Hasznos ajándék karácsonyra – segítünk az ötletelésben!

blank
    Lassan jöhetnek a tervezgetés, mi legyen az ajándék karácsonyra? Elvégre túlvagyunk a szülinapomon, legalább négy Black Friday-on, a küszöbön a december… most már talán nem elhamarkodott a gondolat. 😉 Egy bizonyos kor felett már az ember beszerzi magának, ami igazán fontos – és jó esetben nem halmozza fel a lakásában a féligfontos-nemfontos dolgokat sem. Egyre nehezebb megajándékozni egymást a szűk családban is, nem hogy az unokatesók-nagynénik körében. Ha neked is nehezedre esik megtalálni a tökéletes ajándékot karácsonyra, akkor eltökélt szándékkal megpróbálok most segíteni neked. Fuss végig a pontokon és írd meg kommentben, hogy sikerült-e a végére! 🙂

Karácsonyi ajándékötletek – első körben ezeket felejtsd el!

Már a felvezetőből sanszos volt, hogy nem én foglak egy ÚJABB feliratos bögre megrendelésére vagy egy ÚJABB fura színű nyakkendő beszerzésére buzdítani, ugye? Ha te nem örülnél a 180 centiméter széles kiskutya poszternek egy random nagynénitől, akkor te se halmozd a lomot más lakásába. Legyünk specifikusak, hasznosak és személyre szólóak, amikor ajándékozunk!

1. Indulj ki a kapcsolatotok jellegéből!

A másodunokatesódnak és a párodnak másféle meglepetés dukál, ugye, az világos? Az ajándékra fordítandó energiát, pénzt is behatárolja, hogy milyen kapcsolatban vagytok. De még ezen belül is lehetünk specifikusak: ha anyukádnak épp egy rosszabb éve volt, ha a tesód valami nagy változáson ment keresztül, akkor most lehet, hogy egy kicsit másképp érdemes gondolkodnod a megajándékozásukon. Minél közelebb áll hozzád valaki, annál inkább személyes ajándékot érdemes keresni.

2. Gondold végig, hogy mi érdekli újabban a szerettedet!

Vegyük górcső alá a delikvenst és vizsgáljuk meg, hogy mi a legújabb hobbija, dilije, érdeklődési köre. Most fogott új sportba? Befogadta a harmadik (ideiglenes) kiscicáját? Nyáron odavolt a kertészkedésért, de most télre beszorult a lakásba? Mind a kétszáz körömlakkját képes használni a 10 körmére festendő körképhez? Igazi könyvmoly? Az élete a túrázás?   Ha hirtelen nem jut eszedbe semmi, akkor a legjobb tanácsom, hogy hívd fel őt telefonon és beszélgessetek 10 percet. Hallgasd meg, hogy miről mesél, mi érdekli, mi foglalkoztatja. Egy ilyen figyelmes hallgatás sokat elárul a másikról és a kapcsolatotokat is építi! Ha ezzel megvagy, máris van egy kapaszkodód, amiből kiindulhatsz. Fusd végig, hogy milyen élményt, tárgyat, kiegészítőt adhatnál az érdeklődési köréhez kapcsolódóan: így gyorsan meglesz az ajándék karácsonyra.

blank3. A tökéletes ajándék karácsonyra… mi az, amire szüksége van és tőled szívesen venné?

Ha az érdeklődési köre nem segített téged egy konkrét témakörhöz, akkor nézzük meg, hogy mire lenne most leginkább szüksége. Fontos kiegészítés: csak azokat vegyük számba, aminek őszintén tudna örülni, ha tőled kapná meg. (Coelhótól a Házasságtörés című kötetet inkább vegye meg magának a párod, de ne tőled kapja meg a fa alatt…) Gondold végig, hogy mire lehet most szüksége! Otthonról folytatja a vállalkozását? A tömegközlekedés helyett átnyergelt biciklire vagy többet gyalogol? Az edzőterem helyett szabadtéri futásra váltott? Idén már a laptop mellől folytatja az egyetemet? Ha az érdeklődési köre, hobbija nem segített, akkor a megváltozott életéhez, az új kihívásaihoz talán tudsz egy szuper ajándékot karácsonyra! Egy online tanfolyam, egy praktikus ruhadarab, egy kényelmes egér a laptophoz vagy egy fülmelegítő tuti meglepi lehet ilyen esetekben.

4. Nézzünk néhány konkrét karácsonyi ajándékötletet!

Hasznos karácsonyi ajándék nőknek

Anyukádnak, barátnődnek, a tesóidnak és a nőrokonoknak talán kicsit egyszerűbb választani. Vagy pont ezért nehezebb megtalálni a tökéletes ajándékot karácsonyra? Egy kézműves kozmetikum, egy finom lekvárválogatás, egy apró gyűrűtartó vagy egy színtípusához illő, meleg sál szinte mindig jól jön. Ha nagyobb váltásban vannak, akkor egy kicsit segíthetsz benne: egy méhviasz csomagolószalvétával vagy vászonszatyorral a hulladékmentességben, egy sminkrendszerezővel vagy ékszertartóval a stílusváltásban, vagy egy jó regénnyel az elmélyült pihenésben.   Idén különlegesebb, nagyobb ajándék karácsonyra? akkor pedig a közös élményajándékok felé is keresgélhetsz: egy közösen eltöltött nap egy baristaképzésen, kozmetikai- vagy stílustanácsadáson biztos, hogy emlékezetes és egy-két fővel még 2021 elején is kivitelezhető lesz. Szükséges lenne még néhány ötlet? Nézd meg az 50 karácsonyi ajándék nőknek blogbejegyzésemet további inspirációért.

blankKarácsonyi ajándék férfiaknak

A halk szavú nagybácsik, a mindene megvan nagypapák és apukák és a szobájába zárkózott kamasz unokaöcsik fel tudják adni a leckét. A hobbijukhoz kapcsolódóan a férfiak általában beszerzik, amire szükségük van: mi maradhat így az ajándéklistára? Ne becsüljük le az étel- és italkülönlegességeket: és itt nem az évek óta ide-oda kerengő konyakmeggyekről és porosodó pezsgősüvegekről beszélek! Édesszájú férfirokonoknak ma már könnyedén találunk különleges, akár kézműves desszertválogatásokat. A sörkedvelők számára olyan kézműves és külföldi választékból szemezgethetünk, hogy garantált, hogy csak választani lesz nehéz. A borvidékek pedig szintén gondoskodnak a különleges nedűkről, aszalványokról, akár ciderekről. A férfiak tudják az újfajta, praktikus megoldásokat is értékelni, de itt azért mérjük fel a terepet: örülne vajon egy mobil- és karóra tartó alkalmatosságnak az előszobába? Megkönnyítené az életét és TV kapcsoló és magazin rendszerező? Szüksége van egy nagy szerszámtárolóra vagy egy új kéziszerszámra? Ha egy kis nyomozgatás után igen a válasz, akkor már meg is van az ideális ajándék. Több ötletre van szükséged? Az 50 karácsonyi ajándék férfiaknak című cikk csak rád vár! Hasznos ajándék karácsonyra férfiaknak és nőknek

Egyedi ajándékok a szeretteidnek

A közhelyes feliratú bögrék és törcsik ideje már tényleg nagyon lejárt. Ha egyedi ajándékot szeretnél adni, akkor inkább kevertess krémet a kedvenc illatából, készíts kézzel egy apró képet, festményt az asztalára, hívasd elő a kedvenc közös fotótokat egy kisebb méretű vászonképre.

Vicces ajándék karácsonyra – a bohókás családtagoknak

Ha egy gyermek veszett el a megajándékozandó személyben, akkor biztos, hogy nem lőhetsz mellé a társasjátékokkal, mókás plüssfigurákkal, a kedvenc játékához illő kiegészítőkkel vagy egy különleges mintájú zoknival. Pont itt az ideje, hogy megkapják tőled az első kémiai kísérletező vagy bűvészkészletüket! Ők garantáltan használni fogják őket a hétköznapokban és nem lesz felesleges porfogó vagy a fiók végében árválkodó darab belőle.

Személyre szabott ajándékutalvány karácsonyra

Ha semmi más nem jut eszedbe, akkor egy könyvesboltba vagy sportboltba szóló utalvány igazi jolly joker lehet, ha távolabbi rokont, ismerőst szeretnél meglepni. De ma már lakberendezési üzletekbe, ruhaüzletekbe és ékszerüzletekbe is lehet utalványt váltani – sőt, már nálunk, a Kívül Belül Boldogság webáruházában is találsz ajándékutalványt!

Karácsonyi ajándék rendelés online – érintésmentesen és biztonságosan

Azt hiszem nem vagyok vele egyedül, hogy a plázában tülekedő embertömeg gondolatára finoman megindul egy izzadtságcsepp a homlokomon… 2020 pedig egy kis szemöldökráncolást is mellékelt hozzá. Szóval ha valamikor, akkor idén tényleg érdemes mindent online és időben beszerezni, hogy garantáltan odaérjen a fa alá. (És most hálával telt szívvel gondoljunk egy percre a futárokra. Még rénszarvasaik sincsenek, mégis!) A Kívül Belül Boldogság webáruházban is felkészültünk a karácsonyi rohamra, így 1-2 munkanap alatt célba tudjuk juttatni az ajándékaitokat. Ha a fizikai távolság idén miatt személyesen nem fogod tudni átadni, akkor akár direkt az ajándékozott címére is küldheted – megoldjuk azt is! Én idén is megpróbálom a lehető legegyszerűbben és célszerűbben megoldani az ajándékozást. A legjobban úgy is azt várom, hogy pár napig csak otthon legyünk, együtt, videójátékozva, sorozatozva és finomságokat rágcsálva. Remélem sikerült segítenem, hogy megtaláld a tökéletes meglepetést karácsonyra – írd meg kommentben, ha sikerült vagy ha további támpontra lenne szükséged!