Skip to content

Karácsonyi ajándék ötletek nemek és különböző embertípusok szerint

  karácsonyi ajándék ötletek

  Közelednek az ünnepek, ideje beszerezni a karácsonyi ajándékokat. Azonban ez nem mindig olyan egyszerű feladat, hiszen mindenkinek örömet szeretnénk okozni és olyan ajándékot választani, ami hasznos és kedves a másik fél számára. Ebben a blogbejegyzésben tehát a karácsonyi ajándék ötletek lesznek terítéken, hogy annak is megtaláld a tökéletes ajándékot, aki nagy fejtörést okoz számodra!

  Tipikus női ajándékok 

  A nőknek talán kicsit egyszerűbb ajándékot vásárolni, mert a legtöbben a hasznos ajándékok mellett kedvelik a pusztán csak szép dolgokat is. Így gyakran egy-egy otthonába illő dísztárggyal is örömet tudunk okozni nekik. Így például egy kutya lufiállat szobor jó választás azon hölgyek számára, akiknek otthonát a modern stílus jellemzi.

  Ha tipikus női ajándékokra gondolunk, akkor a sminktermékek hamar eszünkbe juthatnak. Rengeteg nő van, aki imád sminkelni, számukra hasznos ajándék lehet a kedvenc sminkjeiből az utánpótlás egy szép neszeszerrel vagy sminktartóval kiegészítve, de vannak nők, akiktől ez teljesen távol áll. Ha inkább a bőrápolás kedvelője az adott hölgy, akkor is hasznos lehet az előbb említett két tárgy csak éppen a jól bevált arcápolási termékeivel megtöltve. 

  Azonban nem szabad beleesni abba a hibába, hogy bízunk a tipikusan nőknek szóló ajándékokban, hanem fontos átgondolni, hogy milyen is az ajándékozott fél személyisége.

  Ha olyan nőt szeretnél megajándékozni, aki szereti az ékszereket, akkor az ékszer ajándék mellett az ezzel kapcsolatos kiegészítők is jó választásnak bizonyulhatnak. Így például biztosan szuper ajándék lehet egy gyűrűtartó vagy egy nyaklánctartó állvány

  A női karácsonyi ajándék ötletek sorából nem maradhatnak ki a tipikusan háziasszonyoknak szóló meglepetések sem. Egy prémium minőségű strucc tollseprű segítségével bármelyik háziasszony szívesebben takarít, de ha az ajándékozott fél inkább egy igazi konyhatündér, akkor a konyhai eszközök is örömet okozhatnak számára.

  Kevésbé szorosabb kapcsolatban állsz az ajándékozott hölggyel? Az olyan jelképes ajándékok, mint például egy dizájnos edényalátét vagy egy tea tartó doboz megtöltve jó minőségű teával találó és hasznos ajándék lehet. Ha jól ismered a megajándékozni kívánt női fél ízlését és otthonának stílusát, akkor az olyan fürdőszobai kiegészítők is jól mutathatnak a fa alatt, mint például egy márvány sminkecset tartó és a hozzá passzoló többi kiegészítő.

  Általános karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak

  A férfiak megajándékozás sosem könnyű, kivéve, ha van valami hobbijuk, mert az azzal kapcsolatos kiegészítőkkel nehéz mellé lőni. Például sok férfi szeret horgászni, ami egy olyan hobbi, amihez rengeteg kiegészítő beszerezhető ajándék gyanánt, egészen a horgászcsizmáktól, a horgászboton át a rekeszes tárolóig, amiben az apró eszközeit, csalikat rendezheti.

  Azonban a legtöbb férfi amire szüksége van azt megveszi magának év közben, megnehezítve a dolgunkat. A következő karácsonyi ajándék ötletek tehát tipikusan az ilyen férfiak számára ajánlottak.

  Gyermekes apukák vagy örök fiatal felnőttek egyaránt szeretnek különböző játékkonzolokkal játszani, amihez számos játék beszerezhető már. Valamint egy hozzá passzoló fejhallgató állvány is praktikus ajándék lehet, hiszen a férfiak vagy éppen kamaszfiúk féltve őrzött kincsként kezelik ezeket az eszközeiket borsos áruk miatt.

  Ha férfi ajándékokról van szó, akkor nem mehetünk el az ehető és iható finomságok mellett sem.

  Bár sokan kevésbé tartják személyesnek a gasztro ajándékokat, mégis sok ínyenc férfi valóban örülni tud az ilyen típusú meglepetéseknek. Persze itt ne a tipikus bonbonokra vagy olcsó alkoholokra gondoljunk, hanem egzotikus fűszerekre, minőségi szószokra, saját készítésű házi bonbonra vagy egy jó minőségű borra, kézműves sörre. Az utóbbi ajándék tökéletes kiegészítője lehet egy nem mindennapi madár sörnyitó!

  Tematikus karácsonyi ajándék ötletek

  Míg eddig általános nemek szerinti ajándékok voltak az ötletelés tárgyai, most néhány embertípushoz passzoló karácsonyi meglepetésre mutatok tippeket. 

  Ajándékok a zero waste életmódot követőknek

  A hulladékmentes életmódra nem véletlenül törekszenek manapság olyan sokan.

  Ha van olyan ismerősöd vagy rokonod, aki ezt az életmódot folytatja és szeretnéd megajándékozni, akkor vedd figyelembe a szokásait!

  Törekedj arra, hogy amit adsz neki az szintén törekedjen a hulladékmentes elvre. Emiatt például lehet, hogy számodra nem tűnik jó ajándéknak egy méhviaszos kendő, ugyanakkor, akinek a környezetvédelem fontos részét képezi az életének, az biztosan örülni fog egy ilyen specifikus meglepetésnek, hiszen napi szinten használni tudja majd. A praktikus karácsonyi ajándék ötletek közé tartozhat továbbá egy gyümölcssapka szett vagy egy prémium minőségű, időtálló kezdő szett a hulladékmentes mosogatás kialakításához.

  Meglepetés a technika ördögeinek

  A fiatal gamer-eknek vagy a home office-ban dolgozó apukáknak mindig találóak lehetnek a különböző technikai kütyük, hiszen akár a munkát akár a játékot élvezetesebbé teheti egy modern eszköz. Ahhoz, hogy a játék, az online tanulás vagy az otthoni munka hatékonyabb lehessen hasznos ajándék lehet néhány rendszerezési kiegészítő

  Egy dolgozószobába pedig nagy segítséget nyújthat a rendezett környezet kialakításában egy lerakóasztal kábel elvezetővel. Amellett, hogy esztétikus a megjelenése, igazán praktikus is, ha több hosszabbító vagy egyéb kábel összevissza hever a szoba közepén.

  Ha pedig inkább csak az apróbb karácsonyi ajándék ötletek érdekelnek, akkor válassz egy asztali tablet tartó állványt, ami nagyon sok ember számára hasznos lehet. Videóhívások vagy mesenézés közben nem kell kézben tartani a készüléket ennek segítségével. Azoknak is praktikus lehet, akik internetes receptekből főznek, hiszen nem kell a lisztes, morzsás konyhapultra tenni a tabletet a főzés során.

  Karácsonyi ajándék ötletek világjáróknak 

  Megajándékoznál egy olyan személyt, aki ha teheti mindig csak utazik, kirándul? Lássuk mik azok a karácsonyi ajándék ötletek, ami egy igazi világjárónak jó választás lehet!

  A Corkcicle kulacsai a fa alatt mindenkinek örömet okoznának, de annak, aki sokat túrázik az egyik legjobb ajándék! Ugyanis téli kirándulás esetén a forró teát vagy kávét 12 órán át képesek melegen tartani ezek a kulacsok, míg egy meleg nyári napon 25 óráig hidegen tartja a vizet vagy bármilyen üdítőt!

  Egy világjáró számára továbbá nagyon hasznos lehet egy bőrönd rendszerező szett is, aminek segítségével könnyebben tudja bepakolni a poggyászát és a ruhái kevésbé gyűrődnek vagy keverednek össze ennek köszönhetően. Egy egésznapos kirándulás során a legtöbb túrázó készül egy kis szendviccsel, harapni valóval, de az ételtartó dobozok elég sok helyet foglalnak a hátizsákban. Emiatt szuper választás lehet a Stasher hűtőtasak karácsonyi ajándéknak. Ez jóval kevesebb helyet foglal el, mint egy doboz és légmentes záródásának köszönhetően bármilyen élelmiszert lehet benne tárolni, hiszen nem fog kifolyni. 

  Ajándékok növénykedvelőknek

  Van olyan ismerősöd, akinek egy igazi botanikus kert az otthona? Ők azok, akik úgy szeretik és gondozzák a növényeiket, akárcsak egy anyuka a gyermekét. Így azok a karácsonyi ajándék ötletek, amik növényekkel kapcsolatosak biztosan telitalálatok lesznek! A LED fényes virág kaspó egy igazán vidám kiegészítő, amiben az ajándékozott fél kedvenc növényének méltó otthona lehet.

  Továbbá egy fali virágtartó is megfelelő dísze lehet a növénykedvelő ismerősöd vagy rokonod otthonának, különösen ha tart fűszernövényeket vagy egyéb apróbb virágokat. Aki nagy becsben tartja a növényeit az figyel arra is, hogy milyen eszközökkel gondozza és ápolja őket. A fém locsolókanna egy olyan stílusos kiegészítő, amely akár az otthon díszítőelemeként is szolgálhat. Azoknak tehát kiváló ajándék, akik a rengeteg növény öntözése miatt folyton szem előtt tartják.

  Remélem tudtam néhány hasznos ötletet adni a karácsonyi ajándékok megvásárlásához. Mit gondolsz melyik az az embertípus, akiknek a legnehezebb megtalálni a tökéletes ajándékot? Szerinted mik a legjobb karácsonyi ajándék ötletek? 

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

  Tippek, motiváció a mindennapokhoz