Skip to content

The Home Edit – Rendrakás rendesen 2. évad: Neked, hogy tetszett?

  Április 1-jén jött ki a Netflixen a The Home Edit 2. évada, amit természetesen elsők között meg is néztem. Ha kíváncsi vagy mi a véleményem a sorozatról, vagy érdekel milyen rendszerezőket használtak benne a lányok, akkor tarts velem!

  Első rész: Konyha- és kamra rendszerezés

  A sorozat egyből egy figyelemfelkeltő konyha rendszerezéssel indít. Nem is akárkinek a konyhájával, ugyanis Drew Barrymore stúdiókonyháját veszi célba. A sztár otthonába bár nem kapunk betekintést, de azt gondolom ez a helyszín is nagyon érdekes és hasznos rendszerezés szempontjából. 

  A konyha elképesztően zsúfolt, minden konyhai eszközből több van, és a fiókok kialakítása sem az igazi. A kihívást és a nehézséget az jelentette, hogy ezt a konyhát nem egy személy vagy család szokásaihoz kellett alakítani.

  Hanem az egész konyhában tevékenykedő stáb számára megfelelő rendszert kellett megalkotni. 

  Emellett egy átlagos atlantai család kamráját is a kezelésbe vették a lányok, ami egy viszonylag tágas, nyitott polcrendszerrel ellátott helyiség volt. Itt annyi csalást elvégeztek, hogy a polcrendszert lecserélték egy funkcionalitásában jobbra, ahol a polcok mélysége és magassága praktikusabb volt. A kamra tárolást a család minden tagja számára praktikusan kellett megalkotniuk, vagyis az egészséges életmódra törekvő apuka, a konyhát gyakrabban használó anyuka és a nasikedvelő gyermekek számára egyaránt.

  Szétválogatás vs. osztályozás

  Avagy szelektálás és kategorizálás, de a Netflix nem a legrelevánsabb szavakat alkalmazta a fordítás során. Kedvencem, amikor a gyűjtögetés szót harácsolásként olvashattuk… Na de, hogy is zajlott ez a folyamat?

  Drew Barrymore műsorának konyhájában most nem lehetett úgy szelektálni, hogy amiből több van az kuka, hiszen gyakran egyszerre több ember dolgozik egy ételen. Tehát itt kivételesen megvolt a létjogosultsága a 4 sajtreszelőnek is. A kategorizálás azonban nem volt különlegesebb, mint bármely más konyha esetében, annyi kivétellel, hogy sokkal több dolgot kellett átnézni. Külön csoportosították az élelmiszereket, a keverő tányérokat, a felszolgáló tányérokat, a lábasokat, serpenyőket, vágódeszkákat, és külön helyet kaptak a konyhai textilek, mint a konyharuha és a köpeny.

  Ezzel szemben a családi kamra rendszerezés során egy sokkal életközelibb folyamatot láthattunk.

  Itt egyszerűen csak a termékek szavatossága szerint szelektáltak a lányok, a kategóriát pedig aszerint alkották, hogy mi az egészséges és mi nem. Ezen felül pedig természetesen a szokásos csoportosítások is létrejöttek, mint a száraz élelmiszerek, a gyümölcsök, a nasik, a konzervek stb.

  Mit használtak a tároláshoz?

  A tárolás és a végeredmény az egyik legizgalmasabb rész, hiszen általában hatalmas átalakuláson mennek át a különböző helyiségek. Ez az első részben sem történt másként. 

  Drew Barrymore műsorának konyhájában a vizuális zaj megszűnt, a konyhapult felszabadult a rengeteg holmitól. A lányok logikus zónákat kialakítva létrehoztak egy rendszert a nyitott polcon és a konyhaszekrényben, fiókban egyaránt.

  Használtak egymásra helyezhető multifunkcionális tárolókat a kisebb, konzerves vagy zacskós élelmiszerek számára. De az elválasztóval ellátott nagy multifunkcionális tároló is helyett kapott, amikbe élelmiszer mellett, néhány kisebb konyhai eszköz is került. Ezen kívül a keskeny kamratárolót is többféleképpen felhasználták, de egy-két forgótálcát is kiszúrhattunk a zsúfolt polcokon. 

  A családi kamrában is hatalmas változás ment végbe tárolástechnika szempontjából.

  Előkerültek a légmentes tároló dobozok, amibe tészták, lisztek és egyéb száraz élelmiszerek kerültek.  Ezen felül a multifunkcionális tárolók itt is szerepet kaptak a zacskós élelmiszerek számára. A fa elől nyitott kamratároló is domináns helyen szerepelt a polcokon, hiszen egy kiváló rendszerező, de nem ajánlom arra, amire a csajok használták! 

  Ők ugyanis zöldségeket és gyümölcsöket helyeztek a fa tárolókba, ami bár jól néz ki, de nem túl praktikus. Hiszen ezek az élelmiszerek könnyen megrohadnak, a fa pedig nehezen takarítható ki. Bár az apróbb zöldségeket, mint például a koktélparadicsomot is elhelyezték egy műanyag tároló rekeszbe, és azt tették bele a fába. Ez egyszerűen felesleges.

  Ha tetszenek a fa tárolók, akkor a zacskós élelmiszereket helyezzétek el benne és ne kövessétek a lányok példáját!

  Ami viszont egyértelműen követendő, hogy minden tárolót címkézzetek fel!

  Az első rész szerintem egy erős indítása volt a sorozatnak, hiszen a konyha és a kamra az a terület, aminek rendszerezése a legtöbb embert érdekli. Merítsetek inspirációt a sorozatból és vágjatok bele a rendrakásba még ma! 

  Kép forrása: Netflix

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

  Tippek, motiváció a mindennapokhoz