50 karácsonyi ajándék nőknek, anyáknak, barátnőknek

50 karácsonyi ajándékötlet nőknek

 

Bizony, legalább 50 karácsonyi ajándék ötlet nőknek: egy gigászi cikkbe gyűjtöttem össze az ajándéktippeket, amelyek kapóra jöhetnek, ha meglepetést keresel az anyukádnak, a párodnak, tesódnak, barátnődnek.

Úgy csoportosítottam őket, hogy akár magad szeretnél ajándékot készíteni, akár készen vennél, akkor is találj itt ötletet. Essünk neki!

10 praktikus karácsonyi ajándék nőknek

Ha őszintén és szívből kell válaszolnom, akkor a rendszerezett, harmonikus otthon érdekében a praktikusabb karácsonyi ajándék ötletek mellett teszem le a voksom.

Az utóbbi évek tapasztalata alapján pedig szinte minden nőnek szüksége van egy smink- vagy körömlakk tartó állványra vagy egy átlátható, rendszerezett ékszer- és gyűrűtartó megoldásra. És karórapárnára, tárolóra! Ezekkel nem igazán lehet mellé lőni – a sminkek és ékszerek ugyanis folyamatosan fogynak, gyűlnek, gyakran kell új rendszert találni hozzájuk.

blank

Ugyanígy praktikusak a ruhásszekrény rejtekében a sálak, övek és táskák tárolására szóló megoldások: lehet, hogy nincs egy göncünk se, amit felvehetnénk, de azt legalább két csomónyi sállal tudjuk összeakasztani a szekrény hátuljában.

Végül pedig a praktikus ajándékok sorát az egészséges, környezettudatos életmódhoz és a harmonikus otthonhoz kapcsolódó karácsonyi ajándékötletekkel zárnám: egy különleges, jól záródó kulacs, egy puha jógaszőnyeg, néhány stílusos kaspó vagy méhviaszos kendő, szendvicstáska manapság szinte mindenkinek jó ajándék.

blank

10 karácsonyi ajándékötlet házilag

Bár sokan szeretik a dekorcuccokat, én otthonszervezési tanácsadóként szakmámból adódóan rengeteg halmozós, túlságosan is felszerelt lakással találkozom. Úgyhogy nem tudnám őszintén azt mondani, hogy egy kézműves technikával készített porfogó lesz a tökéletes meglepetés. Fontos, hogy mérd fel, minek örülne a megajándékozott!

Egy személyre szóló, porcelánfilccel dekorált bögre, néhány egyedi, kézműves szalvétagyűrű szuper ötlet lehet, hiszen könnyű elkészíteni és praktikusak is. A téli ünnepek idején garantáltan jó választás egy szett kézzel készített karácsonyfadísz vagy egyedileg dekorált gyertya, mécses is.

Ha pedig a kézimunka közel áll hozzád, akkor készülhet stramm neszesszer, a fedelén hímzett mintával, kötött körsál, fülmelegítő, esetleg varrhatsz néhány frottírkorongot arctisztító kendőnek.

Amennyiben pedig inkább a konyhában töltenéd az időt, akkor örömöt okozhatsz néhány üveges sütialappal vagy akár kész finomsággal is, aminek a másik úgysem állna neki. Bonbonok, cake popok, pálcikás forrócsokik korlátlanul jöhetnek, de a beigli-dílerek örök előnyben vannak! 🙂

10 karácsonyi ajándék ötlet anyáknak

Minden anya nevében mondom, hogy bármi kényeztető, nyugtató ajándékot találsz nekünk, annak örülni fogunk. Egy puha sál-sapka szett, egy tápláló natúrkozmetikum, egy kis ellazuláshoz szánt finom üveg bor egy csinos pohárral mindig jól jön. A kedvenc szerzőtől egy találó könyv, egy aktuális diétához passzoló hasznos receptes könyv vagy egy művészmozi ajándékjegy nagy segítség a kikapcsolódásban. Klasszikus karácsonyi ajándék nőknek a kozmetikum, kence: válassz különlegesebb darabokat, amelyeket magának nem biztos, hogy megvenne a megajándékozottad.

Ha pedig komolyabb, szívhez szóló karácsonyi ajándékot keresel, akkor válassz ékszert, divatékszert családfa szimbólummal, esetleg egy csinos, divatos karórát, de akár a szívének kedves parfüm is kerülhet egy különleges, gravírozott üvegbe. Végül a jolly joker lehet egy fotókönyv, fotóalbum: telis tele személyes emlékekkel és üzenetekkel.

10 élményajándék anyukáknak, barátnőknek, tesóknak

Bár a programozás, otthonról elmászkálás néha akadályokba ütközik mostanában, de szerencsére a hosszú beváltási idejű ajándékjegyek most is elérhetőek. És ez is tökéletes karácsonyi ajándék nőknek!

Budapesten a művészmozik garantálják a különleges élményt, de akár egy komolyabb, egy napos barista tanfolyamba is belefektethetsz. Egy téli hétvége közösen, valahol az erdőben, egy kis faházban – csodálatos kapcsolatépítő program! 🙂

Ha távol vagytok, akkor rendelhetsz közös élményfőzést, ahol mindkettőtöknek kiszállítják az alapanyagokat és videóbeszélgetve süröghettek a tűzhely mellett. Ha kimozdulós élményajándékot keresel karácsonyra, akkor a városnéző túrák vagy a kincsvadászatok lesznek ideálisak számotokra.

Végül pedig mindig kapóra jön egy stílus- vagy sminktanácsadás, vagy komoly hobbi esetén egy fotótanfolyam. Az élményalapú tanulást nem szabad lebecsülni: ma már rengeteg online kurzus elérhető, amelyek valódi élményt, valódi tanulást garantálnak.

10 egyedi ajándék nőknek karácsonyra

Kétféle nő létezik (most lehull a lepel!) aki szereti viszont látni saját magát fotókon és aki nem. Amikor egyedi ajándékot készíttetsz karácsonyra, akkor ezt mindenképp érdemes szem előtt tartani!

Bőven akad személyre szabható karácsonyi ajándék nőknek: kevertethetsz neki egyedi krémet, hívathatsz elő fotóalbumot vagy akár egyedi vászonképet is. A gravírozás soha nem megy ki a divatból: akár egy ital üvegébe, akár egy apró ékszerre is gravíroztathatsz fontos, személyre szóló üzenetet. Az egyedi darabok is hasítanak manapság: jó választás lehet akár egy designer táska, amely nem jön szembe az utcán vagy egy mókás feliratú póló, amely a nehezebb napokon is rád emlékezteti.

Az utóbbi egy-két évben egyre népszerűbb a csillagtérkép, ahol a találkozásotok, közös élményeitek pillanatában rögzített csillagállást készítik el képként, poszterként. Ha abszolút személyes és művészi meglepetést keresel, akkor bátran felkereshetsz egy grafikus vagy festőt, aki a kedvenc fotóját elkészíti olajfestményként vagy szénrajzként.

Végül pedig frappáns ajándék lehet egy egyedi naptár, ahol nem csak a fotókat választod ki, hanem a különleges, kiemelt napokat is személyre szabhatod.

Karácsonyi ajándék nőknek – ajándékozz szívből, átgondoltan!

Az advent legrémisztőbb része, amikor már görcsöt kapsz a karácsonyi ajándéklista felett, gülüző szemekkel, hogy minden rokongyerek a heppjének megfelelő plüsst kap-e. Mindenkinek jobb, ha megpróbáljátok leegyszerűsíteni a karácsonyi szokásokat és addig hámozni a felesleges rétegeket, amíg megtaláljátok a szívhez szóló, közös pillanatokat ünneplő alkalmat. Ott lesz belül, csak kitartóan! 🙂

A kevesebb több! Egy családon, baráti társaságon belül megállapított költséglimit ésszerűen tehermentesít mindenkit, ráadásul jó apropót biztosít a társaság tagjainak a szövetkezésre. Felnőttként is vehetünk a szülőknek közös ajándékot, ahogy néhány barátnő is összefoghat a másik megajándékozására. Így a nagyobb értékű ajándékok közül is válogathatunk, anélkül, hogy bárkinek terhet és gondot okozna a tradíció. Én hiszek abban, hogy a hasznos ajándékok karácsonyra mindig jól sülnek el! 🙂

Békés adventet és kellemes ünnepeket kívánok nektek! Remélem, hogy az elkövetkező heteket nyugalomban töltitek majd, lazítva a szeretett otthonotokban. Én így teszek majd. 🙂