Skip to content

Évrendező füzet – rend az otthonodban egy fókuszált 2022-ért!

  Az új év első napjaiban sokan el-elmerengünk azt hiszem: érdemes-e fogadkoznunk? Lehet, hogy már meg is tetted a saját fogadalmaidat, lehet, hogy csak halvány kívánságként jelent meg benned az igény egy új szokásra, a változtatásra. A legtöbben az életmódunkon kívánunk csiszolni: egészségesebben élni, többet mozogni, összeszedettebbnek lenni, kisimultabb, nyugodtabb, rendezettebb életet teremteni magunknak és a családunknak.

  Azt is mindannyian tudjuk, hogy ezekből a fogadkozásokból néhány hét múlva már csak a bűntudat marad, hiszen nem mennek egyik napról a másikra, és könnyű a hétköznapok rohanásában feladni az egészet. Kevesen tervezünk ugyanis apró lépéseket: a legtöbben nagy változásra vágyunk. Holott a nagy változás is kis lépésekből, hétköznapi teendőkből áll össze!

  A kurzuson felül is szeretnék segíteni, hogy idén tényleg sikerüljön számodra, amit elterveztél, ezért készítettem egy kis meglepetést.

  Segítségedre lesz a letölthető évrendező füzet!

  Mit szólnál, ha az idei év más lenne? Vágjunk bele együtt az évrendező füzettel!

  A fizikai helyek és a milyenségük nagyon meghatározóak az életükben. Egy rosszul elrendezett és felszerelt konyhában nem fogsz minden nap egészséges ételt főzni, az átláthatatlanul berendezett gyerekruhaszekrény garantálja, hogy minden reggel elkéstek és a rumlis íróasztalon nehezebben fogsz haladni az adminisztrációval, a tanulással és a munkával is.

  Én pedig segíthetek neked abban, hogy ez megváltozzon és az új rendszert könnyedén feltarthasd az életedben. Készítettem egy ingyen letölthető évrendező füzetet, amit bátran letölthetsz. Ezt a kis segédletet személyre szabhatod arra a helyiségre, amivel a leginkább haladni szeretnél az otthonodban vagy az irodában. Nyomtass belőle annyi lapot, amennyire szükséged van: ha több rendezendő helyiség is van, vagy a barátnőddel közösen vágnál bele az otthonrendezésbe, akkor nyugodtan nyomtass több példányt!

  Miben segít neked az otthonszervező évrendező füzet?

  Reményeim szerint ez a kis segédlet segít majd átgondolni, hogy a vágyaidhoz milyen apró lépéseken keresztül vezet az út. Így nem marad meg a légből kapott ötletek és nagy fogadalmak területén a kívánságod, hanem konkrét terv válik belőle, amit napról-napra, ahogy időd van, végrehajthatsz.

  Az otthonszervező évrendező füzet abban is a segítségedre lesz, hogy nyomonkövesd a haladást: valószínűleg nem leszel meg vele január 10-ig, de ez nem is baj. Nem lehet nagy változásokat elérni egy csettintésre! Hiába tervezel szigorú menetrendet, ha jönnek a hétköznapok, habcsókunikornist kell vinni az oviba, köhécsel a kutya, a negyedik harisnyád is felfutott a reggeli rohanásban… majd meglesz minden. Az évrendező füzetben látod majd a haladást és nyugodtan igazíthatsz a terveiden, hogy biztosan elérj a célodhoz.

  Itt az idő lezárni az előző éved és megtervezni, hogy milyen változásra vágysz! Segítségedre lesz az évrendező füzet!

  A saját otthonunknak egy támogató, kellemes helynek kéne lennie, a saját tárgyainknak pedig örömet kéne okoznia és megkönnyíteni az életünket. Mégis, néha ellepnek a felesleges tárgyak és a lakás egy állandó feladatlistaként van jelen az életünkben. Itt az idő átgondolni és elengedni az előző évet: nem kell, hogy bűntudatod legyen, elég, ha megfogalmazod a célkitűzéseket és aztán teszel majd értük.

  Az évrendező füzetben végigvezetlek a lakásod egy-egy pontjának rendszerezetté alakításában. Válaszd ki azt a helyet az otthonodban, ami a legkevésbé segít, támogat, ami a legkevésbé néz ki jól. Együtt elbírunk vele! 😉 az otthonszervező füzet a segítségedre lesz.

  1. lépés: szabadítsuk fel a teret és váljunk meg a felesleges tárgyaktól!

  Lehet, hogy elsőként arra gondolsz, hogy minden kell, de biztos, hogy mindenre ITT van szükséged? Itt használod ezeket a tárgyakat, vagy csak itt szoktak menetközben kiesni a kezedből? 😉 Egyáltalán használhatóak még, vagy töröttek, kopottak, lejárt termékek? Válogassuk ki az ide tartozó és a felesleges vagy máshol jobban funkcionáló tárgyakat.

  2. lépés: teremtsünk átlátható és fenntartható rendet!

  Ahogy megszűnt a túlzsúfoltság, máris kezd körvonalazódni, hogy miként is használhatnád jobban a lakásnak ezt a pontját. Rendezd el újra az itt lakó tárgyakat: amiket minden nap használsz, azok maradjanak könnyen elérhető helyen. A gyakran, minden héten elővett tárgyak pedig maradjanak még karnyújtáson belül, hogy innentől seperc alatt megtalálj mindent! 😉 A többi dolog pedig mehet a fiókok mélyére külön válogatva, felcímkézve, gondosan elrakva.

  3. lépés: pótoljuk, ami szükséges, keressünk helyet a maradéknak!

  Nem az a cél, hogy tornádóként végighaladj az otthonodon és mindent kidobálj, hanem hogy egy ésszerű, saját rendszert teremts magadnak. Ha menetközben rájöttél, hogy öt darab szappannal rendelkezel, de a tusfürdő, amit egyébként használsz, az már elfogyott, akkor jegyezd fel, szerezd be, a szappant pedig nyugodtan tedd el a kezed ügyéből egy fiók mélyére, majd idővel elfogynak a kézmosónál. Ugyanígy, minden rendszerezhető ponton keresd meg a pótolni és az áthelyezni szükséges tárgyakat.

  Konkrétabb útmutatásra lenne szükséged egy-egy ponthoz? Mutatom!

  Ha csak pár perced van, akkor neked lett kitalálva az ingyenesen elérhető Napi Rendszerezős Egypercesek című videókurzus. Csak röviden és célratörően! Így veszünk mindig górcső alá egy-egy témát, ami segíthet a rendszerezettebb és nyugodtabb otthonod megteremtése során.

  Időgazdálkodás gyorstalpaló tréningünk során SOS megoldásokat keresünk a fenti problémákra. A közös 4 órában megnézzük, hogyan függenek össze a kitűzött céljaink, a napi szintű rutinok, a fókuszálás és a relaxáció. Mert ezek összefüggenek. Mire számíthatsz? 4 óra pörgős tanulásra, ami után legalább 1 jó ötlettel térsz majd haza, hogy min változtass az időgazdálkodásodban.

  A blogon igyekszem minél több olyan témát kifejteni, ami lépésről lépésre átvezet a tárgyak kusza rengetegén keresztül egy jól kialakított, személyre szabott rendig az otthonodban. A Konmari módszer az egyik lehetséges alternatíva, így összefoglaltam a főbb tudnivalókat az otthonszervező-szakértő útmutatásairól.

  Ha végre rendet csapnál az iratok, dokumentumok és garancialevelek között, akkor már kattints is Strémen-Buzás Judit posztjáért a papírok közti rendetlenség felszámolásáért.

  A fürdőszobában szeretnél átláthatóbb rendet, hogy meggyorsítsd az reggeli készülődést vagy az esti fürdetést? Olvasd el Szitás Judit tapasztalait a fürdőszobarendszerezés kapcsán!

  És igen, a következő bejegyzés is egy Judithoz köthető: itt vannak Fehérvári-Varga Judit élményei, hogy hogyan sikerült az otthonszervező találkozó segítségével a ruhák rendszerezése.
  Huszka Ági pedig a kapszulagardrób, vagyis a minimalista ruhatár kialakításában lehet a segítségedre.

  A végére hagytam egy nagyobb mumust: megtaláltad a harmadik fokhagymakinyomót otthon? 😉 Fusd át Szitás Judit ötleteit a konyharendszerezésről!

  Ha pedig az íróasztalodon szeretnél egy fenntartható, szép rendszert kialakítani, amivel fókuszáltan tudsz majd figyelni, akkor kövesd a Facebook oldalt, hiszen nemsokára jön egy részletes blogbejegyzés, amiben az íróasztalok minden fajtájára kitérek.

  Kövess a Facebookon is 😉

  Előre egy fókuszált, nyugodt, otthonos 2022-ért!

  Fontos szem előtt tartani, hogy amikor a lakás kialakításán dolgozol, akkor ne külső elvárások vezessenek. Nem az a cél, hogy össze lehessen téveszteni egy bútorkatalógussal az otthonodat, hiszen akkor az az otthon nem a te igényeidet szolgálná ki.

  A lényeg, hogy kényelmesen és jól érezhesd magad a bőrödben a lakásod falai közt, szívesen töltsd, töltsétek ott az időt és minden tárgy téged, titeket szolgáljon. Hiszen ez a dolguk! 😉

  Az otthonszervező évrendező füzet remélem segít majd a jó célkitűzések megfogalmazásában, tervvé váltásában és egy szabadabb, jó hangulatú otthon kialakításában. Hajrá 2022, jövünk!

  Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

  Tippek, motiváció a mindennapokhoz