is. A többi viszont már nagyon egyéni. Fontos, hogy az adott életszakaszodnak megfelelően alakítsd a fürdő felszerelését és olyan kiegészítőket találj magadnak, amelyekkel hatékonyabb leszel.

Ilyen extra dolog például a kádra helyezhető polc: szuperül alkalmazható kis fürdőszobákban, ahol nincs hova letenni a fürdőzésekkor használt apróságokat. A fürdés során elfér rajta egy bögre tea, az éppen olvasott könyv, néhány papírzsepi: így biztosan nem kell kiugrálni a forró fürdővízből, mert valamit elfelejtettél. A fürdés végeztével pedig felállítva, a kád mellé téve, függőlegesen tárolva már alig foglal helyet. Ha hetente-kéthetente szeretsz elmerülni a habokban, akkor ezt imádni fogod! 🙂

Ha napi szinten sminkelsz, akkor érdemes könnyen elérhető helyre tenni a kozmetikumokat, olyan elrendezésben, ahol a teljes felhozatalt átlátod. Jó, ha egy apró neszesszer is kéznél van, hogy gyorsan beledobálhasd azokat a darabokat, amiket magaddal viszel aznap.

Amennyiben mindennapi feladat a hajformázás, akkor teljesen indokolt, hogy beruházz egy hőálló szilikontasakra vagy beszerezz egy hajvasaló és hajszárító tartót, ahol biztonságban kihűlhetnek az eszközök.

Ha pedig a fürdőszobád esténként játszótérré alakul, akkor itt az idő, hogy a gyerkőc játékai számára rendszeresíts egy tárolót, ami könnyen elérhető és elnyeli a gyermekjátékokat. Különösen hasznos, ha ő maga is ki-be tud pakolni belőle, így rábízhatod a fürdés utáni elrámolást. Kicsi feladat, számára mégis nagy sikerélmény lesz, és valahol el kell kezdeni! 🙂

Egy külön kis kosárban, tárolóegységben összegyűjtheted a kikapcsolódáshoz szükséges apróságokat: fürdősó, illóolaj, szivacs, habfürdő, néhány mécses, dugóhúzó… Mikor a gyerekek elaludtak, egy mozdulattal a kád mellé helyezheted és megkezdheted a relaxálást.

2019-01-30T15:39:14+00:000 hozzászólás

Hagyj üzenetet