Skip to content

Kamra célok – Élelmiszer tárolás inspiráció

Kamrai élelmiszertárolás.

Élelmiszer tárolás inspiráció

Összegyűjtöttem nektek pár képet az Instagramról. Ezek a képek inspirálhatnak titeket, hogy a Kívül Belül Boldogság Webáruház Konyha oldalán található termékekből ti is megalkossátok ezeket a remekműveket. Jelenleg két amerikai dizájn cég termékei találhatóak meg a webáruházban: iDesign és OXO. Az alábbi képösszeállításokban pedig főleg ezen két cégnek a tárolói és rendszerezőit használták az amerikai instagram oldalak.

Nyitott polcon tárolás

Nem is kezdhetem mással, mint az InterDesign márka Intsgram oldalán levő tökéletes képpel. Fenn két oldalon Lazy Susan elnevésű forgó korongok találhatóak, középen az OXO ételtárolók, amiből több fajta is található a webáruházban (5.7l 4.2l2.6l1l2.1l1.6l0.9l0.4l). Az alsó polcon pedig az iDesign hűtőrendszerezőket használták fel a spájz tartalmának tárolására.

Az @UrbanSimplicity elmondása szerint, tésztából sosem elég. Viszont az OXO étel tároló dobozoknak köszönhetően pontosan tudja, hogy melyik fajta tésztából mennyi van éppen raktáron.

Mint láthatjátok az OXO étel tároló dobozai egy külön rendszert alkotnak. Egymásra lehet őket helyezni, hogy kihasználhassátok a vertikális helyet is a magas polcok között, hiszen lekerekített szélük van, a moduláris rendszer olyan világot alkot, mint a LEGO gyerekkorunkban. Tökéletesen egymásra illeszkedik és egységes rendszert alkot.

Spájz hiányában szekrényben tárolás

Folytatjuk az inspirálódást az iDesign hűtő és fagyasztó tárolójával, ami a 40 cm-es szekrénybe tökéletesen beleillik a 37 cm mélységével. Az élelmiszer alkategóriák pedig könnyen elkülöníthetőek.

A @Sweetcarolinedesign instagram fióknál pedig az egységes címkézést szeretném kihangsúlyozni. Nem. Nem fogod tudni megkülönböztetni a zsemlemorzsát a búzadarától, a különféle liszteket, valamint az egyéb hasonló állagú élelmiszer alapanyagokat. Akár címkézőgép segítségével, akár matricával, akár pedig folyékony krétamarkerrel, de a címkézést nem szabad kihagyni!

Élelmiszer tárolás fiókban

A @Themartinnest Instagram fiók pedig megmutatja, hogy néha igenis fiókban tudjuk csak az édességet és a kekszet tárolni. Az egy másik kérdés, hogy valóban szükség van-e külön csomagolásban megvásárolni ezeket a kekszeket, azonban semmi kétség afelől, hogy a fiók rendszerezőben tökéletesen el lehet őket így rendezni.

A lenti kép pedig @AshleyJonesHatcher gyöngyszeme. Természetesen szükség van minimum 15-20 cm magas fiókokra ahhoz, hogy a magasabb élelmiszerek is beférjenek, de itt például Ashley fiókrendszerezőknek használja fel a hűtőrendszerezőt. Így a nehezebb zacskók és dobozok nem dőlnek el, ha túl gyorsan húzza ki a fiókot.

Ez a fűszeres fiók pedig megoldást nyújthat mindenkinek, aki szeretné ételtárolóban tartani a fűszereit. Feltéve, ha minimum 12 cm magas a fiókod, és tudod, hogy ennél több alapfűszerre nem lesz szükséged. Az OXO mini étel tároló doboz 0.4 literes.

Kihúzható fiók és a rendszerezés

A @Nicoleloit fiók megmutatja, hogy milyen praktikus lehet egy beépített kihúzható fiókrendszer a konyhában. Felül láthatjátok az OXO ételtárolóit, amibe az alapélelmiszert tárolja, alul pedig ugyanúgy a mélyebb hűtőrendszerezőket használja fel további rendszerezésre.

A @Theprojektneat csapata pedig egy szinttel feljebb rakta az álomkamránkat. Szekrény, de mégis kihúzható a polc? Fel van minden címkézve és átlátható? Hívd az asztalost, én pedig szállítom neked az OXO étel tároló dobozokat!

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz