Legjobb karácsonyi ajándékok, ha kifogytál az ötletekből

legjobb karácsonyi ajándékok
hirdetés

Nem sikerült még mindenkinek beszerezned az ajándékát karácsonyra pedig vészesen fogy az időd? Ne ijedj meg, összegyűjtöttem neked néhány ötletet, amik közt akár a legjobb karácsonyi ajándékok is megtalálhatóak. Azonban mindenkinek mást jelent a legjobb ajándék. Van, akik a kifejezetten hasznos dolgokat kedvelik, míg mások inkább a szép dolgokért rajonganak, amiket a mindennapok során nem vennének meg maguknak. 

Legjobb karácsonyi ajándékok kiválasztása

Ahhoz, hogy a legjobb karácsonyi ajándékok minden szeretted fája alatt megtalálhatóak legyenek szenteste, oda kell figyelned néhány dologra. Ugyanis a tudatosság az ajándékozásnál is nagyon fontos. Íme néhány tipp, amelyek segítségével közelebb kerülhetsz a tökéletes ajándékok megtalálásához.

1. Írjatok listát!

Lehet, hogy ezzel már idén nem nyújtok akkora segítséget, viszont a jövőre nézve is hasznos ötlet lehet számodra, ha írtok levelet az angyalkáknak! Lehet, hogy elsőre ez gyerekesen hangzik, de egy ajándéklista nagyon megkönnyítheti a vásárlást. Manapság az emberek többsége megveszi magának év közben, amire szüksége van, amire vágyik.

De mi lenne, ha egy-két dolgot, amit az év vége felé meg szeretnél venni magadnak, azt inkább felírnád egy listára? Ha nem létszükséglet az adott dolog, akkor máris egy jó ötletet adtál az egyik szerettednek, aki meg tudja vásárolni neked azt.

Kérd meg a családod és a barátaidat, hogy készítsék el a saját kívánságlistájukat, így garantáltan a számára legjobb karácsonyi ajándékok fognak szerepelni rajta és stresszmentes lesz az ünnepi készülődés.

Ezt a listát írhatjátok hagyományos módon papírra is, de egy online dokumentum, amit megosztasz a többiekkel az egész év során szerkeszthető és akár még linkeket is bele lehet csempészni, ha egészen konkrét kívánságaitok lennének!

2. Nem az ajándék ára számít!


Sokan azért nem vesznek apróbb tárgyakat, mert félnek, hogy az ajándékozott fél kevesli a rá szánt összeget. Miközben rengeteg apróság sokszor nagyobb örömet tud szerezni, mint például egy drága telefon. A
személyes ajándékok a legtöbb ember számára a legjobb karácsonyi ajándékok közé sorolhatók, hiszen ezek általában valamilyen közös élményre emlékeztetnek.

Gyere el hozzánk egy karácsonyi élményfotózásra, hidd el, tökéletes ajándék lesz nektek és a nagyinak is!

Ne félj tehát személyes ajándékot adni, még akkor sem, ha az csupán egy apróság. Nagyszülőknek például egy képkeret montázs megtöltve az unokákkal készült közös fényképekkel a karácsonyi élményfotózásról nagyszerű választás lehet. Hiszen kevés idős ember rendelkezik okostelefonnal, amikben vissza tudják nézni a képeket és így bármikor a falra pillant, a családját láthatja.

Közös fényképekből rengeteg ajándék készíthető, de azért érdemes odafigyelni, hogy a századik fényképes díszpárna egy idő után unalmassá válik és nem is feltétlenül mindenki szereti a nappalija stílusát felborítani egy eltérő párnával.

De az olyan személyes tárgyak, mint a gravírozott ajándékok vagy egy közös történetből fakadó aprócska tárgy, amiről a másik jut eszedbe, mindig nyerő választások lehetnek.

3. Ne becsüld le az ajándékutalványokat!

Azonban nem kell mindenáron személyes ajándékot vásárolni. Egy távolabbi ismerős, akivel évente néhányszor találkozol nem fogja elvárni, hogy közös emlékek inspirálta ajándékkal lepd meg. De közeli rokonok esetében is dönthetsz úgy, hogy inkább olyan ajándékot választasz, amire tudod, hogy most nagy szüksége van. Ezért szerintem a karácsonyi élményfotózásra ajándékutalvány egyáltalán nem egy rossz ajándék és ha kicsit is figyelembe vesszük az ajándékozott fél helyzetét, akkor nagyon találóan tudunk választani az utalványok közül. Hiszen melyik anyuka nem örülne, hogy ki tud szakadni picit a szürke hétköznapokból, fel kell öltöznie szépen, miközben a gyerekei jól érzik magukat, és végre róla is készül egy jó kép!

Ha az illető éppen költözik, akkor egy lakberendezéssel kapcsolatos utalvány nagyon hasznos lehet számára, míg egy könyvmolynak a könyvutalvány lehet a legjobb karácsonyi ajándékok egyike.

Viszont itt is figyelj, hogy ez az ajándékozottat tegye boldoggá.

Tehát egy újdonsült szülőnek lehet, hogy segítség volna egy baba termékekkel foglalkozó áruházba szóló utalvány, de valójában ez a gyermeküknek szól és nem a párnak. Ilyen esetben érdemes rákérdezni, hogy szükségük van-e efféle ajándékra.

Mi a helyzet a tipikus karácsonyi ajándékokkal?

Biztosan mindenki kapott olyan tipikus és kissé fantáziátlan ajándékokat karácsonykor, mint a bögre, a karácsonyi dekorációs tárgyak vagy valamilyen édesség vagy alkohol. Nem gondolom, hogy ezek lehetnének a legjobb karácsonyi ajándékok, de ezek között is akad néhány kivétel. Lássuk, mik a leggyakoribb ajándékok és melyek azok, amiket valóban jónak gondolok!

Élményajándékok karácsonyra

Azt gondolom az élmény ajándékozása nagyon gyakori, nem véletlenül. Az egyik legjobb ajándék bármely alkalomra.

Viszont itt sem akármilyen élményről van szó, ugyanúgy figyelni kell az ajándékozott fél szokásaira, mint bármely más ajándék vásárlása esetén.

Az utazásokkal, wellness hétvégékkel nem lehet mellélőni, viszont fix dátum esetén érdemes lecsekkolni vagy megkérdezni az ajándékozott fél naptárbeírásait. Az olyan élmények, mint a tandemugrás, főzőtanfolyam vagy élménylövészet már eléggé tematikusak, így különböző embertípusoknak ajánlottak. Továbbá bármilyen élményt is ajándékozol, a legtöbb esetben az a legjobb, ha te is részt veszel rajta az ajándékozott féllel együtt és nem csupán őt küldöd el hőlégballonozni, hanem közösen vesztek részt az adott programon!

A karácsonyi élményfotózást például érdemes lehet előre lefoglalni, előre odaadni, hiszen nem maga a fotózás lesz az ajándék – bár ott is szuperül érzik majd maguk a gyerekek! Inkább az eredmény, a szépen megretusált fotók, a fotóalbumok, kinyomtatott képek, és a pillanat, amit megörökítettetek. 

Karácsonyi élményfotózás családoknak.

Gasztroajándék: jó vagy kevésbé találó?

Szerintem a gasztroajándék is lehet jó ajándék. Csak nem mindegy, hogy pontosan mi az és kinek szánjuk. A válogatós vagy ételallergiás emberek számára nem feltétlenül ajánlom a gasztroajándékok vásárlását. Azonban az ínyenceknek a különleges szószok, minőségi italok, kézműves bonbonok vagy sörök jó ajándéknak számítanak. Arra figyelj, hogy ne vegyél fűszerpaprika és csiliszósz válogatást egy olyan személynek, aki nem bírja a csípőset.

Tehát minimálisan ismerned kell itt is az ajándékozott felet.

Ehető és iható dolgok esetében kerüld az olcsó borokat, a szupermarketben kapható bonbonokat és egyéb édességeket. Itt a különleges finomságokra fektesd inkább a hangsúlyt.

Népszerű, de nem éppen nagyszerű ajándék típusok

Itt sem lehet általánosan kijelenteni, hogy az ebbe a kategóriába sorolt ajándékok mindenki számára rossz választások, de tény, hogy a többség ezeknek nem örül felhőtlenül, ha meglátja a fa alatt. De melyek ezek és miért nem ajánlom? A korábban felsorolt bögre például ilyen. Tudom, hogy nehéz ellenállni egy aranyos bögrének, de egy idő után a rengeteg felhalmozott bögrét nehéz rendben tartani és előbb utóbb a legtöbbnek a sorsa a kiszelektálás lesz és mindössze az egységes készlet és a személyes kedvenc marad a konyhapolcon.

A DIY ajándékokkal hasonló a helyzet, mint az egyéb karácsony tematikájú dekorációs tárgyakkal. Vagyis, hogy nem túl hasznosak az ajándékozott számára. Persze a DIY ajándékok között is találni igazán szép és praktikus dolgokat, akárcsak a dekorációs elemek között, mint például egy stílusos szobor, de a karácsony tematikát érdemes elfelejteni, mert nem sok embernek van szüksége egy tizedik hógömbre, vagy egy más színű kötött díszre, mint a karácsonyfa többi függője.

Legjobb karácsonyi ajándékok: 5 ötlet tőlem

Mik azok az ajándékok, amik az élményen és személyes dolgokon kívül sok ember számára meglepetést és örömet okozna? Hoztam 5 ötletet, ami sokaknak hasznos lehet!

1, Karácsonyi élményfotózás: Végre készül rólam is kép! Anyaként szinte sose készül rólam olyan kép, amikor szépen fel vagyok öltözve, akár még hajat is mostam 😉 és a gyerek is jókedvében van. Általában random kirándulásos képen készülnek, amik természetesen szelfinek minősülnek. Így számomra mindig is fontos volt, hogy évente legalább egyszer elmenjünk családi fotózásra, és készüljenek “rólam is” szép képek együtt a családommal.

2, Egységes váza szett: Számtalan helyen jártam rendszerezni az évek során, és a vázákkal mindig bajban vagyunk. Van váza, azzal nincs gond, de általában szedett-vetett a társaság. Vagy nem illik bele az otthon dizájnjába, vagy pedig méretben nem jó. Egy egységes, 3 részes váza szett azért hasznos egy háztartásba, mert akkor minden méretű virágcsokornak meg lesz a helye. 

 

3, dizájn locsolókanna: 30+-osként elmondhatom, hogy a megüresedett vizes műanyag flakon nem minősül locsolókannának. Főleg ha szereted a növényeket, szép, egységes kaspószett és egy szép, funkcionális kanna sokat dob a növényápolási rutinodon!


4. Szemüvegtartó állvány: Bárki számára hasznos tárgy lehet, hiszen elhelyezhető akár az előszobában, nappaliban vagy a hálószobában, attól függően miket szeretnénk rajta tárolni. Minimalista dizájnjának köszönhetően szinte bármilyen stílusú otthonba beleillik. Nők számára kiváló ékszertartó, de akár órát és telefont is el lehet rajta tárolni, így férfiaknak is megfelelő ajándék lehet. Az előszobában elhelyezve akár maszk és apró kézfertőtlenítő tárolására is alkalmas, így biztosan nem felejtjük otthon ezeket.

5, morzsaseprű: ugyan nem minden háztartás minden stílusához és szokásához illik a morzsaseprű gondolata, azonban ez a kis dizájnos darab sokban segíthet majd a tiszta asztal fenntartásán. Ki mondta, hogy nem lehet stílusosan takarítani?  

A meglepetés és az ajándékozás öröménél nincs fontosabb, és ha az ajándék valóban szívből jövő, akkor az ajándékozott fél garantáltan nagy becsben tartja majd.

Azonban azt se felejtsd el, hogy a karácsony nem véletlenül a szeretet ünnepe.

Az ajándékozás csak egy plusz örömszerzési forrás, a legfontosabb, hogy együtt legyen a család és meghitt perceket éljetek át együtt.

A te családodban hagyománya van az ajándékozásnak vagy inkább csak a legkisebbek bontogatnak a fa alatt? Te minek örülnél a leginkább? Mik lennének számodra a legjobb karácsonyi ajándékok?

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés