Háztartásvezetés kihívás 2. nap – Mosás, avagy juttasd vissza mihamarabb a ruhát az eredeti helyére

Háztartásvezetés kihívás - ruha mosás
hirdetés

Üdv Háztartásvezetési kihívásban! Ma a mosás világában merülünk el, és megvizsgáljuk a ruhák körmozgását az otthonunkba. A cél az, hogy a ruháink a lehető leggyorsabban visszajussanak eredeti helyükre, vagyis ne időzzenek túl sokat a szék támláján, mosatlanként, vagy pedig a szárítón, esetleg kanapén hajtogatásra, vasalásra várva.

Ruha mosás és hajtogatás

Háztartásunkban a ruhák állandó használatban vannak.  Ez mindennapi életünk természetes velejárója, de szeretnénk a lehető legkisebbre csökkenteni azt az időt, amit a kanapénkon lévő kibontott ruhakupacok vagy a szárító állvány véget nem érő jelenléte tölt el. Ideje visszaszerezni az irányítást és rendet teremteni a ruhák tekintetében is!

A mai feladatunk kettős: indítsunk el egy mosást, és hajtsunk össze mindent, ami várat jelenleg magára. A lényeg, hogy minden ruhadarabot hajtsunk össze, és tegyük el a kijelölt helyére. Nem kel aggódni, ma kizárólag az hajtogatásra koncentrálunk, nem a vasalásra. Ezt majd egy másik napra tartogatjuk. Emlékezz, apránként haladunk 😉

Az én kihívásom: ruhák összehajtása a kanapén

A mai feladat stratégiai megközelítéséhez vegyünk néhány tippet:

Ruha válogatás: már a szennyestartóba való helyezéskor is lehet “elkülöníteni” a különböző színeket, anyagokat, így a mosás előtt közvetlenül kevesebb időt kell a válogatással tölteni, jobban látjuk, hogy összegyűlt-e a mosási mennyiség. 

Hatékony mosás: mérd meg, milyen gyakorisággal kell elindítani a mosógépet. Fel is írhatod, vagy azt is megnézheted, hogy a mosógép kapszula tárolóból milyen gyakorisággal tűnik el a kapszula. Kísérletezz, és találj olyan rutint, amely kielégíti a háztartás igényeit. Hasznos lehet, ha kijelölsz mosási napokat, vagy gyakrabban mosol kisebb mennyiséget. A cél a hatalmas ruhahalmok elkerülése és az egyenletes ruhaáramlás fenntartása.

Halogatás elkerülése, avagy ruhahajtogatás: Ha a ruhák tiszták, szánj időt a hajtogatásra. Találj olyan motivációt, akár zenét, vagy sorozatot, amit akkor nézel, hallgatsz, amikor hajtogatsz. Ígérem, segíteni fog!

Ruha tárolás: Gondoskodj arról, hogy minden ruhadarabnak legyen kijelölt helye. Legyen szó fiókokról, szekrényekről vagy fiókrendszerezőről, ha tudod mit hol keress, az öltözködés is rövidebb időt vesz majd igénybe. 

Ha stratégiai gondolkodásmóddal közelíted meg a mosást, és folyamatosan hatékonyabbá akarsz majd válni, kevesebbszer fog áltáthatatlan mértékben felgyülemleni a ruhakupac. 

Anyaként különösen nehéz az egész háztartásra mosni. Szánj rá ma pár percet a tervezésre: hogyan tudod a hatékony háztartási rutinoddá alaktani a mosás – szárítás – hajtogatás triót?. Ne feledd, a nyitott szárító állvány nem csak az unikornisoknak jár…

30 napig, együtt a változásért!

Tarts velünk a holnapi videóban is, ahol egy másik izgalmas projektre összpontosítunk otthonunkban. Együtt haladunk előre, olyan teret teremtve, amely tükrözi belső békénket és nyugalmunkat. Tegyük igazán ragyogóvá otthonunkat!

Ne feledd, a videósorozatot megtalálod TikTokon, és utána osztom át más közösségi média platformokra, például a Facebookra, az Instagramra, a YouTube-ra vagy a Pinteresten. Tegyük otthonunkat a béke szentélyévé és belső nyugalmunk tükörképévé. Együtt meg tudjuk csinálni!

Hajtogass, rendszerezz és hódíts!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés