Online kurzus? Nekem való? Kérdések – válaszok

Vége a nyárnak. El kell fogadnunk, hogy a láblógatós időszaknak vége. Mostantól egyre többet leszünk majd benn, egyre többször kell szembesülnünk az otthonunkkal és a jelenlegi állapotával. A gondolatainkat sem fogja elvonni az adrenalin és a cukor, ami a nyaralásból, valamint a rengeteg fagyiból jön, amit a nyár folyamán elfogyasztottunk. Jön az ősz, és minden ami vele jár.

Én személy szerint szeretem az őszt. Már olvashattátok egy korábbi bejegyzésben, hogy szerintünk a szeptember az új január. Ezzel kapcsolatban hoztam pár gondolatot, hogy miért éri meg neked jelentkezni a Rendezett Lélek online kurzusra(8 hetes alap, 12 hetes kisgyermekes családi), és mivel leszel több, mint ma.

Milyen terveid vannak a nyár utolsó hétvégéjére? És az iskola/bölcsi/ovi első hetére? Tele van a naptárad és meg akarod váltani a világot, hiszen végre visszatér minden a normális kerékvágásba?

Nekem rengeteg! Alig várom, hogy visszatérjen a rutin a napjainkba, hogy ne legyenek az emberek szabadságon, és haladjanak a projektjeim a magánéletben és a munkában is. No meg aztán ott van a háztartás, amivel a nyáron nem igazán foglalkoztam. Élveztem inkább a nyarat.

Szeptember 10-én indul a nagy rendszerezős online kurzusunk: Rendezett Otthon és Lélek 

(8 hetes alap, 12 hetes kisgyermekes családi)

Egyszer rendet rakni, aztán soha többet?

Az otthonszervezés egy nagy projekt. Nem mondom azt, és nem is hiszem azt, hogy egyszer kell igazán rendet tenni az otthonunkban, és utána soha többet nem kell vele foglalkozni. Hiszen a tárgyak jönnek, elromlanak, megváltozik az élethelyzetünk, néha megváltozik az is, hogy kivel élünk együtt, vagy kivel nem. Költözés is gyakrabban van, mint a SOHA többet, szóval igen, bizonyos időszakonként érdemes átnézni az otthonunk tartalmát. Azonban amiben az otthonszervezés segít, hogy az otthonod tartalma a jelenlegi életednek megfelelően lesz kialakítva, nem lesznek olyan dolgok, amik visszahúznának a múltban, mindinkább olyanok, amik segítenek előrevinni és elérni a céljaidat. Az otthonszervezés során pedig kiépítesz egy friss rendszert az otthonodban, amit könnyebb lesz szinten tartani, és a napi rendrakós, takarítós pillanatok is rövideülnek, hiszen MINDENNEK meg lesz a helye.

Néha annyira felszabadító érzés megválni a felesleges dolgoktól. Ha elkap a láz, gyakran még akár a családot is bevonhatod a válogatásba, rendszerezésbe és igen, néha még a takarításba is.

Ilyenkor, egy-egy hétvége során hulla fáradtan behuppansz az ágyba, és megelégedett mosollyal nyugtázod, hogy minden kész, most vagy egy hónapig hagyjon mindenki békén, teljesítetted amit kell. Elkezdődhet az ősz, mindent bepótoltál ami nyáron elmaradt.

Azonban ezzel két probléma is van:

  1. probléma: Csak ritkán kerül fókuszba az otthonod.
  2. probléma: Egy kiadós pakolós hétvége után csökken a motivációd és a kedved, és nem haladsz tovább, mindig csak a hurrikán súlytotta területekre jut időd, azonban ez csak tüneti kezelés.

Tudom. Sokszor csak a túlélésre játszol. Én is. Mindenkinek vannak ilyen időszakai az életében. Amikor egyszerűen nem fontos, nem prioritás az, hogy hogyan néz ki az otthonunk, vannak számunkra éppen akkor fontosabb dolgok.  

Az otthon rendbentartásához csak kevés embernek van meg folyamatosan a motivációja, nem utolsósorban kialakítani a rendszereket!

Negyedévente egy kiadós pakolós nap az, amit képesek vagyunk dedikálni az otthonunkra, hiszen rettentően elfoglaltak vagyunk.

Hogyha az a célod, hogy kialakíts egy olyan rendszert az otthonodban, amivel hosszútávon csak a fenntartás lesz a feladat, akkor van egy megoldásom erre.

A Rendezett Otthon és Lélek (8 hetes alap, 12 hetes kisgyermekes családi) program nem csupán egy online kurzus. Ez egy új perspektívát ad ahhoz, hogy hogyan tekints az otthonodra, és az otthonodhoz fűződő viszonyra. A folyamat során pedig tudatosítod magadban, hogy a mindennapi tevékenységeid hogyan befolyásolják az otthonodban levő tárgyakat, helyüket, és mindazt ami körülvesz téged a tárgyi síkon, valamint emberi kapcsolatok terén is.

Az otthonszervezésnek a fele csak eljutni a döntésig, hogy eldöntsd, megérdemled, hogy jó dolgok történjenek veled, és hogy ezért képes vagy cselekedni is. A kurzus során egy jól bevállt módszert adunk a kezedbe, hogy neked “csak” a végrehajtással kell foglalkoznod, és cselekedhess egy rendezettebb, boldogabb élet irányába.

El tudod képzelni, hogy milyen jó érzés lesz karácsonykor egy rendezett, tiszta otthonban ünnepelni? Fejezzünk be hatékonyan a 2018-as évet! További 20 indok, amiért szükséged van az otthonszervezésre!

Kérdések és válaszok az online kurzussal kapcsolatban

Rengeteg kérdést kaptunk az elmúlt időszakban tőletek a kurzussal kapcsolatban Facebookon és emailen keresztül is. Szeretnénk válaszolni a leggyakrabban feltett kérdésekre:

Mennyi időt igényel a kurzus?

A tananyag és a videó feldolgozása hetente 30-40 percet vesz igénybe. A tananyaghoz tartozik minden héten egy nagy, vagy pár apróbb feladat. A feladatok 2-4 órát vesznek igénybe, attól függően, hogy milyen helyzetben van a résztvevő a feladat kezdésekor.

Nem vagyok Facebookon, sokról maradok le?

A tananyag és a videók a weboldalunkon keresztül elérhető felületen lesznek, ezekhez nem szükséges Facebook jelenlét. Azonban a Facebook csoportban bemutatkoznak a résztvevők, megismerkedhetsz más, hasonló helyzetű lelkes emberekkel, és a kurzus során motiválhatjátok majd egymást. Az élő videókat pedig minden esetben feltöltjük a kurzus felületre 48 órán belül.

Az online kurzus nem tudom, mit is jelent pontosan. Mindig egy adott időpontban elérhető kell, hogy legyek?

A Rendezett Otthon és Lélek online kurzusnak (8 hetes alap, 12 hetes kisgyermekes családi) egy mindenki számára érthető, egyszerűen kezelhető felület ad otthont. Ha csak ki szeretnéd próbálni a felületet, akkor javaslom, hogy jelentkezz be a Napi Rendszerezős Egypercesek ingyenes minikurzusra, amin keresztül megismerheted a kurzus felületet. A tananyag és a videó könnyen hozzáférhető, a navigáció nyelve magyar. Amennyiben bármilyen technikai nehézséged akad, mi itt leszünk, és segítünk. A célunk, hogy mindenkinek jó élmény legyen részt venni a kurzuson.

A tananyag minden héten hétfőn válik elérhetővé a Kívül Belül Boldogság oktatási felületén keresztül, ami bármikor megtekinthető, korlátozás nélkül. Az élő videók dátumát előre megírjuk nektek, fel tudtok készülni, azonban ha véletlenül nem tudtok résztvenni, később a kurzus felületén visszanézhető lesz minden.

Miről is szól a két kurzus pontosan?

A kurzus heteit Timi és Szandra felosztották egymás között, így egyenlő arányban lesz egy kis Belül és egy kis Kívül is. A pontos tematika a kurzus oldalain megtalálható.

A 12 hetes kurzusban pedig Timi és Szandra mellett Faragó Ági is részt vesz, mint szakértő.

A 8 hetes alap kurzusban nincsen szó a gyerekekről, a 12 hetes kurzust pedig a 6 év alatti kisgyermekes családoknak ajánljuk leginkább.

8 hetes: “gyerekmetes”, lehet gyermeked, de a kurzus témáiban kifejezetten nem lesz róluk külön szó 🙂

A 12 hetesben van szó a gyerekek tárgyairól, emlékeiről is.

Bővebben ebben a cikkben látod a különbséget a kurzusok között: Rendszerezd az otthonodat 2018-ban!

Mi a helyzet akkor, ha mégsem tetszik a kurzus?

Amennyiben nem vagy elégedett a kurzussal, az első két hét alatt visszamondhatod részvételi szándékodat, és visszafizetjük a kurzus árát. Minden esetben jelezd az igényedet nekem a szandra@kivulbelulboldogsag.hu emailcímen.

Minden évben háromszor indítjuk el a Rendezett Otthon és Lélek (8 hetes alap, 12 hetes kisgyermekes családi) kurzust. A mostani kurzus hétfőn, szeptember 10-én indul – egyidőben a szeptemberi megújulással és az iskolakezdéssel, és pont az ünnepek előtt fogjuk befejezni, hogy a készülődés már Kívül és Belül is rendben teljen.

Fektess be magadba, hogy a továbbiakban letisztultabb és boldogabb életet élhess. Mi adjuk a receptet, Neked csak “ki kell főznöd” magadnak a megoldást.

Miért ma? Miért ne ma?

Érdekel a 8 hetes kurzus
Érdekel a 12 hetes családi kurzus
2018-08-30T19:34:43+00:000 hozzászólás

Hagyj üzenetet