Skip to content

Legjobb karácsonyi ajándékok, ha kifogytál az ötletekből

  legjobb karácsonyi ajándékok

  Nem sikerült még mindenkinek beszerezned az ajándékát karácsonyra pedig vészesen fogy az időd? Ne ijedj meg, összegyűjtöttem neked néhány ötletet, amik közt akár a legjobb karácsonyi ajándékok is megtalálhatóak. Azonban mindenkinek mást jelent a legjobb ajándék. Van, akik a kifejezetten hasznos dolgokat kedvelik, míg mások inkább a szép dolgokért rajonganak, amiket a mindennapok során nem vennének meg maguknak. 

  Legjobb karácsonyi ajándékok kiválasztása

  Ahhoz, hogy a legjobb karácsonyi ajándékok minden szeretted fája alatt megtalálhatóak legyenek szenteste, oda kell figyelned néhány dologra. Ugyanis a tudatosság az ajándékozásnál is nagyon fontos. Íme néhány tipp, amelyek segítségével közelebb kerülhetsz a tökéletes ajándékok megtalálásához.

  1. Írjatok listát!

  Lehet, hogy ezzel már idén nem nyújtok akkora segítséget, viszont a jövőre nézve is hasznos ötlet lehet számodra, ha írtok levelet az angyalkáknak! Lehet, hogy elsőre ez gyerekesen hangzik, de egy ajándéklista nagyon megkönnyítheti a vásárlást. Manapság az emberek többsége megveszi magának év közben, amire szüksége van, amire vágyik.

  De mi lenne, ha egy-két dolgot, amit az év vége felé meg szeretnél venni magadnak, azt inkább felírnád egy listára? Ha nem létszükséglet az adott dolog, akkor máris egy jó ötletet adtál az egyik szerettednek, aki meg tudja vásárolni neked azt.

  Kérd meg a családod és a barátaidat, hogy készítsék el a saját kívánságlistájukat, így garantáltan a számára legjobb karácsonyi ajándékok fognak szerepelni rajta és stresszmentes lesz az ünnepi készülődés.

  Ezt a listát írhatjátok hagyományos módon papírra is, de egy online dokumentum, amit megosztasz a többiekkel az egész év során szerkeszthető és akár még linkeket is bele lehet csempészni, ha egészen konkrét kívánságaitok lennének!

  2. Nem az ajándék ára számít!


  Sokan azért nem vesznek apróbb tárgyakat, mert félnek, hogy az ajándékozott fél kevesli a rá szánt összeget. Miközben rengeteg apróság sokszor nagyobb örömet tud szerezni, mint például egy drága telefon. A
  személyes ajándékok a legtöbb ember számára a legjobb karácsonyi ajándékok közé sorolhatók, hiszen ezek általában valamilyen közös élményre emlékeztetnek.

  Ne félj tehát személyes ajándékot adni, még akkor sem, ha az csupán egy apróság. Nagyszülőknek például egy képkeret montázs megtöltve az unokákkal készült közös fényképekkel nagyszerű választás lehet. Hiszen kevés idős ember rendelkezik okostelefonnal, amikben vissza tudják nézni a képeket és így bármikor a falra pillant, a családját láthatja.

  Közös fényképekből rengeteg ajándék készíthető, de azért érdemes odafigyelni, hogy a századik fényképes díszpárna egy idő után unalmassá válik és nem is feltétlenül mindenki szereti a nappalija stílusát felborítani egy eltérő párnával.

  De az olyan személyes tárgyak, mint a gravírozott ajándékok vagy egy közös történetből fakadó aprócska tárgy, amiről a másik jut eszedbe, mindig nyerő választások lehetnek.

  3. Ne becsüld le az ajándékutalványokat!

  Azonban nem kell mindenáron személyes ajándékot vásárolni. Egy távolabbi ismerős, akivel évente néhányszor találkozol nem fogja elvárni, hogy közös emlékek inspirálta ajándékkal lepd meg. De közeli rokonok esetében is dönthetsz úgy, hogy inkább olyan ajándékot választasz, amire tudod, hogy most nagy szüksége van. Ezért szerintem az ajándékutalvány egyáltalán nem egy rossz ajándék és ha kicsit is figyelembe vesszük az ajándékozott fél helyzetét, akkor nagyon találóan tudunk választani az utalványok közül.

  Ha az illető éppen költözik, akkor egy lakberendezéssel kapcsolatos utalvány nagyon hasznos lehet számára, míg egy könyvmolynak a könyvutalvány lehet a legjobb karácsonyi ajándékok egyike.

  Viszont itt is figyelj, hogy ez az ajándékozottat tegye boldoggá.

  Tehát egy újdonsült szülőnek lehet, hogy segítség volna egy baba termékekkel foglalkozó áruházba szóló utalvány, de valójában ez a gyermeküknek szól és nem a párnak. Ilyen esetben érdemes rákérdezni, hogy szükségük van-e efféle ajándékra.

  Mi a helyzet a tipikus karácsonyi ajándékokkal?

  Biztosan mindenki kapott olyan tipikus és kissé fantáziátlan ajándékokat karácsonykor, mint a bögre, a karácsonyi dekorációs tárgyak vagy valamilyen édesség vagy alkohol. Nem gondolom, hogy ezek lehetnének a legjobb karácsonyi ajándékok, de ezek között is akad néhány kivétel. Lássuk, mik a leggyakoribb ajándékok és melyek azok, amiket valóban jónak gondolok!

  Élményajándékok karácsonyra

  Azt gondolom az élmény ajándékozása nagyon gyakori, nem véletlenül. Az egyik legjobb ajándék bármely alkalomra.

  Viszont itt sem akármilyen élményről van szó, ugyanúgy figyelni kell az ajándékozott fél szokásaira, mint bármely más ajándék vásárlása esetén.

  Az utazásokkal, wellness hétvégékkel nem lehet mellélőni, viszont fix dátum esetén érdemes lecsekkolni vagy megkérdezni az ajándékozott fél naptárbeírásait. Az olyan élmények, mint a tandemugrás, főzőtanfolyam vagy élménylövészet már eléggé tematikusak, így különböző embertípusoknak ajánlottak. Továbbá bármilyen élményt is ajándékozol, a legtöbb esetben az a legjobb, ha te is részt veszel rajta az ajándékozott féllel együtt és nem csupán őt küldöd el hőlégballonozni, hanem közösen vesztek részt az adott programon!

  Gasztroajándék: jó vagy kevésbé találó?

  Szerintem a gasztroajándék is lehet jó ajándék. Csak nem mindegy, hogy pontosan mi az és kinek szánjuk. A válogatós vagy ételallergiás emberek számára nem feltétlenül ajánlom a gasztroajándékok vásárlását. Azonban az ínyenceknek a különleges szószok, minőségi italok, kézműves bonbonok vagy sörök jó ajándéknak számítanak. Arra figyelj, hogy ne vegyél fűszerpaprika és csiliszósz válogatást egy olyan személynek, aki nem bírja a csípőset.

  Tehát minimálisan ismerned kell itt is az ajándékozott felet.

  Ehető és iható dolgok esetében kerüld az olcsó borokat, a szupermarketben kapható bonbonokat és egyéb édességeket. Itt a különleges finomságokra fektesd inkább a hangsúlyt.

  Népszerű, de nem éppen nagyszerű ajándék típusok

  homokóra szoborItt sem lehet általánosan kijelenteni, hogy az ebbe a kategóriába sorolt ajándékok mindenki számára rossz választások, de tény, hogy a többség ezeknek nem örül felhőtlenül, ha meglátja a fa alatt. De melyek ezek és miért nem ajánlom? A korábban felsorolt bögre például ilyen. Tudom, hogy nehéz ellenállni egy aranyos bögrének, de egy idő után a rengeteg felhalmozott bögrét nehéz rendben tartani és előbb utóbb a legtöbbnek a sorsa a kiszelektálás lesz és mindössze az egységes készlet és a személyes kedvenc marad a konyhapolcon.

  A DIY ajándékokkal hasonló a helyzet, mint az egyéb karácsony tematikájú dekorációs tárgyakkal. Vagyis, hogy nem túl hasznosak az ajándékozott számára. Persze a DIY ajándékok között is találni igazán szép és praktikus dolgokat, akárcsak a dekorációs elemek között, mint például egy stílusos szobor, de a karácsony tematikát érdemes elfelejteni, mert nem sok embernek van szüksége egy tizedik hógömbre, vagy egy más színű kötött díszre, mint a karácsonyfa többi függője.

  Legjobb karácsonyi ajándékok: 5+1 ötlet tőlem

  Mik azok az ajándékok, amik az élményen és személyes dolgokon kívül sok ember számára meglepetést és örömet okozna? Hoztam 5+1 ötletet, ami sokaknak hasznos lehet!

  1. Dió kulacs: Ez egy különleges és nagyon jó minőségű ajándék, hiszen bárki számára hasznos lehet, emellett időtálló és szép. Egyedisége abban rejlik, hogy a meleg teát vagy kávét akár 12 óráig forrón tartja, míg a hűsítő üdítőket 25 óráig nem engedi felmelegedni, erre pedig nem sok termosz képes, ezért garantáltan meglepődik a kulacs teljesítményén az ajándékozott!

  2. Rénszarvas gyűrűtartó: Ékszerkedvelő hölgyek számára egy kedves apróság lehet karácsonyi ajándék gyanánt. Többféle állatforma közül válogathatsz, de a rénszarvas egy ikonikus állata a karácsonynak. Bár első ránézésre azt gondolhatod, hogy ez az apró tárgy nem sok gyűrű tárolására alkalmas, valójában akár 8 gyűrűt is rá lehet akasztani

  3. Madár sörnyitó: Azért tartom különlegesnek ezt a sörnyitót, mert a funkciója mellett akár a lakás dekorelemeként is szolgálhat. Nem véletlenül egy közkedvelt ajándék, hiszen azoknak is tud újdonságot és meglepetést okozni, akiknek látszólag mindenük megvan. A madár fej részén található a sörnyitó, amit használat után egy mágnes segítségével lehet ráhelyezni az állványra.

  4. Szemüvegtartó állvány: Bárki számára hasznos tárgy lehet, hiszen elhelyezhető akár az előszobában, nappaliban vagy a hálószobában, attól függően miket szeretnénk rajta tárolni. Minimalista dizájnjának köszönhetően szinte bármilyen stílusú otthonba beleillik. Nők számára kiváló ékszertartó, de akár órát és telefont is el lehet rajta tárolni, így férfiaknak is megfelelő ajándék lehet. Az előszobában elhelyezve akár maszk és apró kézfertőtlenítő tárolására is alkalmas, így biztosan nem felejtjük otthon ezeket.

  5. Hűtőtasak: Azért tartom jó ajándéknak, mert a legtöbb ember számára praktikus lehet. Egy környezettudatos életmódot követő személynek telitalálat, de egy diáknak vagy azoknak a felnőtteknek, akik a munkába ebédet csomagolnak maguknak egyaránt szuper ajándék.

  +1: Szilikon WC kefe: Ha egy közeli ismerősödet ajándékoznád meg, akitől nem áll távol a humor, akkor szerintem még egy jó minőségű és ultra higiénikus WC kefét – ami igazából nem is kefe – sem ciki ajándékba adni, ha tudjuk nyitott rá az ajándékozott fél. Te mit gondolsz, vicces vagy inkább kínos egy ilyen ajándék?

  A meglepetés és az ajándékozás öröménél nincs fontosabb, és ha az ajándék valóban szívből jövő, akkor az ajándékozott fél garantáltan nagy becsben tartja majd.

  Azonban azt se felejtsd el, hogy a karácsony nem véletlenül a szeretet ünnepe.

  Az ajándékozás csak egy plusz örömszerzési forrás, a legfontosabb, hogy együtt legyen a család és meghitt perceket éljetek át együtt.

  A te családodban hagyománya van az ajándékozásnak vagy inkább csak a legkisebbek bontogatnak a fa alatt? Te minek örülnél a leginkább? Mik lennének számodra a legjobb karácsonyi ajándékok?

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

  Tippek, motiváció a mindennapokhoz