Menstruáció, avagy a nagy kérdés: Hol tároljam az intim higiéniai termékeket?

Menstruáció, avagy a nagy kérdés Hol tároljam az intim higiéniai termékeket kérdésre most megkapod a választ.

Ha nő vagy és túl estél a serdülőkoron, akkor biztos nem riadsz meg a betét, tampon vagy akár egy menstruációs kehely látványától sem. Ha nem egyedül laksz, akkor bizony neked is eszedbe juthatott már, hogy a menstruáció során használt eszközöket szeretnéd – valahogyan tárolni.


A Kívül Belül Boldogság YouTube csatornán már láthattad a videót, amiben arról beszélek, hogy én hol, hogyan és nem utolsó sorban miben tárolom ezeket a termékeket.

Szó se róla, a 21. században szerencsére nem ciki, ha egy nő menstruál, ebben szerencsére a #nemluxustaska kampány  is segít nekünk, hogy tabukat tudjunk feszegetni. Az intim higiéniai készítményeket sem kell a fiók alján rejtegetni!  Azonban fontos, hogy nekünk, nőknek a menstruáció alatt használatos termékeink szükségszerűen beszerzendő használati cikkeink és általában a házi „raktárunkban” is akad belőlük pár. Így felmerül a kérdés, hogy a felhalmozott készletünket hogyan tudnánk esztétikusan és praktikusan tárolni. Hiszen a szétszaggatott nejlonzacskók és papírdobozkák látványától már feláll a szőr a hátunkon. 

Nem tabu a menstruáció!blank

A drogériák polcai roskadásig tele vannak különböző intim higiéniai termékekkel, amiket az urak jellemzően nagy ívben elkerülnek. Mi több, valószínűleg otthon sem szeretnének úton-útfélen beléjük botlani. Persze a menstruáció egy teljesen természetes folyamat, semmi szégyellnivaló nincs benne, de az intim higiéniai termékeinket nem feltétlenül szeretnénk ország-világnak megmutatni. 

Ha már időt és energiát fektettél bele, hogy a lakásod rendezett legyen, ne ennél a pontnál csússz el! A fürdőszobában vagy a mosdóban is fontos, hogy mindennek meg legyen a maga helye. A tamponoknak, betéteknek kifejezetten elérhetőnek is kell lennie, hisz minimum havonta használjuk, így nem célszerű a fiók aljáról előkaparni.

Ha már tárolás, akkor pedig csináld a lehető legjobban! Ezeknek az apró cikkeknek is add meg a tiszteletet, hiszen fontos részei a nőiségednek. Emellett pedig a fürdőszobádban is jobban érzed majd magad, ha rend és tisztaság van. 

A tárolókat alapvetően két csoportra osztottam, vannak átlátszók, amiknél elsődleges, hogy a lássuk, miből, mennyi van otthon. Míg a másik fajtája az átlátszatlan, ha mi magunk vagyunk visszafogottabbak.  Továbbá az is előfordulhat, hogy csak nem szeretnénk a család vagy barátok szeme elé tárni az intim higiéniai termékeink tárházát. 

Átlátszó tárolók – Ha nem vagy szemérmes és szereted a rendetblank

Átlátszó sminktárolóból millió féle található a webáruházban is és már többször beszéltem arról, hogy én jobban szeretem valóban szeretem látni, mi van benne a tárolóban. Persze nem is feltétlen betét, tampon vagy intim kehely tárolásra lettek kitalálva, de némi kreativitással szuper rendszerezőket találhatunk, amik méretükben és funkciójukban is megfelelnek a termékeinknek. 

Megvizsgálandó, hogy a fürdőszobában milyen jellegű bútorunk van és annak méreteihez mekkora és milyen típusú tároló illik. Ha kedvet kaptál és bejössz a bemutatóterembe, mérd le a rendelkezésedre álló helyet, hogy annak megfelelően tudjunk megoldást találni neked!

Menstruáció során használt tamponok és betétek a fiókban 

Ha a fiókos tárolás a számodra legideálisabb, akkor egyrészt mázlista vagy, mert eleve kevésbé lesznek porosak a menstruációs kellékeid, így ezeknél elsősorban a rendszerezett kinézet a fő szempont. Fiókban is lényeges a kreativitás, ha épp a fürdőszobai tároló fér el nálad, akkor egy magasabb falúba tedd a betéteket, akár állítva, akár egymásra fektetve. Természetesen erre a célra használhatod a keskeny kamratárolót vagy a hűtőrendszerezőt is, ha polcon tárolod, vagy elég magas a fiókod. Hidd el, nem okoznak majd csalódást, hiszen könnyedén kombinálhatod más termékekkel, és rendszerben tudsz tárolni akár egyéb felhalmozott kozmetikai terméket is.

blank

Tampon és betét tárolás polcon

Van lehetőséged nyitható fedeles  vagy fiókos tárolókat is használni, függetlenül attól, hogy a webáruházban miként szerepel. Ezek higiénikus tárolást biztosítanak majd a menstruációs termékeidnek, hogy se por, se víz, se bármi egyéb ne kerüljön rájuk. Szükség esetén azonban mégis könnyen hozzáférhetsz a betétekhez, tamponokhoz és továbbra is átláthatóvá teszi a tárolt holmikat.

Ha átlátszó tároló mellett teszed le a voksod, fontos hangsúlyozni, hogy nem mindegyik passzol egymáshoz. Ajánlott egy-egy helységbe azonos márkát használni, hogy harmonizáljanak egymással, illetve, ha szükséges, egymásra tudd őket helyezni.

Diszkrét tárolók – Ha visszafogottabb vagy

blank

Esztétikus megoldás lehet a webáruházban is megtalálható betét- és tampontároló doboz, mert egyrészt nem átlátszó, ezáltal senki nem fog random belekukkantani az intim termékeidbe. Másrészt letisztult és szép, így kifejezetten jól mutat egy dizájnos fürdőszobában vagy a mosdó feletti polcon.

Ennek a doboznak is van fedele, így szintén biztosított, hogy semmi kár ne érje a menstruációs cikkeidet. Emellett pedig lehetőséget nyújt, hogy kompakt helyen, együtt, mégis elkülönítve tárold a betéteket, tamponokat, kelyheket. 

A fedele miatt inkább polcra ajánlom tenni, de persze ha elég mély a fiókod, teheted oda is nyugodtan. A webáruházban fekete és fehér színben is megtalálod, így csak döntened kell, hogy melyik harmonizál jobban a fürdőszobáddal! 

A teljesség igénye nélkül

Ahány nő, annyi szokás… persze nem kell mindent szó szerint érteni. Rajtad áll, hogy neked melyik intim higiéniai eszköz válik be legjobban. Nyilván kitapasztaltad (vagy majd fogod), hogy az életvitelednek, az igényeidnek és a testednek mire van szüksége. Egy azonban biztos, a betéttől kezdve, az intim kelyhen át, egészen a menstruációs bugyiig mindent tárolni kell, méghozzá lehetőleg kis helyen és higiénikusan.

Most én is kísérletezési fázisban vagyok. A videbóban beszélek arról, hogy milyen az új menstruációs kelyhem, milyen élmény vele az élet és én miért döntöttem amellett, hogy kipróbálom.  A menstruációs kehely a Női Boldogság webáruházból van, ahol több információt is kaphattok, ha hezitálnátok a kehely kipróbálását illetően. Például a menstruációs kehely használata különösen hasznos olvasmány.

Remélem, tudtam segíteni ebben az intim témában is. Ha egyéb tárolási megoldást keresnétek az intim higiéniai termékeiteknek, nézzétek meg az erről szóló videót!

Kivül Belül Boldogság Webáruház

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük