Mikrohullámú sütő tárolása: hogyan spórolhatsz a legtöbb helyet?

A mikrohullámú sütő tárolása nagy fejtörést okozhat.
hirdetés

Nehéz elképzelni az életünket popcorn, előrecsomagolt ételek és más mikrózható csodák nélkül, nem is beszélve a maradék ebéd újramelegítéséről és a fagyasztott ételek felengedéséről sem. A mikrohullámú sütő azon modern konyhai eszközök egyike, amelyről addig nem realizálod, hogy mennyire nagy jelentőséggel bír a mindennapjaidban, ameddig el nem romlik. Ehhez hasonló tragédiák elkerülése miatt fontos tudnunk, hogy hogyan kell és lehet optimálisan tárolni a mikrohullámú sütőnket. Lesz szó arról, hogy hogyan tisztítsuk meg a készüléket és hogy melyik tárolási módszer foglalja a legkevesebb helyet a konyhapulton, milyen lehetőségeid vannak a tárolást illetően, hogyan tudod megóvni mikródat.

Először is válaszd ki a számodra ideális mikrohullámú sütő típust!

Millió féle mikró létezik a piacon, megannyi funkcióval, azonban első szempontként a tartósságot kell figyelembe vennünk. A minőségi mikrohullámú sütő körülbelül 10 évig fog kiszolgálni téged, ezért érdemes befektetni egy olyan készülékbe, amely bármilyen helyen tárolva bírja a gyűrődést. Ostobaságnak tűnhet, hogy az ember időt szánjon arra, hogy körültekintően megfontolja ennek a használati tárgynak a megvételét, de ne feledd, ez az az elektronikai cikk, amely lehetővé teszi, hogy 5 perc alatt csinálj egy bögrés browniet. Szerintem megéri a fáradozás. 😉

Tisztítsd ki alaposan a mikródat

Ha már egy mikró boldog tulajdonosának mondhatod magad, akkor a következő lépés az, hogy tisztára mosd a mikrót kívül-belül. Habár már léteznek olyan mikrók, amelyek hidrolitikus öntisztító funkcióval rendelkeznek, ha engem kérdezel, felesleges lenne plusz pénzt költeni egy ilyen típusra. Az Aquaclean mikrók gőz segítségével lazítják fel a mikró falára tapadt szennyeződéseket, ételmaradékokat. Azonban erre létezik egy pénztárcabarátabb fortély is. Helyezz a mikróba egy nedves kendőt, és kapcsold be 1-2 percre. Ha nemcsak a piszokkal kell megbirkóznod, hanem még kellemetlen szagokat is áraszt a mikród, akkor pedig rakj félbevágott citromokat és vizet egy edénybe, majd szintén 1-2 percig “melegítsd”. Ezt addig ismételgesd, amíg meg nem szűnik a szag. Ha kíváncsi vagy hogy hogyan működik a valóságban ez a praktika, akkor a Kívül Belül Boldogság csatornáján a Mikro tisztítása gyorsan és egyszerűen videó biztosan hasznodra fog válni.

Mikro tisztítása gyorsan és egyszerűen | citrommal – működik?

Melyik a mikrohullámú sütő leginkább helytakarékos tárolási módjai?

A mikrohullámú sütő tárolása nagy fejtörést okozhat.

A sütő felett beépítve

Ez klasszikus és előnyös választás, különösen a kisebb konyhákban. A tűzhely felett szépen elrejtett mikróval rengeteg teret szabadíthatunk fel a konyhapulton vagy a konyhaszekrényben. Habár kifejezetten helytakarékosak, figyelembe kell venni, hogy általában nem tud szellőzni a mikró, mint egy önmagában különálló darab. Mi több, a tűzhely és a beépített mikró közötti részt kimondottan nehéz becsempézni. Minden esetben külön beavatkozást igényel azoknak a felrakása. Mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat, majd dönteni, hogy számodra mi fontosabb. A konyhapulton lévő hely felszabadítása megér egy kis plusz pénzt a szakembernek?

A felső polcon

A mikrohullámú sütő tárolása nagy fejtörést okozhat.

Ha be tudod érni egy kisebb mikrohullámú sütővel, akkor a felső szekrények részeként egy polcra teheted. A választott típustól függően előfordulhat, hogy szükséged lehet egy olyan polcra, amelyen a mikrohullámú sütő egy kicsit előrébb nyúlik, mint a felső szekrények, és előre számolnod kell azzal, hogy villanyszerelő a szükséges aljzatot a falon hova fogja helyezni.

Ne feledd, hogy mind a mikrohullámú sütőnek, mind pedig a mögötte lévő dugónak/vezetéknek kellő mélységre lesz szüksége.

Konyhapulton: egyszerű, de nagyszerű

A mikrohullámú sütő tárolása nagy fejtörést okozhat.

A mikró konyhapulton való tárolása talán az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módszer. Könnyen elérhetővé válik a mikró, nem kell hajolgatni és lábujjhegyre állni a maradék ebéd megmelegítésénél. Azonban hiper-szuper mikrónk értékes helyet foglalhat el a konyhapulton más elektronikai eszközöktől és élelmiszerektől. Ezt könnyedén ki tudjuk küszöbölni egy konyhapult rendszerező segítségével, amellyel visszanyerhetjük a mikró által elfoglalt teret. Ez két módon valósulhat meg. Az egyik lehetőség, hogy a mikrót polcoljuk fel, amellyel alul szabadul fel egy kis tér. A polcon egy kisebb méretű mikró férhet el, amely nem haladja meg a 33 cm-t. A polc alatt kisebb tárgyak, valamint akár 40 cm magas elektromos készülékek is elférhetnek, mint például a turmixgép, a vízforraló, a kávégép vagy a kenyérpirító. A másik megoldás az, hogy a mikró felett képezünk egy kis helyet, ezzel kibővítve a vertikális teret. A konyhapult rendszerező állvány bővíthető, így nem kell aggódnod, hogy nem tudod majd a mikród fölé helyezni a polcot.

Elrejtve egy szekrényben

Abban az esetben, ha nem szereted a mikród látványát, akkor elrejtheted egy konyhaszekrényben. Ez az opció akkor a legkedvezőbb, ha nem szoktad olyan gyakran használni a mikrót. Csak győződj meg arról, hogy olyan modellt választasz, ami bedugva is illeszkedik a szekrénybe, és feltétlenül tájékoztasd a villanyszerelőt a mikróval kapcsolatos terveidről, hogy oda szerelje be a konnektort, ahova kell. 

Remélem tudtam pár ötletet adni, hogy hova célszerű helyezni ezt a kényelmes kis készüléket a konyhádban! Egyébként hozzátenném, hogy az sem szégyen, ha szimplán csak a konyhapulton árválkodik a mikród. Gyakran a legegyszerűbb opciók a legjobbak. Tárold úgy a mikródat, ahogy Neked és a családodnak a legkedvezőbb!

Ha további segítségre van szükséged a mikrohullámú sütő tökéletes helyének kiderítéséhez, fordulj hozzánk bátran, és együtt megtaláljuk a tökéletes megoldást!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés