Vízálló tároló láda a garázsba.

A piperecikkek, konyhai kiegészítők és gardróbrendszerezők után megérkezett a stramm, kültéri használatra is alkalmas tároló láda felhozatal. Mutatom, hogy a házban hol és miként használhatod ki a legjobban. Az olvasás végén nyugodtan dobd át a család tesztoszteronban gazdagabb tagjainak: ők is találnak majd benne hasznosat! 😉

Az ideális, strapabíró tároló láda

Szuper lenne egy olyan tároló, ami ellenáll a kosznak, párának, egyszerűen tisztán tartható és nagyobb súlyt is elbír, ugye? Hát én is így gondoltam, ezért döntöttem úgy, hogy kibővítem a webáruház kínálatát az Orthex gyártotta erős tárolódobozokkal.

Az Orthex cégcsoport termékei Magyarországon!

Az Orthex cégcsoport egy skandináv vállalkozás, ami háztartási cikkek gyártásával foglalkozik. Erősségük a praktikum, a jó kihasználhatóság, valamint a letisztult, skandináv stílusú, esztétikus termékek. Ha pedig tárolásról van szó, vágyhatunk ennél többre? 🙂

Ez a cégcsoport környezettudatos, fenntartható módon alakítja a tároló ládák gyártási folyamatait. ISO 14001: 2015 és az ISO 9001: 2015 tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyek azt jelzik, hogy mind a technológia, mind a pénzügyek terén hozzájárulnak az ökológiailag fenntartható társadalomhoz.

Összesen négy tároló láda terméksort hoztam be a webáruházba:

  • a kisebb méretű S kollekciót, amikne lehet extra belső rendszerezőket is tenni,
  • a kültéri, vízálló V sorozatot,
  • az újrahasznosított műanyagból készült tópszínű Y műanyag tárolókat, valamint
  • a barkács dobozokat, amik ütésállók.

Mindegyik műanyagból készült, egy részük alapanyaga pedig kizárólag újrahasznosított műanyag. Vannak kisebbek és vannak olyanok, amelyekbe akár több tízkilónyi virágföldet, szerszámot is belepakolhatsz. 8-70 liter között megtalálsz minden fajta méretet.

Az S, illetve az Y kollekció moduláris, tehát a sorozaton belüli elemek mind kompatibilisek egymással, egymásba és egymásra illeszthetőek. A vízálló doboz kivételével mindegyikhez tartoznak belső elosztók, úgyhogy a giga méretű dobozokban is rendet tarthatsz a segítségükkel. Megvédik a tartalmukat a párától, kosztól és a nedvességtől, ráadásul könnyen tisztántarthatóak, karc- és ütésállóak.

A S kollekció szuper lehet a lakáson vagy műhelyen belüli tárolásra, pl. a varróeszközök, csavarok, gyöngyök szortírozásához. A V sorozatot olyan helyekre ajánlom, ahol a víz és a pára könnyedén megrongálná a tárolandó holmikat. Míg az Y kollekció egy nagyméretű műanyag tároló ládákból álló rendszer, ez a nagyobb, nehezebb szerszámok, hobbi- és sporteszközök, textíliák tárolásában lesz a segítségedre. A Barkács doboz sorozat pedig olyan helyzetben lehet kiválló, amikor a gyakorli használat közben félő, hogy megsérülne a tároló.

Hova ajánlom a tároló ládákat?

Praktikus, vízálló tároló láda a pincébe

A pincéket elhelyezkedésükből adóan gyakrabban megtalálja az elázás. Hol a talajvíz, hol a felsőbb szint gondoskodik az alapos eláztatásukról. A hűvös, sokszor rosszul szellőző helyiség egyébként sem a legszárazabb helyisége az épületeknek.

Akár a szerszámoknak, kisebb gépeknek, akár a családi, céges iratoknak keresed a vízhatlan helyét a pincédben, az Orthex V tároló ládák lesznek azok. Megóvják a párától, az esetleges elázástól a tárgyaidat, így biztos, hogy a következő használatkor ugyanolyan állapotban kerülnek elő. (Sajnos meg nem javítja őket. Az lenne igazán dzsinnes nem? 😉

Kerti tárolók a gyakorlatban – tarts rendszert kint is!

Szeretnéd rendszerezetten és elzártan tárolni a kertészeti alapanyagokat? Van helye a kézi ásónak és a virágföldnek? Mindig elsőre megvan a kertészkesztyű és a fűmagos zacskó? Jó lenne, ha biztonságosan lenne tárolva a permetezőanyag és a takarmányra sem szokna rá a környék rágcsálóhada?

Egy kerti tároló ládával átláthatóan kezelheted a kertészkedéshez szükséges különféle magokat, szereket, vagy a ház körül használandó vegyszereket. Ezeknél kiemelten fontos, hogy ne férjenek hozzájuk a környéken élő állatok, vagy éppen a kalandozó, kíváncsi kisgyerekek. A kerti szerszámtárolónál sem árt, ha légmentesen és vízállóan zárható, szóval a szerszámok tárolásánál is érdemes műanyag kerti tároló ládákra áttérni.

A csatos Y műanyag tárolódobozok mindegyik kitételnek megfelelnek. Nézd meg a kültéri tároló ládákat a webáruházban és válaszd ki a megfelelő méretet!

Rekeszes tároló láda a padlásra

A padlás szó valahogy a legritkább esetekben hívja elő a fejünkben egy pormentes, rendezett helyiség képét. Inkább valami zegzugos, pókhálós, káoszos tetőtér ugrik elő, ugye? A romantikának is hagyhatunk helyet, de a tárgyainknak mégis jobb lesz, ha egy műanyag tároló ládaban védve vannak a rágcsálóktól, portól és egyéb szennyeződésektől.

Az első, saját padlásunkig nem gondolnánk, hogy hányféle állat talál benne búvóhelyet vagy átjárási útvonalat. És ne a denevérekre tippeljetek! A nyestek, egerek, patik, de még a darazsak is boldogan telepszenek meg a tetőterünkben.

Ha a kisebb méretű Orthex S tároló ládákat egymásra helyezed, strukturált rendszert teremthetsz a tárolandó tárgyaid számára. A belső elosztók segítségével minden átlátható, könnyen megkereshető lesz a dobozokon belül. Az én kedvencem eddig a fehér, csatos pánttal záródó S7 doboz, amellyel 7 darab belső rendszerező jár együtt. Kedvező ára van és szuper praktikus, ezzel nagyon könnyedén rendet teremthetsz és meg is tarthatod a rendszert.

Az Y sorozatba tartozó 70 literes, nagy tároló komoly súlyt képes elbírni, így bátran használhatod a könyvek, magazinok, jegyzetek tárolására is a padláson. A csatja jól záródik, így biztosan épségben megőrzi az értékeidet!

Az épp használaton kívüli dekorációs elemeket ünnep szerint csoportosíthatod és jelölheted, a belső rendszerezők segítségével pedig katonás rendben tárolhatod. Így a karácsonyi izzósorokat nem kell öt különféle helyről, összegabalyodva előbányásznod 24-én reggel. Legyen inkább más apropótok a legendás családi sztorikhoz! 😉

Átlátható, rendszerezett tárolás a garázsban

Tároló láda az extra cuccok tárolásásra.

A garázs rengeteg házban egy fekete lyuk, amely meglepő módon a legkülönfélébb tárgyakat képes elnyelni. A javításra váró bicikli, az egyetemi jegyzetek, a költözéskor bizonytalan sorsú dobozok, a szerszámkészletek egyaránt helyet találnak maguknak ebben a nem túl tágas helyiségben. A vége persze az, hogy inkább kint parkolsz és évekig halogatod a szelektálást.

A válogatást sajnos nem végzi el helyetted a műanyag láda, de egy otthonszervezési tanácsadás keretében én segíthetek neked. 🙂

A szétszelektált tárgyaidat viszont már mindenképpen egy jól zárható tároló ládába helyezd el: ez megóvja őket az olajtól, szennyeződésektől, a portól vagy a párától.

Barkácsolóknak üzenem: oké, hogy van szerszámosládád, de a flexnek nincs helye benne, ugye? 😉 A nagyobb szerszámokhoz az Y sorozat elemei fognak passzolni és ha légmentes, vízálló tárolási lehetőséget is szeretnél, akkor pedig a V sorozatot ajánlom – ezek a strapabíró műanyag tárolódobozok kültéren is bátran használhatóak! Az apróbb eszközök, csavarok helye pedig az S dobozok kis rekeszeiben lesz: mindent elsőre megtalálsz majd. A rekeszes felosztású, alkatrész tároló ládát imádni fogod!

Transparens vagy pont, hogy nem?

A garázsban igazából az a kérdés merül fel, hogy szeretnéd látni azt, ami  a tárolókban van? Ha minden egyes nap beállsz a garázsba az autóval, akkor nem feltétlen az átlátszó S családot javaslom. Ilyen esetben lehet, hogy csak vizuális zajként fogod észlelni, hiszen a sok színes dolog megzavarhatja a mindennapi mozgolódásodat a garázsban.

Szóval amikor tároló ládát vásárolsz, akkor azt is el kell dönteni, hogy amikor ránézel a tárolókra, segít az, hogyha átlátható, vagy csak akkor szeretnéd tudni, hogy mi van benne, amikor közel mész és tudatosan, proaktívan keresel valamit a tárolókban. Az egységes kinézetért ilyenkor az Y család segít, valamint az öntapadós címke. Hiszen ezeket a dolgokat vaószínű kevésbé gyakran veszed elő amúgy is, szóval a címkézés egy alap feltétel ahhoz, hogy aztán vaéóban meg is találj mindent.

Mit tegyél, ha szeretnél egy ilyen erős tároló ládát?

Mérd le a helyet, ahova szánod! Ebben az egyben nem tudok én segíteni, de becsszó, hogy nem érdemes megspórolnod ezt a lépést. Én szívesen segítek a termék visszacserélésében, de inkább ne fuss felesleges köröket.

A következő lépés már tőled függ: szeretnéd élőben megnézni, megtapogatni, kipróbálni a tároló ládákat? Ha nem akarod előzetes megnézni a különféle tárolókat, akkor kattints a webshopra, küldd a rendelésed és én már készítem is a futárnak a csomagodat.

Ha viszont igen a válaszod, akkor vágtass is az Oktogon közelében lévő Bemutatóterembe (nyitvatartás hétfőnként ÉS csütörtökönként), ahol minden egyes méretből vár rád egy példány. Próbáld ki, nyisd ki, csukd be és ott a helyszínen segítek is leadni a rendelésedet!

Akkor tartsd meg, ha tisztelni is fogod!

A magyar háztartásokban azt tapasztalom, hogy sokszor életbe lép a „jó lesz az úgy is” mentalitás. Igazi Pató Pálok és Pató Pannák vagyunk: ráérünk arra még. Nem kell külön tároló, majd kikotrom, mikor kell. Elkoszolódik, kopik a felszerelésünk, de kötjük az ebet a karóhoz, hogy ez így jó. Elárulom: NEM.

Sőt, egészen odáig megyek, hogy amikor ezekben a tárolókban gondolkodsz, akkor azt is vedd figyelembe, hogy a tátongó lyukat a belselyében tovább rendszerezd kisebb fehér belső rendszerezőkkel. Ezek aztán valóban segítik a könynebb megtalálást 😉

Zárt tárolódobozok segítségével tisztán, por- és légmentesen tarthatjuk az eszközöket, iratokat, sportszereket, szerszámokat, így meghosszabbíthatjuk az élettartamukat is. Komolyabb szerszámok, minőségi sporteszközök, textíliák esetén ne blazírozzunk, hanem válasszunk biztos tárolási megoldást, hogy ne kelljen aggódni egy beázáskor vagy hangyainváziókor. Az Orthex dobozok pedig igazán tartós, hosszú távú és környezettudatos segítséget nyújtanak ebben.

Garázs és raktár területén, tárolására alkalmas tárolók

Tárolódoboz belső rendszerezőkkel

Érdekel

Vízálló tároló doboz

Érdekel

Csatos tároló, újrahasznosított műanyagból

Érdekel

Barkács doboz, törhetetlen

Érdekel