Megéri a leifheit ablaktisztító? Itt a vélemén róla

Amikor új háztartásba költözünk, vagyis elhagyjuk a szülői házat 😉 két dolog történhet: visszük magunkkkal az otthoni fogyasztási szokásokat, vagy pedig kicsit olcsósítjuk, hiszen a szüleink alap értelemben többen keresnek nálunk, amikor elköltözünk tőlük. Akár 1-1 területen belül is változhat ez a hozzállás, tehát például megszokhatjuk otthon, hogy anyukánk a Perwoll-t használja és mi is ugyanúgy vesszük tovább, vagy lejjebb megyünk árkategórialag és kipróbálunk valamilyen olcsóbb mosóport. Azóta pedig mióta elköltöztünk otthonról számos termékfejlesztés is történt a háztartási cikkek piacán. Az most egy mellékes szál, hogy amikor elköltöztem otthonról valószínű nem volt még hiszer szuper Leifheit ablaktisztító, de ez most talán nem is lényeges 😉

Az egyedül létnek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Például nekem évek kellettek és egy év a PG-nél (Procter and Gamble – Lenor, Ariel, Pampers, Gillette, Jar…), hogy megtudjam a “szakemberektől”, hogy a Perwoll nem volt a legeslegjobb fogyasztói döntés, amit magammal vittem a szülői házból, hiszen az nem arra van, hogy a makacs foltokat kiszedje a ruhából. Más a célja, nem mindenre alkalmas. Azóta anyukám sem azt használja.

Ez az a fogyasztói döntés, amin jót nevetek, mikor visszagondolok arra, mik is határozták meg a fogyasztói döntéseimet és miért vásárolok egy adott márkájú terméket. Anyukám és az első 20 év befolyásolt? Vagy milyen hatások értek az elmúlt 30 évben, hogy azt a bizonyos márkát vegyem egy adott háztartási termékből? A háztartás vezetése, főleg először, nem könnyű.

A Perwollal ellentétben anyukámnak nagyon jó ízlése van a háztartással kapcsolatos termékek és szerek terén 😉

Leifheit termékek az életemben

Mivel Leifheit-en nőttem fel otthon, így egyértelmű volt számomra, hogy amikor 25 évesen saját lakásom lett azt vettem magamnak. Automatikusan a zöld vödör után nyúltam. Az egy másik dolog, hogy véletlenül egy olyan nyelet vettem le, ami Leifheit-en belül “fapadosnak” számított, és a felmosó huzatja nem volt egyik végével mindig hozzárögzítve a felmosóhoz – ez azt vonzotta maga után, hogy minden egyes alkalommal amikor vízbe raktam, kicsúszott a talpból… nem annyira volt kellemes kézzel belenyúlkálni a vödörbe. (Remélhetőleg azt a fajtát már nem is gyártják). Anyukám a homlokára csapott és elküldött egy “normális” Leifheit nyélért, aminek már az egyik fele minden esetben (kivéve ha direkt le akarod csatolni) a nyélhez van rögzítve. Azóta is ezt használom, nagyon szeretjük. A férjem is!

Így aztán a Leifheit felmosószettem pár videóban meg is jelent, amit a Leifheit magyarországi csapata meglátott, megtetszett nekik a csatornám és küldtek egy rakat terméket, hogy teszteljem, csináljak vele azt amit szeretnék. Ezt már instagram sztoriban láthattátok is, az egész nappalit betelítette a Leifheit. Ennek már több, mint egy hónapja, azóta serényen próbálgattuk a termékeket otthon és a bemutatóteremben is. Van amit imádok, van amit a gyerekem imád, van amit nem feltétlenül vennék meg. Lássuk is:

Leifheit márka értékelése összességében

A háztartási termékek tekintetében mindenképpen egy minőségi márka. A termékek strapabíróak, egymással jó szettet alkotnak, könnyű őket használni és még örömöt is lehet lelni benne azoknak is, akik alapvetően nem szeretik a háztartási munkát.

Tárolásuk egyrészt könnyebb, hiszen a klikk rendszer segítségével 1-3 nyél van, a többi tartozék fej, így a nyeleket fel lehet akasztani, a fejeket pedig van a falra szerelhető Leifheit tartóval a falra lehet fúrni, bár ugye ha sok nyelünk van, akkor több tartóra is van szükség ;). Másrészt pedig mindig az egységességek hirdetem, így ha van egy egységes szettünk, akkor az nemcsak hogy esztétikailag is egységet alkot, de rendszerben is könnyebb kezelni őket.

Értékelés kedvenctől kezdve:

Leifheit ablaktisztító:

Már szinte biztos, hogy láttatok ablakot pucolni az egyik videómban. Otthon és a Bemutatóteremben is végtelen sok ablakunk van, de a Leifheit ablaktisztító komolyan mondom az egyik kedvenc új kütyüm. Amíg otthon volt, addig a kisfiam napi szinten akarta mosni az ablakokat annyira élvezte… azóta persze már a Bemutatóteremben van, hiszen itt sok a felület és viszonylag magasra is fel kell nyúlni vele. 

Ami kifejezetten tetszik benne, hogy a nyelet ebbe is bele lehet dugni, egyik kézben az ablakmosóval összevizezzük a felületet, utána pedig az ablaktisztítóval a nyél segítségével még egész magasra is fel tudunk nyúlni. Persze bele kell jönni, de 1-2 használat után már tényleg csíkmentes lett a felület. A cég azt ígéri, hogy az ablaktisztító hatására “csíkmentes felület csepegés nélkül”. Ezt én is tapasztaltam. Nem csak jól és gyorsan lehet vele takarítani, boldog pillanatokat is okoz a használata. Tudom fura, de 30-on felül már ilyenek is boldogságot okoznak nekem.

Egy picit számomra kellemetlen a használatában, hogy amikor az ablakmosót bevizezzük, akkor kézzel kell kinyomkodni belőle a vizet, hogy ne folyjon mindenhova. Tudom, már túl sokat kérek, hogy ablakmosás közben egyáltalán ne legyen vizes a kezem, de mivel ezt az eszközt direkt a cseppmentessége miatt akarjuk használni, akkor nagyon figyelni kell, hogy az ablakmosóval viszont ne csepegtessünk össze mindent.

Kiknek ajánlom? Akiknek nagy, viszonylag magas ablak- és üvegfelületei vannak és gyorsan akar végezni a munkával, vagy pedig olyan padlófelülete van, amire nem szeretne vizet csepegtetni. A Bemutatóteremben nekünk iszonyat nagy segítség, hiszen nekünk itt tényleg sok ablak- és üvegfelületünk van. Mióta megmutattam a terméket instán, több visszajelzést kaptam tőletek, hogy “anyukámnak ilyen van és imádja” 😀  Nos, anyuka vagyok és imádom én is 😀

Leifheit felmosószett

Mivel már eredetileg is volt egy Leifheit felmosószettünk amivel meg voltunk elégedve, így amikor megjött a gurulókocsis twist, a kisfiammal hatalmasat szórakoztunk rajta. Már a lábbal lenyomós verziója is könnyített volt, a tekerős twist-es felmosószett hatékony és örömteli a használata. A gurulós kocsi miatt ez is bekerült a Bemutatóterembe, hiszen így könnyebb a 115 nm-t felmosni, hogy nem kell állandóan arrébb helyezni, mosáshoz viszont hazacipelem a huzatot. Érdemes több huzatot beszerezni.

Kinek ajánlom? A hagyományos lábbal vizet kiszorító felmosó, illetve a twist felmosó szett is nagyon hasznos, a lábas verzió már a családunk része jó pár éve. Jól mos fel, nem hagy csíkokat, könnyű a kimosása is, nem karcolja a padlót, mint a gagyibb társai. A gurulós változat hasznos, hiszen jöhet velünk bárhova a felmosóvödör, azonban twistelés közben néha elmozdul, nincsen (legalábbis én nem találtam még meg) rögzítő a kerekeken. Ez már csak hab lenne a tortán ennek a készüléknek, enélkül a funkció nélkül is nagyon hasznos.

Vasalóállvány

Mint tudjátok a vasalás nem tartozik a kedvenc háztartási tevékenységeim közé, még akkor sem, ha a vasalást összekapcsolom egy kis rozéval. Éppen ezért eddig egy mondhatni gagyi vasalóállványom volt, ami meg volt rogyva, éppen elérte a célját, de azért lehetett volna egy normális vasalóállvány is. No erre kaptam a Leifheit márkától egy masszív vasalóállványt ami a méretéhez képest meglepően nem 100 kiló. Elvileg van rajta egy speckó huzat, ami miatt a kétoldalú vasalóhatás egyszerre vasalja a ruhaneműt alulról és felülről, bár ezt megmondom őszintén a nagy vasalások között az elmúlt pár hétben nem tapasztaltam annyira, de jól hangzik, hogy gyorsabban végzek (elvileg) és a ruhák simák is lesznek.

Ami különösen tetszik a másik gagyi vasalóállványhoz képest, hogy nem csak 3 magassági fokozata van, hanem oda állítom be a magasságot ahova szeretném. Az extra konnektor rajta pedig elérhetővé teszi, hogy ne egy sarokban vasaljak a nappaliban, hanem több helyet foglaljak el a nappaliból amikor vasalok. Vagyis ilyenkor nem csak borozgatok, hanem a Netflix is az enyém erre az időszakra. Nincs vita.

Kinek ajánlom? Mindenkinek akinek eddig gagyi vasalódeszkája volt. Tényleg ég és föld a vasalás vele. Sőt még a rozé is könnyebben megáll rajta 😉

Leifheit ruhaszárító:

Már pár ruhaszárítót az életem során megrongáltam, mire úgy döntöttem a minőség itt is fontos. Ami különösen tetszik a Leifheit ruhaszárítóban azok a kerekek, az előre a szárító szélére beépített zokni csipeszek, valamint a kis tasak, amikbe bele lehet rakni a csipeszeket és már azzal együtt tárolni. Anyaga masszív, viszonyt könnyen csukható és nyitható.

Kinek ajánlom? Kültérre még nem használtam, így beltéri használatra javaslom elsősorban. 

Egyéb Leifheit kiegészítők

Seprűk

A csomagban volt sima, illetve gumi seprű fej is. A nyelek ugye minden termékhez hozzákapcsolhatók, amiből van több méret is, szóval a seprűnyelekhez is hozzá lehet ezeket rakni. Még sosem volt gumiseprűm, inkább seprűt is a Bemutatóteremben használunk, otthon inkább porszívó és felmosás kombót szoktunk alkalmazni, de azért a Bemutatóteremben néha seprünk. 

Kinek ajánlom? Jól seper mindkettő változat, ha már megvan a Leifheit szett a többi kellékből, akkor jó kiegészítő, hiszen akkor egy nyéllel kevesebb, csak a fejet kell eltárolni. 

Porseprű 

Ez a mennyezeti és fali seprű a kisfiamat fogta meg inkább. A teleszkópos nyélre felcsatolja és a pókhálókat, falon és mennyezeten megüllepedett port letakarítja vele. Persze játékból, de valóban hasznos és működik is. 

Kiknek ajánlom? Akiknek nagyobb belmagasságú a lakása és szinte lehetetlenség felérni a sarkokat bármivel is. Ez a teleszkópos nyél elég hosszú, így ezeket a nehezen elérhető sarkakat is le lehet szedni. 

Portörlő

Magát a portörlőt is fel lehet rakni a nyélre, így meg lehet hosszabbítani vele az eszközt, azonban ez egy fix eszköz, nem lehet berakni a mosógépbe. Fehér, így azonnal meglátszik rajta a por. Miután használtuk, megpróbáltuk kiszedni belőle a port, de elszürkült. Jól portalanít, de szürke, így számomra egy kicsit mindig koszos hatása marad. A számos Leifheit termékből ez az az egy, amit nem feltétlen javaslok megvásárlásra.

Leifheit tisztítószerek

A tisztítószerek tekintetében nem vagyok egyáltalán otthon, rengeteg tisztítószert kipróbáltam már, meglepően tudattam magamban az elmúlt hetekben, hogy ezzel kapcsolatban nem vagyok annyira márkahű. Páran rákérdeztetek, hogy mennyire zero waste, ezzel kapcsolatban nem találtam sok információt, csak annyit, hogy a “voluntary cleaning initiative”-nek a tagjai, amit annyit jelent (legalábbis a cleanrights.eu oldalon amit találtam róla), hogy a tagok folyamatosan dolgoznak azon, hogy egyre fenntartóbb termékeket állítsanak elő és folyamatosan fejlesszék a fenntarthatóság jegyében a termékeiket.

Működés és tisztítási képesség alapján azt tudom elmondani, hogy működnek. Szépen tisztítanak, nem erős az illatuk, hozzák a takarítószerek tekintetében elvárt szintet, vagyis az adott felületet szépen tisztítják. 

Jobbak, mint bármely másik tisztítószer?

 Nem tudom. 

Megéri tisztítószerek tekintetében ugyanolyan márkát venni, mint amilyen a felmosószettünk? 

Nem tudom. 

Annyit tudok, hogy működnek, tisztítanak. Sőt esztétikailag végre nem úgy néz ki a vegyszeres szekrényem mint egy másnapos szivárvány. Ehelyett egységes, nyugodt zöldes szín van benne, ami számomra ugyancsak boldogságot okoz. 

Leifheit termékek összesítve

Az elmúlt hetekben családilag nagy boldogságot okozott a termékek tesztelése, főleg úgy, hogy már ismertük a márkát. Meg volt egy bizonyos szintű előítélet, hogy mi az, amit várunk a termékektől. Nem csalódtunk. Minőségileg hozták a szintet a termékek. Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam kipróbálni akár olyan termékeket is, amiket alapvetően nem biztos, hogy megvettem volna, de használatuk után azonnali szerelem lett. Így legalább van elegendő tisztításhoz szükséges kellékünk nem csak otthonra, de a Bemutatóterembe is 😉 

Ha szeretnél Leifheit termékeket venni, azt számos helyen megteheted országszerte webáruházakban, illetve hipermarketekben is.

A cikket a Leifheit magyarországi képviselete szponzorálta azzal, hogy egy hatalmas mennyiségű Leifheit termékcsomagot kaptam tőlük azzal a felvetéssel, hogy használjam, és csináljak vele amit szeretnék 🙂 Köszönöm a lehetőséget!

Háztartási tippek

A Kívül Belül Boldogság YouTube csatornára videó is készült a termékekkel 🙂