OXO tároló: útmutató a légmentes élelmiszertároláshoz

Az OXO tároló doboz a légmentes kamra tárolás egyik alap kiegészítője.
hirdetés

Szeretnéd létrehozni az álom kamrát? Szükséged van egy átlátható rendszerre, amely segít abban, hogy a megfelelő mennyiségeket vásárold az élelmiszerboltokban? Ha igennel válaszoltál a fenti kérdésekre, akkor az OXO tároló fogja a legnagyobb segítséget nyújtani! Könnyen használhatóak, frissen tartják az élelmiszereket és kamrád polcai lenyűgöző látványt fognak nyújtani, amit a család minden tagja értékelni majd.

OXO tároló: hosszú távú befektetés

Hamar kicsúszhat kezünk közül az irányítás, amikor a száraz élelmiszerek tárolásáról van szó. Ha kamrád tele van mindenféle befőttesüveggel és megannyi tárolóval, akkor itt az ideje, hogy egy egységes rendszert vigyél be az otthoni térbe, amelyben te is könnyen eligazodsz majd. Hosszú távon egy rendszerezett kamra időt és pénzt takarít meg: lehetővé teszi, hogy egy pillantás alatt fel tudd mérni, hogy miből mennyi van, mi az, amit még be kell szerezni. Főzéskor csak megragadod az OXO tárolót és egyszerűen, – nem okozva hatalmas rendetlenséget a kamrában, – kiöntögeted az éppen szükséges hozzávalókat. Ezek a tárolók képesek minden élelmiszert frissen tartani és kártevőktől mentes állapotban megőrizni.

OXO tároló kiválasztása a kamrához

Ha te az a típus vagy, aki rendszeresen ömlesztve vásárol élelmiszereket, elengedhetetlen egy OXO kollekció a spájzban. Az élelmiszerboltokban, a papír vagy műanyag zacskók nem alkalmasak a száraz hozzávalók tárolására: könnyen elszakadhatnak, nem tartják frissen az élelmiszert, megnehezítik annak kiöntését és csak halmozódnak a konyha polcain. 

Az OXO tároló dobozok remek megoldást nyújtanak arra, hogy ételeid hosszabb ideig frissebbek maradjanak, mint az eredeti csomagolásban. Ráadásul segít maximalizálni a konyhád és kamrád kapacitását. Az, hogy megszabadulhatunk a felesleges csomagolástól, és helyette egymáshoz illő tárolókat használunk, a kamránknak szép, letisztult megjelenést kölcsönöz, és csökkenti a vizuális zajt.

OXO tároló: szuper módszer az egész család számára

Az OXO tárolók használata nem fog gondot okozni sem a kíváncsi gyerkőcnek, sem a nasi után kutató férjnek. A gomb megnyomásával a tető alján elhelyezkedő keret kifeszül, kinyomja a szilikon tömítést a tartály falaihoz, és megakadályozza, hogy kiszökjön a levegő. Ennek az egyszerű mechanizmusnak köszönhetően egy kézzel is kényelmesen ki tudod nyitni a tárolót, amely egy hatalmas előnyt jelenthet főzés vagy nassolás közben. 

Az OXO tároló doboz a légmentes kamra tárolás egyik alap kiegészítője.

Általános tippek az OXO tároló vásárlásakor

 • Figyelj a méretekre: Ugyan egymás mellett esztétikusan néznek ki a különböző méretek, ha egymásra akarod helyezni őket akkor figyelj arra, hogy ugyanazt a formát (méretet) vedd oda. Magasságilag ugyanazok a magasságok, tehát 8,16,24,32 cm-ként növekednek.
 • Mérd fel, hogy miből mennyit vásárolsz: Érdemes először átgondolnod, hogy az egyes élelmiszerekből mekkora kiszerelést szoktál rendszeresen vásárolni. Ennek fényében kezdheted meg az OXO tároló kollekciójának kibővítését.
  Az OXO tároló a légmentes élelmiszer tárolásra kiváló megoldást nyújt.
 • Használj mérőkanalakat: Tökéletes müzli, granola, liszt vagy cukor kiporciózására. A mérőkanál kompatibilis az OXO ételtároló dobozzal, így a fedőn lévő sínbe csúsztathatod őket. Csak kinyitod, leveszed a fedőről és már használhatod is. Ennek a funkciónak az az előnye, hogy a kanál nem fog elmerülni a tömérdek lisztben vagy cukorban. Plusz, még a tároló oldalát sem karcolja meg. Mosogatógépben mosható. Különböző méretben kapható: 
 • 30 ml mérőkanál: Kávé, vagy kisebb méretű termékek kiporciózására. Ezt a mérőkanalat a 11 cm-es OXO tárolókhoz ajánljuk.
 • 125 ml mérőkanál: Müzli, granola, liszt vagy cukor kiporciózására. Ezt a terméket a 16 cm-es OXO tárolókhoz ajánljuk.
 • Szita mérőkanál: A Szita mérőkanál alján lyukacskák vannak, hogy könnyen kiszórhasd a lisztet, cukrot vagy esetleg a fahéjt is.
 • Címkézd fel: Annak ellenére, hogy látjuk, hogy mi van a tárolóban, tanácsos címkézni, hiszen egy gyenge pillanatodban akár össze is keverheted a cukrot és a sót. A címke nem csak a tároló tartalmának feltüntetésére előnyös, hanem az adott élelmiszer szavatosságát is ráírhatod. Így tudni fogja az egész család, hogy mennyi idő maradt az adott hozzávaló felhasználására vagy elfogyasztására és nem megy kárba az étel. A Kívül Belül Boldogság Webáruházból egyedileg készített matricákat tudsz vásárolni. Rendeléskor a “Szállítási adatok” menüpontnál a megjegyzés menüpontban írhatod be majd, hogy milyen címke neveket szeretnél. Elengedhetetlen darabja az egységes oxo tároló szetthez.

 • Szemmagasságba helyezd őket: Egyrészt azért, mert a kamrád ékköve lesz, másrészt ezek az alapélelmiszerek, amiket mindig használsz. Ne rakd túl magasra, így, ha beleöntesz 2-3 kg lisztet, le tudod venni biztonságban.

Tanácsok tisztán tartáshoz

 • Ne töltsd teljesenAz OXO tároló a légmentes élelmiszer tárolásra kiváló megoldást nyújt. tele: A kanál kényelmes felhelyezése és a légmentes záródás érdekében nem ajánlatos, ha csurig töltjük a tárolókat. Célszerű 2-3 cm-t hagyni a tető és az élelmiszer között.
 • Tanácsok a tisztításhoz: Az OXO tároló nem kompatibilis a mosogatógéppel! A magas hőmérséklet hatására a tartály rész könnyen eldeformálódhat, így kézzel, puha szivaccsal és kendővel mossuk tisztára azokat. A tetőt 3 részre tudjuk szedni. Külön a szilikon tömítést beáztathatjuk mosogatószeres vízbe, így akár többet is elmoshatunk egyszerre. A gombos tetőt és a harmadik pici műanyag lapot is kézzel érdemes elmosni. 
 • Tanácsok a szárításhoz: Miután szépen kézzel elmostuk a tartály részt, helyezzük azokat fejjel lefelé a konyhapultra vagy bármilyen vízszintes felületre, egy konyharuhára. A cseppmentesség elérése érdekében egy puha száraz ronggyal még át is törölheted. A tető szárítása több időt vesz igénybe. A kis lyukak miatt nehezebben szárad, így érdemes először kirázni a bent maradó vizet majd egy napos helyen hagyni. Az élelmiszereket szigorúan csak akkor kezdjük beleönteni a tárolókba, ha már teljesen szárazak.

Mit tároljunk légmentes étel tároló dobozokban?

Itt nincs egy jó vagy rossz válasz. A márka által kínált széles termékpalettával rendelkező készlet lehetővé teszi, hogy minden élelmiszerhez megtaláld a megfelelő méretű, szélességű és magasságú dobozt. Száraz bab, rizs, tészta, müzli, cukor, só, liszt…A lista végtelen, de nem találunk olyat, aminek ne lenne megfelelő helye ebben a tároló egységben. A különböző OXO családok jelzik, hogy melyek azok a tárolók, amelyek passzolnak egymáshoz. Ezeknek együttes megvásárlásával könnyedén ki tudod alakítani az optimális kamra rendszert. Alapvetően 2-3 családot ajánlatos kombinálni, hogy megmaradjon a kamra vagy a konyha esztétikája. Az OXO tároló a légmentes élelmiszer tárolásra kiváló megoldást nyújt.

G család: müzli és gabonapehely tárolók

A müzliknek, gabonapelyheknek külön családja van, a G család. Két légmentesen záródó étel tároló dobozt tartalmaz: 0,75 literes müzli tároló és a 2,3 literes gabonapehely tároló doboz. Ezek segítségével a megvásárolt müzli hosszú távon friss és ropogós marad. Az OXO-nak e fajta tárolója szintén a többi OXO termék stílusát és minőségét hordozza magában, azonban a G család kifejezetten a müzli kiöntésre specializálódott.

P család: 8 cm széles étel tároló doboz

Az OXO tároló a légmentes élelmiszer tárolásra kiváló megoldást nyújt.

Ebbe a családba 2 tároló tartozik. A 0,4 literes alacsony tárolóba kb. 0,5 kg quinoa fér, de tárolhatunk benne pisztáciát, diákcsemegét és egyéb hasonló finomságot. Ennek a “nagy testvére” az 1 literes tároló, mely tökéletes lehet 0,5 kg rizs, tészta, cukor vagy só raktározására. Tehát, ha kisebb méretű tárolókra vágysz, akkor a P termékcsalád lesz a megfelelő választás, hiszen keskeny és rendkívül jól kézre áll főzéskor.

Q család: 11 cm széles étel tároló doboz

A Q család immár három tagja remek lehet az első OXO vásárláskor. Legkisebb tagja a 0,6 literes tároló, amely alkalmas egy doboz teafű vagy 450 g apróbb szemű bab tárolására. Az 1,6 literes kialakításának köszönhetően tökéletes kávéhoz, kesudióhoz, 250 g müzlihez és akár 800 g Nesquik kakaópor is elfér benne. A 2,6 literes tároló is tele van lehetőségekkel. Lencsének, rizsnek kiváló, légmentes záródása miatt pedig tovább megőrzik minőségüket. A BPA mentes műanyagnak köszönhetően strapabíró, hosszú távon ki fog szolgálni a tároló. Illetve, ez az anyag teszi lehetővé, hogy élelmiszereid biztonságban legyenek, mivel ez az anyag ipari vegyi anyagoktól mentes. 

X család: 16 cm széles OXO 

Az OXO tároló a légmentes élelmiszer tárolásra kiváló megoldást nyújt.Nagyon jó ötlet például a lisztet, cukrot, sót, kakaóport vagy rizst ebben a típusban tárolni. Az efféle élelmiszereknek mind az 5,7 liter, a 4,2 liter és a 2,6 liter űrtartalmú tárolók is tökéletesen megfelelnek. Ezek olyan termékek, amelyek hosszabb ideig a kamrában vannak. A tároló légmentes záródásának köszönhetően nem kell tartanod attól, hogy a lisztedet ellepik a lisztbogarak. A lapos 1 literes tároló pedig az aszalt gyümölcsökhöz, diákcsemegének és egyéb magvakhoz ideális. Alacsony – 2,6 l tároló dobozba kb. 2 kg só, cukor, rizs fér. Közepes – 4,2 l remek választás liszt, zabpehely számára. Az X család legnagyobb tagja, a Magas – 5,7 l, amely 500 g perec, chips, kukoricapehely tárolására alkalmas.

Y család: 11 cm széles OXO

Egy másik kategória a tészta. Ha dobozban van, sok helyet foglal és nem igazán szépek a kamrában. Erre a problémára remek megoldás a Magas – 2,1 literes tároló, amibe kb. 2 csomag spagetti tészta fér. Ráadásul még akár egymásra fektetve egy csomag csokis kekszet is bele tudsz rakni. A fűszereket is érdemes így tárolni. Nagyon szép tud lenni amikor az összes fűszeres tároló egységes. Babérlevél, bazsalikom levél, fahéj, csillagánizs, fokhagyma, chili vagy ehhez hasonló nagyobb fűszernövényekhez kiváló választás a Mini – 0,4 l tároló. Remek záródásának köszönhetően chili tárolására is alkalmas, hisz nem engedi ki a chili erős illatát, s a minőségét is tovább megőrzi. Az Alacsony – 0,9 l tárolóban remekül mutat a aranybarna cukor, nádcukor vagy himalája só. A Közepes – 1,6 l tároló különféle kicsi tésztához (penne, fusilli, rigatoni, farfalle, ravioli makaróni) granolához, zabpehelyhez remek választás.

Z család: 8 cm széles étel tároló doboz

A Z család legkisebb tagja a Mini – 0,2 literes tároló, mely kis tasakos élelmiszerekhez, pl. fűszerekhez optimális, legyen szó borsról, köményről, ánizsról, curryről, szegfűszegről, de akár sütőport, élesztőt, vaníliás cukrot is tárolhatsz benne. A család “középső” tagja, a 0,5 literes szintén alkalmas fűszerek tárolására, nagyobb mennyiségben. Olyan alternatívákat is lehet bele tenni, mint a szódabikarbóna, rokokó, tortadíszek, vegeta, leveskocka. A Magas – 0,8 liter tárolóba még több minden belefér, a szárazbabtól, a 450 g kisebb alakú tésztákon át a szívószálig.

Sütis dobozok

Ételtároló sütis doboz – légmentesen záródó – OXOA sütis doboz 1.9 literes tároló külön sütik tárolására lett kialakítva. Kialakításának köszönhetően könnyű hozzáférést biztosít a dobozban rejlő nasihoz. A 2.8 literes sütis doboz például remek alternatíva lehet nem csak kekszek tárolására, de mosogatógép kapszulákhoz is. A légmentesen lezárt tömítések lehetővé teszik, hogy friss és ropogós maradjon a nasi legyen szó édesről vagy sósról. 

Segítségedre lehet, ha listát készítesz a nálad rendszeresen meglévő élelmiszerekről és azoknak mennyiségeiről, és ezt követően kiválasztani a hozzá illő OXO tárolókat.

Útmutató táblázat az OXO-hoz:

CsaládŰrtartalomMéretekTárolási lehetőségek
G család: müzli és gabonapehely tárolókMüzli tároló, mini – 0.75 literH16 x Sz16 x M33 cmMüzli, gabonapehely, asztalt gyümölcsök
Gabonapehely tároló doboz – 2.3 liter25.91 x 8.99 x 21.21 cmMüzli, gabonapehely
P család: 8 cm széles étel tároló dobozAlacsony – 0.4 literH16 x Sz8 x M8 cmQuinoa – kb. 0,5 kg, pisztácia
Közepes – 1 literH16 x Sz8 x M17 cmRizs, tészta, cukor, só – 0,5 kg
Q család: 11×16 cm széles étel tároló dobozTéglalap – 1,6 literH16 x Sz10.5 x M16cmKávé, kesudió, 250g – müzli, 800g – nesquik kakaópor
Téglalap – 2,6 literH16 x Sz10,5 x M24cmLencse, rizs
X család: 16 cm széles étel tároló dobozMini – 1 lH16 x Sz16 x M9 cmAszalt gyümölcsök, magvak
Alacsony – 2.6lH16 x Sz16 x M16cmRizs, cukor – 2 kg, csavart tészta – 1 kg
Közepes – 4.2l H16 x Sz16 x M24cmLiszt, zabpehely, 
Magas – 5.7l H16 x Sz16 x M33 cmChips, perec – kb. 0,5 kg
Y család: 11 cm széles étel tároló dobozMini – 0.4lH10,5 x Sz10,5 x M8cmChili, gumicukor – 125 g
Alacsony – 0.9lH10,5 x Sz10,5 x M16cmBarnacukor, liszt
Közepes – 1.6lH10,5 x Sz10,5 x M24cmTészta, granola, zabpehely
Magas – 2.1 lH10,5 x Sz10,5 x M32 cmSpagetti tészta – 2 csomag
Z család: 8 cm széles étel tároló dobozMini – 0.2 liter H8 x Sz8 x M8cmGumicukor, szódabikarbóna
Közepes – 0.5 literH8 x Sz8 x M16cmSütőpor, étkezési keményítő
Magas – 0.8 literH8 x Sz8 x M24cmBab, spagetti tészta, szívószál
Sütis dobozokSütis doboz 1.9 literH19 x Sz13 x M21 cmSüti, keksz
Sütis doboz 2.8 liter

20,5 cm magas, 13cm széles, 18cm mély

Süti, keksz, mosogatógép kapszula

Jelentések:

Légmentesen záródó: Az étel tároló dobozok tetején van egy gomb, amit, ha megnyomsz, kiemelkedik a tároló tetejéből a fogantyú. Miután használtad a tárolót, a teteje visszahelyezés után újra meg kell nyomni a fogantyút, ami visszaereszkedik a tároló tetejébe, és lezárja a tárolót. Így egy légmentes tárolást biztosít az élelmiszereidnek. Hosszútávon megőrzik minőségüket az élelmiszerek és a bogarakat, molylepkéket is távol tartja az élelmiszertől.

Egy kézzel nyitható: a gomb benyomásával csak leemeled a tetejét, nincs szükség, hogy mindkét kezedet szabaddá tedd főzés közben.

Moduláris rendszer: Az OXO étel tároló dobozok kompatibilisek egymással. Egymás mellett átlátható rendszert biztosítanak az alapanyagok, élelmiszerek tárolására, valamint a tároló dobozokat egymásra is teheted.

Tippek a tartós rendhez.

Fajták: Jelenleg 6 fajta család van:

 • Z család 8 cm széles, 
 • P család 8 cm széles,
 • Y család 11 cm széles,
 • Q család 11 cm széles,
 • X család: 16 cm széles,
 • G család – müzli

Kerekített szél: a tároló dobozok széle lekerekített, így könnyebben tudod majd kiönteni a benne lévő alapanyagot, legyen szó lisztről vagy rizsről.

BPA mentes: élelmiszerrel való kapcsolatra feljogosító tanúsítvánnyal rendelkezik.

OXO tulajdonságai összefoglalva:

 • Az OXO Ételtároló dobozok légmentesen zárnak, különböző méretben és formában kaphatóak a webáruházban.
 • Az átlátszó műanyag segítségével könnyedén azonosítható a tartály tartalma
 • A négyzet alakú tartály biztosítja, hogy a kamra és konyha terét a lehető leghatékonyabban használd fel, csökkentve a polc vagy pult több tárolója közötti hézagokat
 • Lekerekített sarkokkal is rendelkezik 
 • Maximalizálja a hely lehetőségeket
 • Könnyű a takarítása
 • A teljes higiénia biztosítása érdekében a fedelet mosás előtt szét kell szerelni

Ebben a YouTube videóban egy gluténmentes konyhát alakítottam ki az OXO tárolók segítségével.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés