Milyen kütyü van a táskádban? Amikor egy power bank hasznos lehet.

A táskád mérete és a magaddal cipelt tárgyak mennyisége  élethelyzetnek, életkornak és az otthontól távol tartott órák számának arányosításától függ. Nem mindegy, hogy a táskád egy részét a sminkes szütyőd teszi ki, vagy pedig a gyerekednek a különböző nyamija. Aztán attól függően, hogy milyen messze megyünk az otthonunktól, hogy mennyi egyéb SOS saját nasi is szerepel a táska tartalmának listájában. Ismerek olyat, aki cserélgeti a táskáját, és van olyan is, mint például én, hogy 90%-ban azzal az egy darab táskával indul neki a városnak.

Egy valamiben biztos vagyok: a telefonod nélkül nem indulsz útnak.

Kivéve, hogyha éppen valami digitális detox félét próbálsz csinálni, és megerőlteted magad, hogy nem viszel magaddal telefont.

Táskarendszerezés a kütyüknek

A táskádon belül azt javaslom, hogy minden körülmények között kis rendszerező tasakokban, részlegekben gondolkozz. Bontsd szét kategóriákra a táskádat. Így könnyebben tudod kezelni a tartalmát is. Például lesz egy szütyő/tasak/zseb/fül az intimhigéniának, a gyerekkel kapcsolatos ételnek és játékoknak, a sminkeknek és így tovább, egészen az elektronikáig.

Ahogy egyre digitalizálódik a világ, manapság igenis bele kell tervezni a táskádba az extra kütyüket is. Jelen esetben a laptopot, laptoptöltőt, fülhallgatót, telefont, telefontöltőt, vagy pedig az egyre népszerűbb power banket is. Ha nem tudnád mi az a power bank, a hordozható vésztöltők többszöri feltöltésre elegendőek. Vagyis nem kell négykézláb keresgélned a kimenetet a tárgyalóban, hogy fel tudd tölteni a telefonodat, hanem előkapod a táskádból (természetesen az elektronikai rendszereződön belül) a power banket és kényelmesen feltöltöd (mert otthon feltöltötted a power bankedet, ami most feltölti a telefonodat).

Priorizálni

Ha belegondolsz, milyen fura már, hogy egy közel fél kilós kütyüt cipelsz egész nap csak azért, hogyha esetleg, valamilyen oknál fogva mégis lemerül a telefonod, akkor legyen lehetőséged feltölteni külön szenvedés és dugalj keresése nélkül is…

 

…azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a 21. században nem a mamutoktól, vagy a farkasoktól félünk, hanem:

ha nincs megfelelő WIFI otthon

ha 1%-os töltöttségi szintet eléri a telefonunk.

Ebben a fenti esetben pánikszerűen viselkedünk. Itt nem csak az Y vagy a Z generációsokra gondolok. Bizony az X generációsok egyre nagyobb hányada válik függővé a telefonjának. Itt persze nem csupán a különböző játékok, vagy a közösségi médián töltött idő ami számít. A telefonodon dolgozol, ott írsz emailt, a Messengeren üzensz a munkatársaidnak, és az Instán adod le a rendelést a következő karácsonyi bulihoz.

Egy szóval a priorizálás itt egy kulcsfogalom. A hátad amúgy is meg van terhelve az egyéb dolgoktól, és jelen helyzetben át kell gondolnod, hogy egy 400 grammos power bank és egy fél literes kulacs, vagy pedig csak egy másfél literes ásványvizes palack, amit a hátad kibír. Hiszen ezt egész nap cipelni fogod.

Az se biztos, hogy mindig, minden körülmények között kell cipelned, hiszen a laptopodat sem cipeled állandóan magaddal, kivéve ha digitális nomádnak készülsz és kávézókból és közösségi irodából dolgozol. Így amikor nincs szükséged a kütyükre, akkor az egész elektronikai dolgok tárolására alkalmas rendszereződet ki is veheted a táskádból. Sőt vedd is ki a táskából, ne cipelj feleslegesen semmit se.

Mikor lehet hasznos egy Power bank?

Nem mindig, minden élethelyzetben szükséges egy power bank. Például ha egész nap otthon vagy a gyerekeiddel, vagy otthonról dolgozol, vagy nem annyira fontos neked, hogy folyamatosan elérhető legyél, akkor a power bank nem neked való. Bár mindig vannak élethelyzetek, amikor kifejezetten hasznos, ha ott lapul a táskádban.

Egész napos mászkálás

Ha vannak olyan napok, amikor reggel elindulsz és csak este érsz haza, akkor egy elegánsabb megoldás lehet a power bank. Ilyen esetben nem kell harcolnod a kávézóban, hogy a konnektor mellé tudj ülni, vagy pedig nem kell sütivel megvesztegetned egy szakdolgozatot író fiút, hogy adja oda az extra kimenetet neked 10 perce (igaz sztori).

Igazából a legkönnyebben úgy lehet leírni, hogy nem kell megalkudnod a technológiával és spórolni az árammal. Azt olvasol, azt nézel és azt hallgatsz, amit szeretnél.

Ha pedig az írás is hozzátartozik a napi mászkáláshoz, akkor ne felejtsd el a számodra megfelelő tollat magaddal vinni!

Utazás

Évente azért pár alkalommal útnak indul a család. Amikor a férjemmel utazunk valahova, akár kocsival, fontos, hogy fel legyek töltve, mert ha nem, akkor nem tudom bedugni az autóba a töltőt. Olyankor azé az autótöltő, aki vezet. Így vagy vezetek, vagy elfogadom a végzetemet és elteszem a telefont.

Természetesen ha repülővel mész valahova, akkor a reptéreken van eldugott pár olyan lehetőség, ahol fel tudod tölteni a telefonodat. Na de tényleg a földön akarsz ücsörögni, vagy meg akarod kockáztatni, hogy elviszik a telefonodat? Régebben az is előfordult, hogy az automatákat kihuzogatták az utasok, így már komoly biztonságtechnika van arról is, hogy hogyan védjék meg a kreatív utasoktól az automaták áramforrásást.

Azt meg természetesen nem gondolom, hogy szeretnéd megkockáztatni, hogy lemerüljön a telefonod és ne tudd lefotózni amikor a kisfiad nyitott szájjal elalszik a reptéren 5 perccel becsekkolás előtt.

Fesztiválok

Ugyan ebből a részből az utóbbi időben kimaradok, ha te egy fesztiválozós alkat vagy, akkor ezen is elgondolkodhatsz. Azt hallom, hogy a power bank a fesztiválozók egyik legjobb barátja a többi egyértelmű barát mellett ilyenkor.

Mindig legyél naprakész

Ami nélkül nem indulok el ha egyedül megyek el otthonról, az a kulcsom, pénztárca és a telefonom lehetőleg feltöltve. Ez alól kivétel, ha az oviba megyek a kisfiamért, mert akkor csak egy kulcsot viszek magammal. Amikor pedig a férjemmel mozdulok ki, akkor előfordul, hogy semmi sincs nálam, mivel nem szeretnék semmit se feleslegesen cipelni. Olyankor nem szeretném, hogy a világ elérjen engem.

A kedvenc történetem az, amikor az egyik ügyfelemnek a táskájában egy komplett fél literes ásványvizes palack eltűnt, és nem értette, hogy miért nem fér bele az új fél literes üveg. Ez mutatja meg azt, hogy a táska tele van felesleges hulladékkal, ami miatt nem találod a fontos dolgokat, vagy ami miatt úgy hiszed, hogy már semmi sem fér bele a táskádba.

A power bank egy modern gondolat. Nem mindenki életében hasznos, azonban ha a családodban, család szinten szerinted kihasználnátok, akkor tervezd bele az eletronikai kütyüket tartalmazó rendszerezőbe, hogy ennek az új kütyünek is legyen egy állandó helye a töltők mellett a táskádban.

A cikket az Office Depot támogatta.

 

2018-11-20T18:45:14+00:000 hozzászólás

Hagyj üzenetet