A zsúrkocsi itthon kicsit kevésbé elterjedt, mint amennyire megérdemelné: egy hihetetlenül praktikus és sokoldalúan kihasználható berendezés a gurulós tároló állvány. Ha a lakás változatos pontjain van szükséged átmenetileg extra tárolóhelyre, vagy mobil, mozgatható tárolóegységet szeretnél használni, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket!

A zsúrkocsi bemutatása

Egy olyan polcos kis szekrényt képzelj el, amelynek lábak helyett kerekei vannak. Különböző méretekben és alakban beszerezhető, többféle polcozással. Az alapanyagok teljes skálájából válogathatsz: elérhető fém zsúrkocsi, réz zsúrkocsi vagy akár fából készült vintage, retro zsúrkocsi is! Bármilyen stílusú lakásban is élsz, találhatsz olyat, ami megfelel az igényeidnek.

Az egyetlen szűk keresztmetszet, amikor a kerekes zsúrkocsi megfontolandó, ha nagyon pici helyet kell beosztanod. Ilyenkor egy-egy direkt odatervezett, méretre szabott bútorral jobban kihasználhatod a rendelkezésre álló teret, mint egy mozgatható tárolóval, amely nem passzol sehova tökéletesen.

De nézzük is, hogy az egyes helyiségekben hogyan maxolhatod ki a zsúrkocsi használatát!

Zsúrkocsi az otthon praktikuma.

Konyhai gurulós tároló – mindig kéznél

A panellakások konyhájában ritkán merül fel, hogy valami nincs kéznél, hiszen a helyiség méretéből adódóan minden kartávolságon belülre esik. De ha más típusú, nagyobb konyhád van, akkor nem mindig egyszerű megoldani, hogy ne az ide-oda topogással teljen a főzésre szánt idő. A zsúrkocsi az a konyhasziget, amihez neked is elég helyed lesz!

Gyakorlatilag egy mobil konyhai tároló szekrény: mindig oda mozgathatod, ahol szükséged van a rajta tárolt eszközökre és hozzávalókra. Simán meghosszabbíthatod vele a konyhapultod lapját – ott, ahol épp szükség van rá. Az alsó polcai külön kapóra jönnek, amikor több tepsi tartalmát szeretnéd kihűteni. Ha pedig nagyobb társaságokat szeretnél egyszerre kiszolgálni az étkeződben, akkor hálás leszel a kis, gurulós konyhai tároló szekrényednek, hogy nem kell kézben vagy tálcán szállítani a helyiségek között az elkészített finomságokat.

A minimalista konyhákba egy rozsdamentes zsúrkocsi, a country stílusúakba pedig egy vintage konyhai zsúrkocsi lehet a tökéletes választás. Ha konyhasziget nem fért el a konyhában, akkor ez kárpótolhat.

Tedd rugalmassá a kamrai tárolást

Főzés előtt jó lenne, ha a megpucolandó krumpli magától vándorolna be a konyhapultra? Egy zsúrkocsival legalább kerekeken guríthatod a hozzávalókat. 🙂 A kosaras kialakítású gurulós tárolók akár a zöldségek, gyümölcsök tárolására is megfelelnek, hiszen szintenként szépen elkülönítheted a különféle élelmiszereket. Ha szűk a kamrád, akkor külön előny, hogy ezt könnyen arrébb tolhatod, mikor útban lenne.

Grillezéshez készülsz? A kerti zsúrkocsi lesz a megoldás!

Felejtsd el, hogy többször kell fordulni a húsokért, zöldségekért, grilleszközökért, olajokért – és a bébikukorica még mindig biztos, hogy lemarad. Felpakolhatsz mindent a zsúrkocsira és simán kitolod a grillező mellé, aztán a nap végén – vagy amikor lezúdul az eső – egy mozdulattal bepakolhatsz mindent a házba vagy a garázsba!
10-15 főre készülve már az alapanyagok súlya sem elhanyagolható: könnyítsd meg magadnak a kerti sütögetést és a tálalást egy gurulós tároló állvánnyal!

Bírja a párát, vizet, hideget, meleget és legyen a kezed ügyében? Éljen a fürdőszobai zsúrkocsi!

Ha a fodrászodtól még nem irigyelted el a gurulós tárolóját, amiről minden fésű, kence és spray egy mozdulattal előrerántható, akkor itt az ideje. A törölközőkupacok és extra flakonok rendszerezéséhez is tökéletes. Picit nagyobb, több funkciós fürdőszobák esetén már abszolút van létjogosultsága egy fából vagy rozsdamentes acélból készült kerekes zsúrkocsinak. Nem kell hozzá megfúrni a csempét vagy asztalost hívni a beépítéséhez, egyszerűen beszerezhető.

Told be a mosdókagyló alá a hétköznapokban, húzd a kád mellé, hogy elérhető legyen a borospoharad és a hajpakolásod, vagy vontasd a tükör elé, mikor a gyerkőc haját igazítod. Egy szekrény, több funkció: imádom az ilyen megoldásokat!

Nagy ház, nagy takarítás

Apró lakásokban ez a lehetőség nem játszik, de amint egy nagyobb terület áll a család rendelkezésére, annál nagyobb lesz a takarítandó rész is… Néhány flakont és törlőkendőt még magaddal vihetsz egy hordozható tárolóban, de a nehezebb eszközökhöz és tisztítószerekhez már jobb, ha a zsúrkocsi mellett dönthetsz. Ha kiszúrsz egy újabb fogkrémpöttyöt a tükrön, akkor nem kell visszamasírozni a kamrába a cuccokért, elég, ha leveszed a rongyot és a flakont a mozgatható tárolóról. Gördülékeny lesz vele a takarítás – szó szerint!


Kézenfekvő megoldás a gyerekszobában

Előfordulhat, hogy a gyerkőc érkezését nem egy teljes szekrénysor beépítésével ünneplitek, hanem épp csak túl vagytok a költözésen, felújításon és még fut az egész lakás. A zsúrkocsira simán felpakolhatóak a pelenkázás, átöltöztetés kellékei, így mindig oda igazíthatod a kis szekrényt, ahol kézre esik. Ha pedig már nem lesz szükség rá, simán rákerülhetnek a kicsi játékai, hiszen ezeket az alacsony polcokat már ő is eléri.

Zsúrkocsi minden alkalomra otthon.

Szűknek bizonyul a dohányzóasztal a nappaliban? Csak gurítsd be a konyhai tároló állványt!

Egy csinos abrosszal lefedve bármikor kipótolhatod vele a tálalófelületet vendégségek idejére. Fixálod a zsúrkocsi kerekét és máris van egy extra asztalod, amin elférnek a vendégek által hozott desszertek.

Akkor is praktikus megoldás, ha az albérletbe már nem akartok több bútort beszerezni. Egy sokoldalúan kihasználható gurulós tároló állvány lehet átmeneti dohányzóasztal a filmezésekhez, bulikhoz, szervírozhatjátok rajta a hálószobába a romantikus hétvégi reggeliket vagy bevethetitek előszobai tárolási lehetőségként is!

A gurulós zsúrkocsi ára

Az alapanyagok és a minőség függvényében itt is rengeteg változat elérhető. Fapados, kerék nélküli változatokat már 7-8 ezer forinttól beszerezhetsz, a határ pedig a csillagos ég: az éttermi zsúrkocsik ára akár több százezer forint is lehet.

Én az InterDesign gurulós állványát forgalmazom a webáruházban, ez egy jó minőségű, elegáns darab, ami kicsit elmélyített polcokkal rendelkezik. Ezt találtam a legpraktikusabb megoldásnak, mert erről nehezebben potyognak le a rajta tárolt eszközök vagy hozzávalók. Több szintes, így ki lehet vele aknázni a vertikális, függőleges tárolásban rejlő lehetőségeket. Arra külön figyeltem, hogy egy olyan terméket hozzak be az InterDesign kínálatából, ami elég masszív, hogy nehezebb tárgyak tárolására is alkalmas legyen: ezen nem fog ki a gránit mozsár sem

Volt már kerekes zsúrkocsid? Mik a tapasztalataid? Neked bevált a mobil tárolás?