Háztartásvezetés kihívás 1. nap – Egy fiók ereje: Vedd a kezedbe az irányítást!

hirdetés

Üdv a Háztartásvezetési kihívásban! Ma egy fiókra összpontosítunk, és kezünkbe vesszük az irányítást. A cél, hogy megéljük az élményt: képesek vagyunk rá! Igen, ez csak egy fiók. Kis feladatnak tűnhet, de higgyétek el, hihetetlen változást hol kívül-belül számunkra az átalakulás.

Miközben belevágsz ebbe a kihívásba, azon gondolkozol, hogy megéri-e? Képes vagyok rá? Van elég időm és energiám ehhez? Lehet, hogy folyamatosan megjegyzéseket kapsz, hogy mindig rendetlenség van. Lehet, hogy azt érzed, senki sem veszi észre és nem értékeli erőfeszítéseid. Talán megkérdőjelezted saját képességeidet, túlterheltnek érzed magad, és úgy gondolod, hogy az otthonhoz való hozzájárulásod semmit sem ér… De biztosíthatlak, ez az első nap döntő jelentőségű, és megadja az alaphangot az egész kihíváshoz.

Az én kihívásom: a fűszerek szelektálása – fűszeres fiók

Ma úgy döntöttem, hogy a fűszeres fiókkal foglalkozom. Ez egy fiók, amelyet gyakran elhanyagolunk, és idővel üvegcsék, félig kiszóródott zacskók és tégelyek össze-vissza felhalmozódnak benne. Gluténérzékenyként a fűszeres fiókom kisebb átváltozáson ment keresztül azóta, hogy a jelenlegi otthonomba költöztem. Rengeteg Szafi gluténmentes fűszer került bele, ami azért fontos, mert ezeknek a fűszeres zacskók alakja teljesen más, mint az eddigiek, amikre ki lett alakítva a fiók. Így tehát ezeknek a kisebb fűszerzacskók tárolására nem a legjobb tároló a 4 részes fűszertartó. Így fűszertárolás szempontjából fontos megvizsgálni, hogy milyen fajta és méretű fűszereket szeretnél rendszerezni. 

Miért érdemes “csak” egy fiókkal kezdeni?

Mert ennek a kis helynek a rendetlenségével, rendszerezésével és takarításával átérzed, hogy kontroll alá tudod helyezni környezetedet. Átérzed majd, hogy te is képes vagy a változtatásra! Meg fogod tapasztalni azt az elégedettséget, hogy valami látszólag jelentéktelen dologban képes voltál helyreállítani a rendet és a funkcionalitást. Érezni fogod végső soron a motivációt, és majd többet akarsz!

Képzeld el, hogy kinyitod azt a fiókot, és könnyedén megtalálod benne mindazt, amit keresel. Nincs többé turkálás, és keresgélés. Nincs többé a pultra pakolás, mert már nem fér be valami a fiókba. Ennek az egyetlen fióknak az átalakításával elégedettséget  érzel majd, amely inspirálni és motiválni fog, hogy otthonod többi részét is meg akard majd hódítani.

Képes vagy pozitív változást hozni az életedbe, és kezedbe venni az irányítást. Légy büszke arra, hogy időt és energiát fektetsz abba, hogy harmonikus életteret teremts magadnak és szeretteidnek.

A fiókrendszerező segítségével pedig átláthatóbbá, és hosszan tarthatóbbá tudod varázsolni a rendszert. A fiók rendszerezésnél fontos, hogy ne csak azt mérd le, hogy mekkora a fiók, hanem azt is, hogy miket fogsz a fiókban tárolni.

30 napig, együtt a változásért!

Tarts velünk a holnapi videóban is, ahol egy másik izgalmas projektre összpontosítunk otthonunkban. Együtt haladunk előre, olyan teret teremtve, amely tükrözi belső békénket és nyugalmunkat. Tegyük igazán ragyogóvá otthonunkat!

Ne feledd, a videósorozatot megtalálod TikTokon, és utána osztom át más közösségi média platformokra, például a Facebookra, az Instagramra, a YouTube-ra vagy a Pinteresten. Tegyük otthonunkat a béke szentélyévé és belső nyugalmunk tükörképévé. Együtt meg tudjuk csinálni!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz