Ha elég volt a kertben szanaszét heverő cuccokból: egy strapabíró kerti tároló láda sokoldalúbb segítséged lesz, mint hinnéd!

Ha a kerted vagy teraszod szép időben is úgy fest, mintha egy hurrikán söpört volna végig rajta, esetleg igazi logisztikai élmény minden nyári reggel és este ki-be hurcolászni a párnákat, takarókat, akkor érdemes megfontolni egy kerti tároló láda bevetését a napi káosz ellen.

Ilyenkor persze rögtön rengeteg kérdés merül fel: milyen legyen? Mekkora? Hova tegyem? Mit tárolhatok benne? Ebben a cikkben ezek megválaszolásában fogok neked segíteni!

Műanyag láda mint kültéri tároló? Igen!

Mikor kültéri tároló ládát választasz, ne csak azt nézd, hogy színében, megjelenésében passzol-e majd az otthonodhoz, hanem azt is, hova fog kerülni.
Mivel szó szerint hideget-meleget fog kapni, fontos szempont, hogy strapabíró és vízhatlan legyen. Továbbá, hogy bírja a négy évszakos igénybevételt. Ebből adódóan pedig hidd el, a könnyű tisztítás is hamar a top 3 szempontjaid közé fog kerülni.

A webshopban is elérhető Orthex műanyag tárolóládák előnye, hogy a fentieket mind tudják. Ráadásul számos méretvariációban elérhetők, így egyszerűen megtalálhatod a tárolandó holmik számára ideális méretet. Ha pedig fontos a fenntarthatóság is, válassz újrahasznosított műanyagból készült ládát. Az Orthex mindezeket teljesíti: csodás, megbízható márka a tárolók terén.

Megnézem a nagy Orthex tárolót!

Vedd meg most az Orthex tárolódat 30% kedvezménnyel! Kuponkód: orthex

Kezdjük az alapoktól: így állj neki a terasz és a kert rendszerezésének

A rendszerezésnél is megállja a helyét a “többet ésszel, mint erővel”-elve. Ahogy a lakás, úgy a kert vagy a terasz mérete sem végtelen, így akkor lehet csak igazi rend, ha csak azokat a dolgokat hagyod meg, amiket valóban használsz, és megtalálod számukra a legmegfelelőbb helyet.

Kezdd a szelektálással! Csinálhatod egyszerre vagy időben elosztva 1-2 hétre, a lényeg, hogy állíts fel hozzá egy kategóriarendszert, amihez tartod magad. Minden egyes darabnál tedd fel a kérdést: valóban használom ezt? Tényleg szükségem van rá? Így végül csak a hasznos tárgyak maradnak, a többinek meg búcsút inthetsz így vagy úgy: használd máshol, legyen ajándék, adomány vagy szelektált hulladék.

Műanyag kerti tároló láda a teraszra, garázsba, kertbe.

Esztétikus tároló láda a teraszra párnáknak, takaróknak és lámpásoknak

Ahogy a cikk elején is írtam, kész élmény pánikszerűen behordani az összes cuccot egy nyári vihar esetén.. csak épp nem jóféle! 😀 Vagy minden nap felnyalábolni és akkurátusan becincálni, majd ledobni az egész halmot egy alkalmasnak tűnő székre vagy asztalra, hogy aztán ott kerülgessük.

Ehelyett mennyivel jobb lenne csak felnyitni a melletted lévő ládát, gyorsan bepakolni, hiszen mindennek megvan a helye, mindezt úgy, hogy a ládád abszolút belepasszol a terasz összképébe. Jól hangzik? 🙂

A fedeles kerti műanyag tároló láda megvédi a kerti textíliákat, párnákat a nedvességtől és piszoktól, ráadásul nem kell többé a lakásban kutatnod, ha valamiből kell egy plusz, hiszen ott lesz kéznél.
A méretválasztásnál fontos, hogy a tárolandó tárgyakhoz válassz műanyag ládát, ne pedig fordítva. Érdemes mindig egy kicsivel nagyobbat venni, hiszen egy-két plusz takarót utólag tuti bele akarsz majd még gyömöszölni.

Ha kisebb tárgyakat, lámpásokat, mécseseket is szeretnél elrakni, válassz belső rendszerezőket, melyek segítségével nem kell a láda aljáról kihalászni folyton az apróságokat. Találsz a webshopban kisebb műanyag tárolódobozokat, amelyek segítségével átlátható rendszert teremthetsz, hatékonyan kihasználva a doboz mélységét, széltét és hosszát.

Megnézem a nagy Orthex tárolót!

Vedd meg most az Orthex tárolódat 30% kedvezménnyel! Kuponkód: orthex

Biztonság kívül-belül – zárható kerti láda a kártevők ellen

Az ideális kültéri tároló kiválasztása során olyan rizikókkal is érdemes számolni, amelyek beltérben kevésbé jellemzőek. Például egy esztétikus kosarat vagy fonott ládikót kint a különböző négy-, hat- vagy nyolc lábú teremtmények is szimpatikusnak fognak találni, csak más szempontból, mint te. Arról nem is beszélve, hogy kinti tárolásnál a vízhatlan kivitelezés is alapvető kell, hogy legyen.

Egy zárható kerti láda ilyen téren is jó szolgálatot tud nyújtani, hiszen nem csak a nedvességet, hanem a hívatlan “vendégeket” is kívül tartja, ha pedig növényvédőszereket, élesebb kerti szerszámokat tárolsz benne, a kíváncsi gyerek mancsoktól is biztonságban tudhatod őket.

A műanyag ilyen szempontból extrán praktikus, az újrahasznosított műanyag pedig a fenntarthatóság szempontjainak is megfelel. A teraszra, kertbe én a tópszínű tárolókat szeretem: egyáltalán nem kényes, jól takarítható, sötétebb, ízléses. Felcímkézni viszont érdemes. Ha egy picit nyirkosabb a hely, akkor pedig a vízálló tárolódobozokat is érdemes megnézni.

Kerti tároló láda otthonra

Profi, kompakt kerti szerszámtároló belső rendszerezőkkel

Ha egyszer rászánod magad egy profi kerti szerszámtároló kialakítására, évekig fogod áldani magad érte. És a jó hír, hogy nem kell hozzá más, mint, hogy felmérd, mit is szeretnél elpakolni: Nagyobb gépeket, amelyek nem férnek bele egy sztenderd szerszámtároló ládába? Vagy az apróbb eszközöknek, kertészcuccoknak keresel helyet? A garázs rendszerezéshez is tudatos hozzáállás kell.

Itt is fontos szempont, hogy a rendszerezendő tárgyakhoz válassz tároló ládát és ne fordítva. A nagy tároló ládákhoz pedig érdemes kisebb, 1, 8, 14, esetleg 31 literes áttetsző vagy tópszínű és címkékkel feliratozható rendszerezőket választani. Ezek segítenek majd, hogy a nagy pakolás után két héttel is könnyedén átlásd a rendszeredet és tudd, mit-hova raktál.

Mindig pakolj átláthatóan, praktikusan és rendszerezetten!

Voltál már úgy, hogy azért vettél új szerszámot vagy bármi egyebet, mert a régit nem találtad meg? Majd aztán csak előkerült a régi is?

Az átlátható pakolás időt, energiát, pénzt spórol neked és még az idegszálaidat is kisimítja. De csak akkor, ha „kézre álló” rendszert alakítasz ki magadnak. A Youtube-csatornámon találsz egy csomó hasznos videót, ami a segítségedre lesz a különböző területeken a saját rendszered kialakításában! 🙂

A kerti tároló láda is csak akkor működik, ha átgondolod és megtervezed, mennyi és milyen tároló ládára lesz szükséged, és azokat úgy pakolod tele, hogy szem előtt tartod a használat gyakoriságát és a könnyű áttekinthetőséget.

Válaszd a teraszra a nagy Orthex tárolót!

Vedd meg most az Orthex tárolódat 30% kedvezménnyel! Kuponkód: orthex

Persze, mind ismerjük a kényelmes „Majd elrakom később.” meg az „Á, az úgyis kell még!” kezdetű mondatokat, de sajnos a végüket is. Egy jól átgondolt kerti tároló ládával azonban sokkal könnyebb lesz az áhított rendezett kertet vagy teraszt nem csak elérni, hanem hosszú távon fenn is tartani.

Ágyneműtartó ágy alatti tároló otthon.

Ágy alatti tároló

Érdekel

Konyhai tárolók

Érdekel

Újrahasznosított műanyag csatos tároló

Érdekel