Vitamin rendszerezés: vitamin tároló doboz és alternatívái

Vitamin rendszerezés: vitamin tároló doboz és alternatívái

Sok ember számára fejtörést okoz, hogyan is lehet praktikusan tárolni a gyógyszereket és a vitaminokat. Pedig a vitamin rendszerezés nem is olyan bonyolult, mint ahogy látszik.

A vitaminok tárolásának egy kényelmes és praktikus módja a klasszikus gyógyszer tartó doboz. Több rekeszből áll, kategorizálva tudod benne tárolni a gyógyszereket.

Mivel nehezen nyitható a teteje, így gyerekbiztos megoldás. 

Bár a tároló doboz használatával egyszerű lehet a vitamin rendszerezés, nem biztos, hogy mindenki számára ez a legjobb megoldás. Sokan elfelejtik bevenni az adott vitamint a nap folyamán, ha az nincs kéznél, vagy szemmel látható helyen. Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor egy olyan alternatívát kell választanod a vitaminok tárolására, amivel ezt elkerülheted!

Vitamin tároló doboz alternatívái

Sokan a vitaminokat, mindennapi gyógyszereket a konyhapulton hagyják szétszórva.

Mivel így szem előtt van, biztosan nem lesz elfelejtve azok bevétele, de ez egyáltalán nem esztétikus módja a vitamin tárolásnak.

Amennyiben kényelmes megoldás számodra a konyhapult, akkor a vitamin rendszerezés itt kell, hogy végbemenjen.

A forgótálca erre egy szuper megoldást nyújthat. Kényelmes, és esztétikus megoldás. Választhatsz belőle peremmel ellátott vagy perem nélküli Lazy Susant. Sőt olyat is, aminek közepén elválasztó van. Ennél a forgótálcánál kényelmesen egyben tudod tárolni a dobozos és leveles vitaminokat egyaránt. Az elválasztókkal ellátott forgótálca pedig akkor lehet a legjobb megoldás a vitamin rendszerezés kapcsán, ha a családtagok más és más vitamint, gyógyszert szednek, hiszen így mindenkinek lesz egy saját kis része a tárolóban.

Vitamin tárolás a polcokon

Ha nem szeretnéd a vitaminokat a pulton tartani, mert ott kevés a helyed, vagy nem akarod, hogy a gyermeked elérje, akkor nyugodtan tárolhatod ezeket a polcon, vagy a kamrádban is. A konyha rendszerezés során rengeteg alternatívát mutattam a fűszerek tárolására. A vitaminokat is hasonlóan tudod rendszerezni. 

A fűszertartó piramis tehát tökéletes megoldás lehet, ha polcon szeretnéd tárolni vitaminjaid. Ez kifejezetten a dobozban tárolt tabletták számára alkalmas.

 

A szinteket akár feloszthatod személyenként is.

Például, ha szeretnéd, hogy a gyermeked saját maga gondoskodjon a napi vitamin bevitelről, akkor az ő szintje lehet a legalsó. Azonban vitamin fajták szerint is kategorizálhatsz és azok alapján rendezheted a szinteket. Az olyan általánosabb vitaminok, amiket a család legtöbb tagja szed, azt tarthatod például az alsó szinten. Ilyen lehet a d vitamin, a multivitamin, a kollagén vagy a c vitamin. A speciálisabb, vagy nem mindennap használt vitaminokat pedig tarthatod a felsőbb szinteken.

A polcon tárolt vitaminok számára a belső polc is jó megoldás lehet, hiszen ezzel helyet is tudsz spórolni. Ez is leginkább a dobozos vitaminok számára alkalmas. Ez akkor lehet nagyon praktikus, ha kisebb gyermeked van és nem szeretnéd, hogy elérjen bizonyos gyógyszereket. Ezeket magasabbra tudod pakolni a belső polc segítségével, amellett, hogy átláthatóbbá is teszed vele a vitaminok sorát.

Leveles tabletták rendszerezése

Abban az esetben, ha leginkább leveles kiszerelésű vitaminokat, gyógyszereket szedsz, akkor számodra praktikus megoldás lehet a több rekeszes élelmiszer tároló. Itt is ugyanaz lehet a szabály, mint amit az előbb említettem. Mivel szeparálva tudsz benne tárolni, így egy rekesz tartozhat egy személyhez, vagy itt is alkalmazhatod a gyakoriság módszerét, vagyis teheted az első rekeszbe a legtöbbet használt vitaminokat, gyógyszereket. Ezt a tárolót méretéből adódóan rengeteg helyen tarthatod. Felteheted a polcra, vagy egy fiókban is rendszerezheted.

A vitaminok és gyógyszerek tárolásánál fontos, hogy a család minden tagja számára praktikus legyen. Olyan rendszerezési módszert kell választanod, ami könnyen átlátható és amivel nem keverednek össze a családtagok gyógyszerei. De összességében a legfontosabb, hogy ne felejtsd el bevenni a napi adagot! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük