Háztartásvezetés kihívás 3. nap – vízkő és vízkőtelenítés – cél a tiszta csap!

hirdetés

Üdv a Háztartásvezetési kihívásban! Ma egy egyszerű, de gyakran figyelmen kívül hagyott feladatra vállalkozunk: a csaptelepek tisztítására és a vízkő megszüntetésére. Mindannyiunknak vannak olyan pillanatai, amikor a csapunkra pillantva észrevesszük a vízkő és szennyeződés felhalmozódását, de hajlamosak vagyunk elodázni a feladatot, ijesztő és időigényes munkának képzelve azt. Nos, ma van a nap, amikor ennek véget vetünk!

Vízkőtelenítés – csaptelep tisztítása

A csaptelep tisztítása nem biztos, hogy olyan izgalmat kelt, mint egy fiók rendszerezése, de ez egy lényeges lépés a tisztaság érzetünk eléréséhez. Ezzel a kis és kezelhető feladattal javíthatjuk otthonunk tisztaságát, és jobban is érezhetjük magunkat tőle.

A vízkő lerakódása a csapokon gyakori jelenség, különösen a kemény vízzel rendelkező területeken – vagy pl. majdnem egész Magyarország érintett a témában. Ez nemcsak látszólag ronda, de folyamatosan roncsolja a csaptelepeinket is. Szóval, tűrjük fel az ingujjunkat, vegyünk tisztítószereket, és kezdjük a munkát!

Kívül Belül Boldogság Webáruház

Újrahasznosított műanyag tároló

Multifunkcionális tároló

Lazy Susan forgótálca vegyszereknek

Nem bonyolult, csak 5 perc munka a takarítás!

Gyűjts kellékeket: Akár természetes, akár bolti vegyszert is használsz, vedd elő a flakonokat a forgótálcádról és rakd bele egy hordozható tárolóba a rongyoddal, akár fogkefével együtt!

Nem kell túlbonyolítani – sokszor gondoljuk azt, hogy ha egyszer nekiálltunk a csapnak, tovább is megyünk…jajj de annyi idő nincs, majd a hétvégén… a hétvégén pedig elmarad a feladat valahogyan. CSAK egy csapot, egy apró dolgot válassz ki, és tisztítsd meg. Ez legyen a mai cél!

A mai feladat elvégzése közben szánj egy percet arra, hogy értékeld ezeknek a kis erőfeszítéseknek a hatását. Milyen érzés? Mondd ki, mondd el valakinek, vagy írd le. Ha ezt a feladatot meg tudod csinálni, képes vagy az egész háztartásod rendben és tisztántartására, csak apránként kell haladnod.

30 napig, együtt a változásért!

Tarts velünk a holnapi videóban is, ahol egy másik izgalmas projektre összpontosítunk otthonunkban. Együtt haladunk előre, olyan teret teremtve, amely tükrözi belső békénket és nyugalmunkat. Tegyük igazán ragyogóvá otthonunkat!

Ne feledd, a videósorozatot megtalálod TikTokon, és utána osztom át más közösségi média platformokra, például a Facebookra, az Instagramra, a YouTube-ra vagy a Pinteresten. Tegyük otthonunkat a béke szentélyévé és belső nyugalmunk tükörképévé. Együtt meg tudjuk csinálni!

Lépjünk a tisztaság új magasságaira és legyen vízkőmentes a csapunk!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz